درمان سردرد سینوسی در ۳ سوت !!! ( با عکس )

درمان سردرد سینوسی

بسیاری از افراد سردرد را تجربه می‌کنند ، اما اگر سردرد شما با احساس فشار و حساسیت در پیشانی ، چشم‌ها و گونه‌ها همراه باشد ، ممکن است سردرد سینوسی داشته باشید .

سینوس‌ها فضایی در بین استخوان‌های جمجمه هستند که با هوا پرشده‌اند که تمیز و مرطوب شده‌اند . جمجمه شما دارای ۴ جفت سینوس است که می‌توانند ملتهب شده یا گرفته شوند ، و باعث سردرد سینوسی شوند .

شما می‌توانید با کاهش فشار سینوس‌ها ، سردرد سینوسی را کاهش دهید ، این کار با کاهش التهاب و تخلیه سینوس‌ها در خانه انجام می‌شود . البته ممکن است به دارو و درمان‌های تخصصی نیز نیاز باشد که در ادامه تمامی موارد را بررسی خواهیم کرد .

درمان‌های خانگی

درمان خانگی سردرد سینوسی

از هوای مرطوب کمک بگیرید . از بخور گرم یا بخور سرد برای کاهش التهاب سینوس‌ها استفاده کنید . همچنین شما می‌توانید با پر کردن سینک و خم شدن روی آن و پوشاندن سر با حوله نیز این کار را انجام دهید .

البته می‌توانید از دوش یا حمام آب داغ استفاده کنید و بخار را خوب استنشاق کنید . ۲ تا ۴ بار در روز و هر بار ۱۰ تا ۲۰ دقیقه این کار را انجام دهید .

رطوبت خانه شما باید حدود ۴۵% باشد . هوای پایین ۳۰% خیلی خشک بوده و بالای ۵۰% نیز خیلی رطوبت بالاست . می‌توانید با استفاده از رطوبت‌سنج ، رطوبت خانه را اندازه بگیرید .

کاهش درد سردرد سینوسی

از کمپرس گرم یا سرد استفاده کنید . به‌صورت متناوب از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید . به مدت ۳ دقیقه کمپرس گرم روی سینوس‌ها قرار دهید ، سپس به مدت ۳۰ ثانیه کمپرس سرد را انجام دهید .

شما می‌توانید این کار را ۳ بار در هر جلسه درمانی ، و بین ۲ تا ۶ بار در روز این کار را تکرار کنید .

همچنین می‌توانید با آب گرم یا سرد حوله را آغشته کنید و آب اضافی آن را بگیرید ، سپس آن را روی صورت خود بگذارید ، این کار تأثیر مشابهی خواهد داشت .

نوشیدن آب زیاد

بدن را پر آب نگه‌دارید . مصرف آب زیاد باعث می‌شود که مخاط ( خلط‌ها ) رقیق‌شده و راحت‌تر از سینوس‌ها تخلیه شوند . این کار هم آب موردنیاز بدن را تأمین کرده و هم اینکه باعث تخلیه راحت‌تر سینوس‌ها می‌شود .

طبق مطالعات انجام‌شده ، آقایان باید ۱۳ لیوان آب در روز و خانم‌ها حدوداً ۹ لیوان آب بنوشند .

بعضی از افراد فهمیده‌اند که مصرف مایعات داغ می‌تواند کمک‌کننده باشد ، بنابراین یک فنجان نوشیدنی گرم مثل چای یا نوشیدنی موردعلاقه خود را بنوشید تا هم لذت ببرید و هم مخاط را رقیق کنید .

اسپری سینوس

از اسپری بینی استفاده کنید . طبق دستورالعمل روی اسپری آن را مصرف کنید ، عموماً روی ۶ بار باید مصرف شوند . اسپری‌های بینی می‌توانند مژک ( موهای بسیار ریز میکروسکوپی ) را سالم نگه دارند .

این کار باعث کاهش التهاب بینی و کمک به درمان سینوس‌های شما می‌شود . این اسپری‌ها باعث مرطوب کردن مجرای بینی شده و به دفع مخاط خشک‌شده کمک می‌کنند . همچنین اسپری‌های بینی ممکن است باعث از بین بردن گرده‌هایی که می‌توانند باعث آلرژی و سردرد سینوسی شوند ، بشوند .

طرز ساخت اسپری بینی خانگی :

۲ تا ۳ قاشق چایخوری نمک دریا را با ۱ استکان آب استریل یا جوشیده مخلوط‌کنید . سپس ۱ قاشق چایخوری جوش‌شیرین داخل آن بریزید و هم بزنید . با استفاده از سرنگ یا دستگاه مخصوص شستشوی بینی می‌توانید تا روزی ۳ بار از آن استفاده کنید .

شستشوی سینوس ها

سینوس‌ها را شستشو دهید . این کار باعث کاهش التهاب سینوس‌ها و خارج کردن مخاط و خلط‌ها از سینوس‌ها می‌شود . همچنین این کار باعث پاک‌سازی سینوس‌ها از محرک‌ها و آلرژن‌ها نیز می‌شود .

برای آموزش شستشوی بینی می‌توانید از مقاله ” آموزش گام‌به‌گام شستشوی بینی ” استفاده کنید .

درمان سردرد سینوسی با دارو

قرص برای سردرد سینوسی

آنتی‌هیستامین بخورید . این داروها باعث بلوکه کردن هیستامین ( ماده‌ای در بدن که در جواب آلرژن ها ترشح می‌شود ) خواهد شد . هیستامین مسئول علائمی از آلرژی مانند عطسه ، خارش چشم و در کل خارش و آبریزش بینی است . بسیاری از آنتی‌هیستامین‌ها بدون نیاز به نسخه در دسترس هستند و می‌توانید آن‌ها را تهیه و استفاده کنید .

نسل دوم آنتی‌هیستامین‌ها مانند : فکسوفنادین ، سیتریزین و لوراتادین طوری طراحی‌شده‌اند که عوارض خواب‌آلودگی آن‌ها کمتر از نسل اول آنتی‌هیستامین‌ها مانند : دیفن هیدرامین یا کلرفنیرامین است .

اگر آلرژی فصلی باعث ایجاد سردرد سینوسی در شما شده است ، می‌توانید از اسپری بینی فلوتیکازون یا تریامسینولون به‌صورت روزانه استفاده کنید ، یک تا ۲ پاف در هر سوراخ بینی اسپری کنید .

اسپری برای سردرد سینوسی

از اسپری ضد احتقان بینی استفاده کنید . شما می‌توانید این داروهای موضعی یا خوراکی را برای گرفتگی بینی استفاده کنید . عموماً به‌صورت هر ۱۲ ساعت ۱ بار استفاده می‌شوند ، اما نباید بیشتر از ۳ تا ۵ روز از آن‌ها استفاده کرد ، چون ممکن است تأثیر معکوس داشته باشند . ضد احتقان خوراکی را می‌توان یک تا دو بار در روز مصرف کرد . این دارو را می‌توان با آنتی‌هیستامین‌هایی مانند لوراتادین ، فکسوفنادین و سیتریزین نیز مصرف کرد .

مسکن برای سردرد سینوسی

مسکن مصرف کنید . شما می‌توانید از آسپرین ، استامینوفن ، ایبوپروفن یا ناپروکسن برای درمان کوتاه‌مدت سردرد سینوسی استفاده کنید . درست است که مسکن‌ها علت سردرد میگرنی را درمان نمی‌کنند ، اما به کاهش یا از بین بردن درد مرتبط با سینوس‌ها به شما کمک خواهند کرد .

همیشه طبق گفته پزشک یا دز پیشنهادی نوشته‌شده روی بسته از آن‌ها استفاده کنید .

داروی مخصوص سردرد

داروهای تجویزی مصرف کنید . ممکن است پزشک برای مبارزه با عفونت باکتریایی برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز کند . این عفونت می‌تواند علت سردرد سینوسی بوده یا در ایجاد آن مشارکت داشته باشد .

علائم عفونت باکتریایی سینوس‌ها :

  • گلودرد
  • خلط‌های زرد یا سبز
  • احتقان بینی
  • تب
  • خستگی

سینوزیت حاد با مصرف ۱۰ تا ۱۴ روزه آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود ، در حالی سینوزیت مزمن نیازمند مصرف ۳ تا ۴ هفته‌ای آنتی‌بیوتیک است .

همچنین پزشک شما ممکن است برای شما داروهای گروه تریپتان‌ها و داروهای ضد میگرن تجویز کند .

تحقیقات نشان داده‌اند که بسیاری از بیماران با سردرد سینوسی با مصرف تریپتان‌ها به بهبودی قابل‌توجهی دست‌یافته‌اند . بعضی از تریپتان‌ها شامل : sumatriptan, rizatriptan, zolmitriptan, almotriptan, naratriptan, rizatriptan و eletriptan می‌شوند .

آلرژی و درد سینوسی

آلرژی درمانی ( ایمن درمانی ) را امتحان کنید . اگر درمان‌ها و داروها جواب ندهد ، عوارض دارویی زیاد باشند یا قرار گرفتن در مقابل مواد حساسیت‌زا اجتناب‌ناپذیر باشد ، پزشک ممکن است تزریق آلرژن را به شما پیشنهاد دهد .

درمان قطعی سردرد سینوسی

آیا جراحی می‌تواند به شما کمک کند ؟

شما می‌توانید با مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی و انجام آزمایش بفهمید که جراحی می‌تواند راه گشای سردرد میگرنی شما باشد یا خیر ؟

پولیپ بینی یا مشکلات استخوانی بینی ممکن است باعث عفونت سینوسی شوند ، که با عمل جراحی می‌توان آن را برداشت یا سینوس‌ها را باز کرد .

به‌عنوان‌مثال : با رینوپلاستی بالون ، می‌توان با قرار دادن بالون در حفره‌های بینی و باد کردن آن ، این حفره‌ها را باز نگه داشت .

دیگر درمان‌های سردرد سینوسی

درمان خانگی سردرد سینوسی

آیا مکمل‌های غذایی می‌توانند به شما کمک کنند ؟

تحقیقات برای تعیین میزان تأثیر مکمل‌های غذایی روی سردردهای سینوسی در حال انجام است . مکمل‌های زیر ممکن است در جلوگیری و درمان سردرد سینوسی مؤثر باشد :

بروملین : یک آنزیم است که در آناناس وجود دارد که ممکن است در کاهش التهاب سینوس به شما کمک کند . بروملین را نباید با رقیق‌کننده‌های خون مصرف کرد ، زیرا ریسک خونریزی را افزایش می‌دهد . بروملین را نباید با بازدارنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ( ACE-inhibitor ) که برای فشارخون بالا مصرف می‌شوند نیز مصرف کنید .

کوئرستین : یک رنگ‌دانه گیاه است که مسئول تولید رنگ در میوه و سبزیجات است . همچنین اعتقاد بر این است که به‌عنوان یک آنتی‌هیستامین طبیعی عمل می‌کند ، اما مطالعات بیشتر نیاز است تا تأثیر آن روی انسان به‌عنوان آنتی‌هیستامین ثابت شود .

لاکتوباسیلوس : یک نوع پروبیوتیک است که سیستم گوارش سالم به آن نیاز دارد و در داشتن سیستم ایمنی سالم نیز تأثیر دارد . این مکمل هم می‌تواند شانس ایجاد حساسیت را کاهش دهد و هم عوارضی مانند : بادمعده ، اسهال و درد شکم مرتبط با آنتی‌بیوتیک را از بین ببرد .

درمان گیاهی سردرد سینوسی

درمان‌های گیاهی و سنتی را امتحان کنید . بسیاری از گیاهان هستند که ممکن است شانس گرفتن سردرد میگرنی در شما را کاهش دهند . این گیاهان با جلوگیری یا درمان سرماخوردگی و افزایش ایمنی بدن یا کاهش التهاب سینوس‌ها این کار را انجام می‌دهند . مطالعات نشان داده‌اند که بعضی از مکمل‌های گیاهی می‌توانند باعث کاهش علائم و التهاب سینوس‌ها شوند . باور بر این است که این گیاهان با رقیق کردن مخاط ( خلط‌ها ) باعث بهبود تخلیه سینوس‌ها می‌شوند .

گیاهان مؤثر در درمان سردرد سینوسی :

بابونه گاوی : ۲ تا ۳ قاشق چایخوری برگ خردشده بابونه گاوی را در یک استکان آب جوش ریخته و بعد از ۱۵ دقیقه بنوشید . ۳ بار در روز این کار را انجام دهید .

پوست درخت بید : دم‌نوشی با پودر یا پوست خردشده درخت بید درست کنید و روزی ۳ تا ۴ بار در روز بنوشید . ۱ قاشق پودر یا پوست خردشده را در ۳۰۰ میلی‌لیتر آب ریخته و بگذارید تا جوش بیاید ، سپس بگذارید ۵ دقیقه بماند و آن را بنوشید . روزی ۳ تا ۴ بار در روز این کار را تکرار کنید .

درمان سردرد سینوسی در طب سنتی

با روغن‌های گیاهی شقیقه‌ها را ماساژ دهید . مطالعات نشان داده‌اند که ماساژ دادن شقیقه‌ها با روغن‌های گیاهی می‌تواند سردرد سینوسی و تنشی را بهبود ببخشد . محلولی با ۱۰% روغن اکالیپتوس یا نعناع و ۹۰% الکل سفید درست کنید و آن را با ابر روی شقیقه‌ها بزنید . برای تهیه محلول ، ۳ قاشق غذاخوری الکل را با ۱ قاشق چایخوری روغن اکالیپتوس مخلوط‌کنید .

بر طبق تحقیقات این مخلوط می‌تواند باعث آرام کردن ماهیچه‌های شما و کاهش حساسیت سردرد سینوسی شود .

قرص گیاهی برای سردرد سینوسی

همسان‌درمانی را امتحان کنید . همسان‌درمانی یک درمان جایگزین و اعتقادی است و اعتقاد بر آن است که باعث بهبودی می‌شوند . بیمارانی که از سینوزیت مزمن رنج می‌برند معمولاً از همسان‌درمانی استفاده می‌کنند . مطالعات نشان داده‌اند که بسیاری از بیماران گفته‌اند که علائم آن‌ها بعد از گذشت ۲ هفته بهبودیافته است . همسان‌درمانی در بسیاری از بیماری‌ها ازجمله احتقان سینوس‌ها ( گرفتگی سینوس‌ها ) که شامل درد نیز می‌شوند کمک کننده است .

درمان جدید سردرد سینوسی

طب سورنی را امتحان کنید . طب سوزنی ، طب قدیمی چینی است و با فروبردن سوزن‌های ریز در نقاط خاصی از بدن انجام می‌شود . اعتقاد بر این است که این نقاط می‌توانند انرژی‌های نامتوازن بدن را درست کند .

برای درمان سردرد سینوسی ، متخصص طب سوزنی با تقویت نقاط در امتداد طحال و معده ، التهاب سینوس را درمان می‌کند .

هشدار : در صورت باردار بودن ، بیماری‌های خونریزی یا داشتن دستگاه ضربان قلب ، نباید از طب سوزنی استفاده کنید .

علت اصلی درد سینوس ها

کایروپراکتیک را تست کنید . کایروپراکتور ممکن است بتواند با درست کردن مشکلات بدن ، به درمان سردرد سینوسی شما کمک کند . برای سردرد سینوسی کایروپرکتور استخوان ها و حفره‌های سینوس شما را هدف قرار می‌دهد .

اصلاح مفاصل می‌تواند باعث تحریک کردن سیستم عصبی شده و عملکرد صحیح را به مناطق آسیب‌دیده برگرداند .

درباره سردرد سینوسی چه میدانید ؟

تشخیص سردرد سینوسی

تفاوت بین میگرن و سردرد سینوسی چیست ؟

بر طبق مطالعات متعدد ، بسیاری از افرادی که سردرد سینوسی در آن‌ها تشخیص داده می‌شود ، دارای میگرن تشخیص داده نشده هستند . خوشبختانه ، بسیاری از علائم هستند که می‌توانند به تفاوت سردرد سینوسی و میگرن کمک کنند :

۱ – میگرن اصولاً با صدا و نورهای درخشان بدتر می‌شود .

۲ – میگرن با حالت تهوع و استفراغ همراه است .

۳ – درد میگرن می‌تواند در هرجایی از سر و گردن بروز کند .

۴ – میگرن باعث آبریزش بینی و از دست دادن حس بویایی نمی‌شود .

کاهش درد سردرد سینوسی

علت‌ها و علائم سردرد سینوسی کدم‌اند ؟

علت اصلی سردرد سینوسی التهابی است که غشای مخاطی ، سینوس‌های شما را مسدود کرده‌اند . التهاب باعث جلوگیری از ترشح مخاط شده و این ایجاد فشار باعث درد می‌شود .

التهاب سینوس می‌تواند باعث ایجاد عفونت ، آلرژی ، عفونت دندان بالایی یا ندرتاً تومور شود .

علائم سردرد سینوسی :

۱ – فشار و تنش در پشت پیشانی ، گونه یا اطراف چشم‌ها باشد .

۲ – دردی که با خم شدن به جلو بدتر می‌شود .

۳ – درد در دندان‌های بالایی باشد .

۴ – دردی که در اول صبح بیشتر است .

۵ – دردی که بین درد خفیف تا شدید متغییر است و می‌تواند در یک‌طرف یا در دو طرف سر باشد .

از بین بردن سردرد سینوسی

چه کسانی مستعد گرفتن سردرد سینوسی هستند ؟

فاکتورهای زیادی هستند که شما را بیشتر مستعد گرفتن سردرد سینوسی می‌کنند ، فاکتورهایی مانند لیست زیر :

۱ – سابقه آسم و حساسیت ( آلرژی )

۲ – سرماخوردگی مقاوم ، که با عنوان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شناخته می‌شود

۳ – عفونت گوش

۴ – لوزه بزرگ

۵ – پولیپ بینی

۶ – ناهنجاری ( نقص فیزیکی ) بینی

۷ – لب شکری

۸ – ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن

۹ – جراحی سینوس‌ها درگذشته

۱۰ – بالا رفتن یا پرواز به ارتفاعات زیاد

۱۱ – مسافرت با هواپیما درصورتی‌که دارای عفونت دستگاه تنفسی فوقانی باشید

۱۲ – آبسه دندان یا عفونت

۱۳ – مکرراً قواصی یا شنا کردن

خطرات سردرد سینوسی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

اگر سردرد شما بیشتر از ۱۵ روز یا ۱ ماه طول کشید ، یا اینکه مرتباً از داروهای مسکن استفاده می‌کنید ، باید به پزشک مراجعه کنید . همچنین اگر داروهای مسکن در دردهای شدید کمکی به شما نمی‌کنند یا سردرد باعث ایجاد اختلال در کارهای روزمره شما شده است به پزشک مراجعه کنید .

اگر سردرد شما با علائم زیر همراه بود ، سریعاً به پزشک مراجعه کنید :

۱ – سردرد ناگهانی و شدید که ۲۴ ساعت طول کشیده یا شدت آن افزایش میابد .

۲ – سردرد ناگهانی و شدید که بدترین سردردی است که تابه‌حال گرفته‌اید ، حتی اگر مستعد سردرد گرفتن هستید .

۳ – سردرد شدید یا مزمن که بعد از ۵۰ سالگی شروع می‌شود .

۴ – تب ، گرفتگی گردن ، حالت تهوع و استفراغ ( که می‌تواند مشکوک به مننژیت که نوعی عفونت باکتریایی است ، باشد )

۵ – از دست دادن حافظه ، گیجی ، از دست دادن تعادل ، تغییر در صحبت کردن یا بینایی ، از دست دادن مقاومت بدن ، بی‌حسی یا مورمور شدن در هر کدام‌یک از اندام‌ها ( این علائم ممکن است علائم مشکوک به سکته باشد ) .

۶ – سردرد شدید در یک‌چشم که با قرمزی چشم همراه است ( می‌تواند مشکوک به آب‌سیاه باشد ) .

۷ – تغییر در الگوی سردرد یا الگوی جدیدی در سردرد شما رخ داده است .

۸ – اگر جدیداً ضربه‌ای به سرتان واردشده است و سردرد گرفته اید .

درمان دارویی سردرد سینوسی

چه آزمایش‌ها و تست‌هایی وجود دارد ؟

پزشک تمامی سوابق بیماری‌های شما را بررسی می‌کند و معاینه فیزیکی نیز انجام می‌دهد . در طول معاینه ، پزشک با لمس کردن صورت به دنبال ورم یا نقطه حساس می‌گردد . بینی شما به جهت داشتن نشانه‌های التهاب ، احتقان ( گرفتگی بینی ) یا آبریزش بینی بررسی می‌شود .

همچنین پزشک ممکن است از عکس‌برداری با اشعه ایکس یا سی‌تی‌اسکن استفاده کند ، حتی ممکن است ام آر آی نیز تجویز شود . اگر پزشک تشخیص دهد که علائم شما مربوط به آلرژی است ، ممکن است برای تست‌های بیشتر شما را به متخصص آلرژی ارجاع دهد .

بعضی اوقات ، ممکن است پزشک شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع دهد . متخصص گوش و حلق و بینی با دستگاه مخصوص می‌تواند به تشخیص سینوزیت شما بپردازد .

هشدارها

۱ – سردردی که در طول بارداری رخ می‌دهد ، ممکن است مربوط به سینوزیت ، میگرن یا سردرد تنشی باشد ، اما باید بدانید که ممکن است سردرد به دلیل پره اکلامپسی یا ترومبوز سینوس وریدی مغزی نیز باشد .

۲ – بیماران سالمند در ریسک بالاتری از سردردهای نوع دوم مانند پی درد سه قلو هستند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *