درمان سریع سینوزیت

در صورت داشتن سینوزیت شما ممکن است دچار سردرد ، گلودرد و گرفتگی بینی نیز بشوید . تحمل کردن عوارض سینوزیت در زندگی غیر قابل تحمل است و باید درمان گردد . در صورتیکه با درمان های گفته شده نتیجه ای نگرفتید به سراغ درمان با پزشک و داروهای شیمیایی باید بروید که در ادامه تمامی آنها را توضیح خواهیم داد .

درمان سینوزیت با روش های خانگی

سینوس چرکی

نوشیدنی های گرم بنوشید . نوشیدنی های گرم میتواند به شل شدن و در هم شکستن خلط های درون سینوس ها میشود . اینکار باعث کاهش درد و احساس فشار در صورت خواهد شد . همچنین احساس گرما میتواند چرک گلو را نرم کند و با افزایش جریان خون باعث بهبود سریعتر بشود . مایعات گرم مانند زیر میتوانند مفید باشند :

چای

شکلات داغ

سوپ

آب گرم

درمان سینوزیت در طب سنتی

از کمپرس آب گرم استفاده کنید . یک عدد حوله یا لیف را با آب داغ خیس کرده و آن را روی برآمدگی بینی خود بگذارید و بگذارید خنک شود سپس آن را بردارید . گرما باعث احساس بهتر شدن سینوزیت و کمک به تخلیه بینی میشود .

درمان سینوزیت با فلفل

غذای تند بخورید . غذای تند برای باز کردن سینوس ها عالی هستند . غذای تند باعث تولید مایع مخاطی بینی و آبریزش بینی در کوتاه مدت میشود که باعث تخلیه شدن سینوس ها میشود . از مواد غذایی زیر میتوانید استفاده کنید :

غذاهای حاوی مقدار زیادی فلفل قرمز یا فلفل کاین

اضافه کردن سس تند به غذا

مواد غذایی حاوی نعناع یا خنک کنندگی زیاد

ترب کوهی

درمان سینوزیت با بخور

مرطوب کننده هوا تهیه کنید . مرطوب کننده هوا باعث مرطوب نگه داشتن هوا در هنگام خواب میشود که میتوانید چند قطره عصاره اکالیپتوس داخل آن بریزید . استفاده از مرطوب کننده باعث ایجاد خواص آنتی بیوتیکی ، ضد ویروسی و التهابی می شود که در جلوگیری از چرک کردن سینوزیت موثر است .

پاک سازی سینوس ها

بدن را پر آب نگه دارید . پر آب بودن بدن باعث کمک به مبارزه با عفونت میشود . به علاوه آب باعث کمک به مرطوب نگه داشتن بینی ، کاهش گرفتگی بینی و احساس ناراحتی میشود .

درمان سریع سینوزیت

خواب شبانه کافی داشته باشید . خواب باعث ریکاوری طبیعی بدن میشود که با استراحت بدن و بازسازی آن همراه است . وقتیکه خواب کمی داشته باشید مبارزه با عفونت و دیگر بیماری ها برای بدن سخت میشود . نکات زیر را رعایت کنید :

قبل از خواب دوش بگیرید زیرا بخار باعث باز شدن سینوس ها و ریلکس شدن بدن میشود .

سعی کنید با شیب بخوابید یعنی قسمت بالایی بدن بالاتر از پایین آن باشد نه اینکه فقط سرتان را بالاتر ببرید .

از چسب بینی برای باز نگه داشتن مجاری بینی استفاده کنید .

از مواد حاوی منتول مانند نعناع و اکالیپتوس استفاده کنید .

پیشگیری از سینوزیت

به آرامی و با دستمال نرم بینی خود را تمیز بگیرید . تحریک کردن بینی در هنگام عفونت سینوس ها اوضاع را بدتر خواهد کرد بنابراین با خرید دستمال کاغذی مرطوب ، نرم یا کرمی از اینکار پیشگیری کنید . همیشه بینی خود را با ملایمت تمیز کنید تا تحریک نشود .

سینوزیت و سردرد

با شستشو بینی بینی خود را تمیز کنید .  روی سینک سر خود را به کج کرده و از سوراخ بالایی بینی شستشو دهنده بینی را داخل بینی ریخته تا از سوراخ دیگر آن بیرون بیاید ، نصف مخلوط را مصرف کنید . اینکار را با یکبار دیگر با دیگر سوراخ بینی انجام دهید . بعد از شستشو بینی خود را تخلیه کنید .

سینوزیت و سرگیجه

از گیاهان دارویی برای درمان سینوزیت استفاده کنید . استفاده مواد طبیعی بهتر از مواد شیمیایی است اما باید بدانید تاثیر بسیاری از این مواد به طور علمی ثابت نشده اند اما بسیاری از افراد از تاثیرات مثبت آن بهره مند شده اند . از گیاهان زیر میتوانید استفاده کنید :

اکالیپتوس : داخل حمام و وان

نعناع : داخل حمام و وان

سیر : خوردن

اکیناشیا ( سرخارگل ) : چای

زردچوبه : چای

بهتر کردن عوارض سینوزیت

درمان سینوزیت با عسل

دوش آب گرم بگیرید . دوش آب گرم باعث کمک به احساس خوب و ریکاوری عفونت سینوسی میشود . بخار باعث باز کردن سوراخ های بینی و ریلکس شدن شما خواهد شد که در نهایت به رفرش بودن شما در تمامی روز کمک میکند .

عوارض سینوزیت

چشم پف کرده را سرد کنید . پف کردن و قرمزی چشم اصولا با عفونت سینوس ها همراه است . خنک کردن چشم باعث آرامش و حس تازگی به آن میشود .

مقداری یخ را داخل نایلون بپیچید و داخل حوله قرار دهید . به مدت 5 تا 10 دقیقه روی چشم بگذارید بماند .

سینوزیت و تاری دید

از نور آفتاب بهره ببرید . نور آفتاب برای جذب ویتامین D لازم است که برای بعضی از عملکردهای بدن ضروری بوده . ویتامین D برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن ، جلوگیری از دپرسی ضروری بوده و برای سینوس ها نیز مزایایی دارد .

سینوزیت و حالت تهوع

از ماساژ کمک بگیرید . از ناحیه بین 2 ابرو شروع کرده و با فشار مناسبی به مدت 1 دقیقه ماساژ دهید . سپس پیشانی ، شقیقه ، گونه و فک را نیز با فشار مناسب ماساژ بدهید .

درمان دارویی و پزشکی سینوزیت

مراجعه به پزشک برای سینوزیت

اگر عفونت سینوزیت بیشتر از 10 روز ادامه داشت به دکتر مراجعه کنید . سعی کنید سینوزیت را با روش های گفته شد درمان کنید زیرا استفاده مکرر از آنتی بیوتیک ها اثر آنها کم یا بی اثر میکند . در صورت داشتن شرایط زیر حتما به پزشک مراجعه کنید :

عفونت سینوزیت بیشتر از 10 روز

تب بالای 39 درجه

بهتر شدن سینوزیت سپس بدتر شدن آن در ششمین روز

سینوزیت حساسیتی

با پزشک خود درباره مصرف ضد احتقان صحبت کنید . چرک کردن سینوس ها اصولا باعث جمع شدن مخاط بینی و گرفتگی بینی خواهد شد که بعضی از داروها باعث مهار کردن این احتقان میشوند . پزشک شما میتواند مناسب ترین ضد احتقان نسبت به شرایط شما را پیشنهاد کند .

درد سینوزیت

اگر درد دارید حتما به پزشک خود بگویید . ایبوپروفن یکی از بهترین مسکن ها برای سینوزیت میباشد زیرا هم خواص مسکن و هم خواص ضد التهابی دارد . استامینوفن و ناپروکسن در رتبه های بعدی هستند .

ضد حساسیت سینوزیت

درباره آلرژی با پزشک مشورت کنید . بعضی از مشکلات سینوزیت ناشی از بیماری نیستند و فقط به دلیل آلرژی داشتن فرد به مواد داخل داخل هوا میباشد . اگر زیاد دچار سینوزیت میشوید و تست آلرژی نداده اید حتما این تست را انجام دهید .

آنتی بیوتیک مخصوص سینوزیت

آنتی بیوتیک برای سینوزیت فقط باید توسط دکتر تجویز شود . آنتی بیوتیک فقط برای عفونت سینوس ها توسط باکتری مفید میباشند و برای دیگر موارد سینوزیت تاثیری ندارند بنابراین تشخیص آن را به دکتر واگذار کنید . بعد از مصرف آنتی بیوتیک در صورت بهتر شدن مصرف آن را قطع نکنید و دوره درمان را کامل کنید .

درمان سینوس چرکی

تجویز استروئید برای عفونت های زیاد سینوسی توسط پزشک دور از انتظار نیست . در صورت مبتلا شدن زیاد به سینوزیت ممکن است علت آن باکتری نباشد و پزشک برایتان اسپری های حاوی کورتیکواستروئید تجویز کند که باعث کاهش التهاب سینوس ها میشود .

3.5/5 - (2 امتیاز)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.