میگرن چیست ؟
میگرن اختلالی شدید بوده که ویژگی آن سردردهای ملایم تا شدید پیدرپی است . میگرن ماهیتاً در یکطرف سر بوده و ضربان دار است که از ۲ تا ۷۲ ساعت به طول میانجامد .
علائم همراه میگرن کدماند ؟
- حالت تهوع
- استفراغ
- افزایش حساسیت به نور
- افزایش حساسیت به صدا
- عموماً درد با بالا رفتن فعالیت بدنی افزایش میابد
اورا چیست ؟
اورا پدیده عصبی و گذرایی است که قبل یا در طول سردرد اتفاق میافتد . اورا به تدریجی در طی چند دقیقه رخ میدهد و کلاً زیر ۶۰ دقیقه به طول میانجامد . اورا عموماً دیداری بوده و در نیمی از افراد دچار میگرن رخ میدهد .
اورا بهصورت نوعی اختلال در بینایی مانند : خطهای کج و ماوج ، از دست رفتن قسمتی از میدان دید ، تاری دید و غیره را ایجاد میکند .
علت میگرن چیست ؟
علت اصلی بیماری میگرن نامشخص است ، بااینحال اعتقاد بر این است که عوامل محیطی و ژنتیکی در بیماری میگرن نقش داشته باشند . در ۲/۳ موارد ، سابقه این بیماری در خانوادهها وجود دارد . مطالعات روی دوقلوها نشان میدهند که تأثیر ژنتیکی ۳۴ تا ۵۱ درصد در احتمال ایجاد میگرن مؤثر هستند .
محرکهای میگرن یعنی چه ؟
میگرن ممکن است توسط بعضی از عوامل محیطی ، احساسی ، خوراکی یا غیره ایجاد شود که به این عوامل محرک گفته میشود .
تحقیقات جدید نشان میدهد که امواج ناشی از بسیاری از وسایل الکترونیکی مثل : ماکروفر ، موبایل ، تبلت و لپتاپ میتوانند محرک میگرن باشند و حتی موجب تشدید سردرد در این بیماران شوند .
نکات اولیه
اگر از سردردهای میگرنی رنج میبرید ، باید بدانید که میگرن میتواند بسیار دردناک بوده و ساعتها ، حتی روزها طول بکشد .
ضربان داشتن در یکطرف سر ، حالت تهوع و استفراغ ، تاری دید و حساسیت به نور و صدا میتواند در شما اتفاق بی افتد .
خوشبختانه راههای طبیعی و دارویی زیادی برای درمان میگرن وجود دارد که همگی آنها در ادامه مقاله گفته خواهد شد .
همچنین بسیاری از کارها و مواد غذایی محرک ایجاد میگرن هستند که با شناسایی آنها میتوانید از ایجاد میگرن جلوگیری کنید . با سایت کوروک همراه باشید !!!
آیا واقعا شما میگرن دارید ؟
تفاوت سردرد با میگرن چیست ؟
قبل از اینکه شما بخواهید شروع به درمان میگرن کنید ، باید حتماً مطمئن شوید که میگرن دارید و آن را از سردرد تمیز دهید .
علائم میگرن
۱ – میگرن عموماً بهصورت درد ضربان دار در یکطرف سر رخ میدهد که با حالت تهوع و استفراغ همراه است و/یا فرد به صدا و نور حساس میشود . حتی ممکن است میگرن وجود داشته باشد ، اما سردردی در کار نباشد .
۲ – ممکن است ۱ تا ۲ ساعت قبل از میگرن علائم هشداردهندهای مانند : نقاط کور ، ضعف ، نورهای چشمکزن ، اورا ( نوعی اختلال در بینایی ) ، مورمور شدن یا حتی بهسختی صحبت کردن در شما رخ دهد !!!
۳ – میگرن معمولاً از ۴ تا ۷۲ ساعت طول میکشد و درزمانی که فعالیت میکنید بدتر میشود .
در عکس بالا ، پایین سمت راست میگرن را نشان میدهد .
آشنایی با دیگر انواع سردرد میتواند به تشخیص تفاوت سردرد با میگرن به شما کمک کند .
انواع سردرد
سردرد تنشی : در این نوع سردرد احساس میکنید که نواری دور سر شما سفت بسته شده یا وزنی روی سر شماست ، که اغلب با و/یا تنش شانه همراه است . این سردرد بدون نبض ، حالت تهوع یا تغییر در دید رخ میدهد . این نوع سردرد شایعترین نوع سردرد است که سردردی خفیف تا متوسط را ایجاد میکند . شکل پایین سمت چپ .
سردرد خوشهای : عموماً درد شدیدی روی چشم ، شقیقه یا پیشانی رخ میدهد . درد تمایل دارد که سریعاً ظاهرشده و ۵ تا ۶۰ دقیقه به طول میانجامد ، سپس ناپدیدشده تا زمانی که دوباره برگردد . در بعضی از اوقات آب از بینی و چشمان شما سرازیر میشود ، البته در همان طرف از سر که سردرد خوشهای رخداده است . این نوع سردرد اصلاً شایع نبوده و بروز آن بسیار کم است . شکل بالا سمت راست .
سردرد سینوسی : این نوع سردرد هم در شکل بالا در سمت چپ نمایش داده شده است .
با پزشک خود صحبت کنید ، شاید نیاز به مراجعه به دکتر مغز و اعصاب داشته باشید . اگر مکرراً سردرد میگیرید یا سردردتان شدید است ، پزشک خانوادگی شما ممکن است شمارا به پزشک مغز و اعصاب ارجاع دهد . این پزشکها میتوانند با معاینه فیزیکی ، صحبت در مورد علائم و بحث در مورد سابقه سردرد خانوادگی ، تشخیص دهد که سردرد شما میگرن است یا سردرد معمولی .
اگر سردرد شما شدید یا غیرمعمولی باشد ، ممکن است تستهای زیر را انجام دهند ( البته بهندرت پیش میآید ) :
۱ – ام آر آی یا سیتیاسکن تا تومور ، خونریزی یا دیگر مشکلات در مغز مشخص شود .
۲ – آزمایش خون برای بررسی سموم یا عفونت در بدن شما .
۳ – پونکسیون کمری تا فشار داخل جمجمه را اندازهگیری کنند و دیگر مشکلات را پیدا کنند .
علائم اضطراری کدماند ؟
حتی اگر مکرراً میگرن میگیرید ، نباید از نشانههای هشداردهنده و خیلی جدی چشمپوشی کنید . بعضی از انواع سردردها میتوانند نشانه بیماریهای خطرناکی باشند . اگر علائم زیر را داشتید به اورژانس مراجعه بفرمایید :
۱ – سردرد شدیدی که ناگهان رخ داد و احساس کردید که بدترین سردردی است که تابهحال داشتهاید .
۲ – سردردی که همراه با گرفتگی گردن ، تب ، گیجی ، تشنج ، ضعف یا مشکل در صحبت کردن همراه باشد .
۳ – سردرد بعد از صدمه خوردن به سر ، مخصوصاً اگر باگذشت زمان بدتر میشود .
۴ – سردردی که بهسادگی از بین نمیرود و با حرکت کردن سریع ، سرفه یا زور زدن بدتر میشود .
۵ – گرفتن اولین سردرد بعد از سن ۵۰ سالگی
درمان دارویی میگرن
هر چه سریعتر داروهای خود را مصرف کنید . سریعاً بعد از تشخیص ایجاد میگرن ، داروهای خود را مصرف کنید . در اتاقی تاریک دراز بکشید تا احتمال بهبودی علائم میگرن را بیشتر کنید .
مسکنهای بدون نیاز به نسخه مصرف کنید . اگر میگرن شما خفیف است از آسپرین یا ایبوپروفن میتوانید استفاده کنید ، البته استامینوفن نیز میتوانید استفاده کنید .
برای میگرنهای متوسط میتوانید از داروهایی که برای میگرن درستشدهاند و دارای استامینوفن ، آسپرین ( یا ایبوپروفن ) و مقدار کمی کافئین هستند استفاده کنید .
قبل از اینکه دارویی مصرف کنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید . استفاده بلندمدت از مسکنها میتواند باعث خونریزی معده ، زخم معده و دیگر مشکلات شوند .
همیشه دز پیشنهادشده دارو را مصرف کنید و خودسرانه میزان آن را زیاد نکنید .
این دارو باید توسط پزشک تجویز و مصرف شود و نوعی مسکن غیراستروئیدی مانند آسپرین یا ایبوپروفن است که بهصورت شیاف در دسترس است .
این دارو درزمانی که حالت تهوع و استفراغ شدید همراه با میگرن دارید کاربرد دارد . با پزشک خود درباره تجویز این دارو صحبت کنید .
داروی تریپتان چیست ؟
ممکن است پزشک شما تریپتان هایی مانند سوماتریپتان و زولمی تریپتان برای زمانی که میگرن میگیرید تجویز کند . تریپتان ها به کاهش درد میگرن با بلوکه کردن راه رسیدن درد به مغز و تنگ کردن عروق خونی کمک میکنند . این دارو میتواند بهصورت قرص ، اسپری بینی یا تزریقی باشد . پزشک شما این دارو را درصورتیکه میگرن در شما مکرراً رخ دهد تجویز میکند .
اگر سابقه حمله قلبی یا سکتهدارید ، نباید از تریپتان ها استفاده کنید .
داروهایی از ترکیب ۲ داروی سرماتریپتان و ناپروکسن وجود دارند ، که به نظر بسیار مؤثر هستند و پزشک شما میتواند برای شما آنها را تجویز کند .
مصرف همزمان تریپتان ها با داروهای ضدافسردگی بهصورت همزمان ممکن است باعث ایجاد بیماری جدیه سندرم سروتونین شود که خیلی خطرناک است . اگر از داروهای ضدافسردگی استفاده میکنید ، حتماً به پزشک خود بگویید تا داروی جایگزینی برای شما تجویز کند .
داروهای ارگوت را امتحان کنید . این دارو نیز تجویزی بوده و باید توسط پزشک تجویز شود ، داروهای ارگوت کمتر از تریپتان ها تأثیر دارند ، اما گزینه خوبی برای میگرنهایی که بیشتر از ۲ روز طول میکشند هستند . ارگوتامین یک گزینه معمول از ارگوت است که تجویز میشود ، با توجه به اینکه این دارو میتواند حالت تهوع در بعضی از افراد را بیشتر کند ، بیشتر این دارو را با کافئین ترکیب میکنند تا عوارض آن را کمتر کنند .
بعد از ایجاد میگرن بلافاصله داروی ارگوت را مصرف کنید تا تأثیر آن را بهبود ببخشید .
اگر حالت تهوع و استفراغ جزو علائم همیشگی میگرن در شما باشد ، پزشک شما داروهایی برای درمان حالت تهوع مانند : متوکلوپرامید ، کلرپرومازین و قرصهای مشابه را برای شما تجویز میکند .
آخرین راهحل و قویترین درمان میگرن کدام است ؟
بهعنوان آخرین گزینه درمانی پزشک شما میتواند از استروئید و موادافیونی برای درمان میگرن استفاده کند ، اما به دلیل اینکه آنها حاوی نوعی مخدر بوده و خطرناک و اعتیادآور هستند ، فقط اگر هیچ درمان دیگری جواب ندهد از آنها استفاده میکنند .
ممکن است پزشک شما برایتان داروی کورتیکواستروئید مانند دگزامتازون به همراه دیگر داروها برای بهبود درد شما تجویز کند ، اما باید بدانید که به دلیل عوارض آن نباید زیاد از آنها استفاده کنید .
موادافیونی به مقدار بسیار کم تجویز میشوند ، زیرا اعتیادآور هستند . هر دو نوع دارو باید بهصورت تدریجی کنار گذاشته شوند .
درمانهای خانگی و طبیعی میگرن
نشانههای قریبالوقوع ( پیش نشانه ) میگرن کدماند ؟
بعضی از افراد اورا را تجربه میکنند که بهصورت ایجاد نورهایی در سطح دید فرد خود را نشان میدهد . همچنین ممکن است نقاط کور ، مورمور شدن در یکطرف صورت و دستوپاها ، ضعف یا حتی سختی در صحبت کردن را تجربه کنید .
اگر شما بتوانید علائم زودرس میگرن را تشخیص دهید ، میتوانید از بدتر شدن آن جلوگیری کرده یا علائم آن را بهبود ببخشید .
حتی بعضی از افراد ۱ تا ۲ روز قبل از سردرد گرفتن علائم اولیهای ( پیش نشانه ) را تجربه میکنند و این علائم میتواند تغییرات در خلقوخو ( غمگینتر یا شادتر شدن بیش از حالت معمول ) ، هوس کردن غذا ، یبوست ، زیاد خمیازه کشیدن ، سفت شدن گردن ، بیشتر ادرار کردن و افزایش تشنگی را شامل شود .
محرکهای حسی اطراف خود را به حداقل برسانید . نور شدید ، بوی قوی و صدای بلند معمولاً باعث بدتر شدن علائم میگرن میشوند . درزمانی که نشانههای ایجاد میگرن را تشخیص دادید ، در اتاقی تاریک و ساکت دراز بکشید .
از تکنیکهای ریلکسیشن استفاده کنید . استرس و تنش عضلانی میتوانند باعث بدتر شدن میگرن شوند و استرس گرفتن زیاد ممکن است باعث ایجاد میگرن شود .
برای کنترل سطح استرس خود و کاهش آن ، برنامه منظمی داشته باشید تا استرس خود را کاهش دهید . مدیتیشن یا تنفس عمیق میتواند باعث کاهش سردرد شما شود ، این کار را درزمانی که در اتاقی خنک و تاریک هستید انجام دهید .
میتوانید برنامهای برای تمرین مایند فول نس ( ذهن آگاهی ) ، قدم زدن در طبیعت ، گوش دادن به موسیقی و هر چیزی که به کاهش استرس در شما کمک میکند را برای خود تنظیم کنید .
از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید . پد گرمایی یا سرمایی روی سر یا گردن خود بگذارید تا به بیحس کردن درد کمک کنید . اگر پد ندارید ، پلاستیکی را پر از یخکرده و دور آن حولهای نازک بپیچید ، این کار به جلوگیری از آسیب دیدن پوست جلوگیری میکند ، زیرا یخ را نباید مستقیماً روی پوست قرارداد ، سپس روی سر یا گردن خود قرار دهید .
همچنین از پدهای گرمایی نیز میتوانید برای آرام کردن تنش در عضلهها و کاهش درد میگرن استفاده کنید .
ماساژ را امتحان کنید . ماساژ دادن درست عضلات دارای استرس و تنش ، ممکن است میزان تکرار میگرن را کاهش دهد . البته مطالعات بیشتری نیاز است تا تأثیر آن اثبات شود ، اما بعضی از افراد دریافتهاند که ماساژ درمانی تأثیر خوبی روی میگرن دارد .
اگر نمیخواهید یا نمیتوانید به ماساژور حرفهای مراجعه کنید ، میتوانید خودتان این کار را انجام دهید .
آموزش ماساژ
با نوک انگشتان خود و فشار ملایم ، با حرکات چرخشی یا عقب و جلویی ، شقیقهها و پوست سر را ماساژ دهید . نگذارید انگشتانتان روی پوست سُر بخورد ، سعی ماهیچههای زیرپوست را ماساژ دهید .
بیوفیدبک را تست کنید . بیوفیدبک ممکن است در کاهش درد میگرن مؤثر باشد . در طول این درمان ، یک متخصص با وسایل مخصوص به شما آموزش میدهد تا پاسخ استرس فیزیولوژیکی استرس را شناسایی و کنترل کنید .
یادگیری و تشخیص عوامل استرسزا که باعث ایجاد یا شعلهور کردن میگرن میشوند ، میتواند به جلوگیری از ایجاد آن یا تغییر وضعیت شما در آینده کمک کند .
اگر میگرن شما شروع کندی دارد ، ممکن است بتوانید از بیوفیدبک برای جلوگیری از حمله کامل استفاده کنید .
درمان رفتاری شناختی چیست ؟ چگونه به ما کمک میکند ؟
CBT ( درمان رفتاری شناختی ) یک ابزار روانپزشکی است که به شما آموزش میدهد چگونه الگوهای ذهنی و رفتاری خود را تغییر دهید . یک درمانگر حرفهای با شما کار میکند و به شما CBT را آموزش میدهد . این آموزش مشابه بیوفیدبک کار میکند ، به جز اینکه در این روش ، روی ذهن بهجای فیزیک بدن کار میشود . CBT ممکن است علائم میگرن را کاهش دهد یا از آن جلوگیری کند .
طب سوزنی نیز میتواند کمک کند . مطالعات نشان دادهاند که طب سوزنی ممکن است در درمان میگرن کمککننده باشد . یک فرد حرفهای و متخصص این کار ، سوزنهای کوچکی را در پوست شما مخصوصاً در نقاطی که میخواهید درد کاهش پیدا کند فرومیکند .
هشدار : طب سوزنی را حتماً زیر نظر متخصص و فرد ماهر انجام دهید ، زیرا در صورت حرفهای نبودن درمانگر ، ممکن است مشکلات زیادی برای شما ایجاد شود .
از بابونه گاوی بهره ببرید . بعضی از مطالعات نشان دادهاند که بابونه گاوی ( feverfew ) ممکن است باعث کاهش شدت میگرن یا کمک به جلوگیری از آن شود ، هرچند بهصورت علمی ثابت نشده است . بابونه گاوی بهصورت مکمل غذایی ( کپسول ) در دسترس است .
قبل از مصرف بابونه گاوی با پزشک خود مشورت کنید . اگر باردار یا شیرده هستید ، از بابونه گاوی استفاده نکنید ، در کودکان زیر ۲ سال هم بابونه گاوی منع مصرف دارد .
محرکهای میگرن کدماند ؟
از محرکها دوریکنید و منظم غذا بخورید . غذا نخوردن طولانی یا جا انداختن وعده غذایی میتواند باعث تحریک بعضی از افراد جهت عود کردن میگرن شود . پنیرهای مانده و شور و مواد غذایی فرآوری شده ممکن هستند باعث شوند تا میگرن شعلهور شود . مصرف نمک را در رژیم غذایی خود افزایش ندهید ، مثلاً غذاهایی مانند چیپس ، پفک و از این دسته مواد غذایی مصرف نکنید . سعی کنید غذای خود را با ادویه بهجای نمک طعم دار کنید . از مصرف فست فود ، مواد غذایی یخزده و نیمه آماده خودداری کنید .
مواد افزودنی مانند آسپارتام ( aspartame ) نوعی شیرینکننده مصنوعی و MGS مونوسدیم گلوتامات که در بسیاری از مواد غذایی زده میشوند ، میتواند باعث ایجاد میگرن در بعضی از افراد شود . با استفاده از مواد غذایی طبیعی ازاینگونه محرکها که باعث ایجاد میگرن میشوند دوریکنید .
نیترات ( Nitrates ) نیز یکی دیگر از محرکهای رایج میگرن است و در گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس یافت میشود .
الکل مصرف نکنید . الکل به غیر از هزاران ضرری گه برای بدن دارد برای میگرن نیز مضر است ، الکل مخصوصاً شراب ، میتواند باعث ایجاد میگرن شود . بههیچوجه الکل مصرف نکنید .
مقدار زیادی کافئین مصرف نکنید . نوشیدنیهای حاوی کافئین بالا مانند اسپرسو و نوشیدنیهای انرژیزا ممکن است باعث ایجاد میگرن در چند ساعت آینده شوند . همچنین افت ناگهانی سطح کافئین میتواند محرک ایجاد میگرن باشد .
اگر ممکن است ، بهجای قهوه ، چای بنوشید و تا جایی که میتوانید کممصرف کنید .
اگر مقدار زیادی قهوه میخورید ، یکدفعهای آن را کنار نگذارید ، زیرا میتواند باعث ایجاد سردرد و دیگر تأثیرات منفی در شما شود . برای کنار گذاشتن راحت کافئین میتوانید مقاله ” ترک سریع کافئین ” را مطالعه کنید .
بهصورت تدریجی مصرف را کاهش دهید ، بهعنوانمثال : اگر در حال حاضر ۲ فنجان قهوه در روز مینوشید ، به مدت ۱ تا ۲ هفته روزی ۱ فنجان بنوشید ، سپس نصف همین مقدار را بنوشید . همچنین میتوانید از ترکیب قهوه معمولی و بدون کافئین نیز استفاده کنید .
برنامه خواب منظمی داشته باشید . در بعضی از افراد ، وقتی برنامه خواب آنها تغییر میکند ( چه خواب زیاد یا کم شود ) ، میگرن آنها عود میکند . اگر مستعد میگرن هستید ، برنامه منظم خوابیدن و بیدار شدن برای خودتان تنظیم کنید ، بنابراین حدوداً ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید .
اگر زیاد به مناطق زمانی مختلف ( مثل سفر با هواپیما به کشورهای دیگر ) سفر میکنید ، ممکن است این مسافرتها باعث شوند تا میگرن شما عود کند . سعی کنید تا جایی که میتوانید برنامه خوابی خود را با کمترین اختلالی دنبال کنید .
با پزشک خود در مورد مصرف داروهای ضدبارداری و قلبی صحبت کنید . داروهای گشادکننده عروق مانند نیتروگلیسیرین میتوانند باعث بدتر کردن میگرن شوند ، همچنین داروهای ضدبارداری نیز تأثیر مشابهی دارند .
قطعاً این داروها مهم هستند ، بنابراین خودسرانه مصرف آنها را کنار نگذارید . با پزشک خود صحبت کنید تا بتوانید با تغییر نوع دارو از بدتر شدن و ایجاد میگرن جلوگیری کنید .
در مورد سردردهای خود اطلاعات جمعآوری کنید ، اما یعنی چه ؟
پیدا کردن عواملی که میتوانند باعث شوند شما میگرن بگیرید ، سخت است . بنابراین شما میتوانید درزمانی که سردرد و میگرن گرفتید تا ۱۲ ساعت قبل خود را به یاد بیاورید که چه چیزهایی خوردید و چهکارهایی کردید و آنها را بنویسید . مثلاً : بوی تند ادکلن به مشامتان رسیده ، کم خوابیدهاید یا چه چیزهایی خوردهاید .
جمعآوری این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد تا در آینده از ایجاد میگرن جلوگیری کنید .
جلوگیری از میگرن
آیا داروی جلوگیری از میگرن وجود دارد ؟
پزشک شما میتواند با توجه به شرایط شما داروهایی برای شما تجویز کند تا از ایجاد میگرن جلوگیری کند . اما باید توجه داشته باشید که به دلیل عوارضی که این داروها دارند ، در موارد شدید و مقاوم نسبت به درمان فقط تجویز میشوند .
اگر اغلب به میگرن دچار هستید و روی کیفیت زندگی شما تأثیر گذاشته است ، با پزشک خود مشورت کنید . داروهای جلوگیری کننده میتوانند حمله میگرن را کوتاهتر ، تعداد وقوع آن را کمتر یا از شدت آن بکاهند .
اگر شرایط زیر را داشته باشید ، ممکن است واجد شرایط مصرف دارو زیر نظر پزشک باشید :
۱ – اغلب اوقات میگرن شما بیشتر از ۱۲ ساعت طول میکشد .
۲ – ۴ بار یا بیشتر در ماه دچار میگرن میشوید .
۳ – درد شما با مصرف دارو بهتر نمیشود .
۴ – میگرن با اورای بلندمدت یا بیحسی یا ضعف همراه است .
ممکن است داروهایی برای قلب شما تجویز شود . داروهای قلب و عروق که معمولاً برای فشارخون بالا مصرف میشوند ، برای جلوگیری از میگرن نیز مورداستفاده قرار میگیرند . بلوک کنندههای بتا مانند متوپرولول و انواع دیگر ، باعث بلوک کردن کانال کلسیم میشوند . همچنین لیزینوپریل که نوعی بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین است نیز عموماً تجویز میشود .
اگر مشکلات قلبی داشته باشید ، سیگار میکشید یا بالای ۶۰ سال سن دارید ، این داروها گزینههای مناسبی نیستند . در این صورت پزشک شما در مورد گذشته شما و فواید و عوارض دیگر داروها با شما صحبت خواهد کرد .
ممکن است پزشک ضدافسردگی سه حلقهای برای شما تجویز کند . ثابتشده است که داروی آمیتریپتیلین به جلوگیری از میگرن کمک میکند . در بعضی از مواقع از دیگر همخانوادههای این دارو به دلیل عوارض کمتر ( مانند : خشکی دهان ، یبوست ، خستگی و اضافهوزن ) استفاده میشود .
پزشک شما میتواند فواید و مضرات آن را نسبت به وضعیت شما برآورد کند .
داروی ونلافاکسین نیز ممکن است توسط پزشک برای شما تجویز شود ، که در جلوگیری از میگرن مؤثر است .
داروهای ضد تشنج نیز ممکن است تجویز شوند . ضد تشنجهایی مانند والپروات و توپیرامات ممکن است دفعات رخ دادن میگرن را کاهش دهند . باید بدانید که این داروها عوارض جدیای به همراه دارند و باید توسط پزشک تجویز و مصرف شوند .
هشدار : والپروات نباید در خانمهای باردار مصرف شود .
در مورد تزریق بوتاکس بیشتر بدانید . نشان دادهشده است که تزریق بوتاکس در بزرگسالان میتواند از میگرن جلوگیری کند . بوتاکس داخل عضلات گردن و پیشانی هر ۱۲ هفته ۱ بار تزریق میشود .
اگر دچار میگرن مزمن هستید ، با پزشک خود دراینباره مشورت کنید .
نکات مهم
۱ – باید بدانید که تغییرات هورمونی مانند یائسگی یا قاعدگی قریبالوقوع میتواند باعث ایجاد میگرن شود . البته کمتر کاری میتوان در این مورد کرد . درمانهای هورمونی میگرن هم نشان دادهاند که نمیتوانند مؤثر باشند ، اما شما در این مواقع حواستان باشد تا از دیگر محرکهایی که باعث ایجاد میگرن در شما میشوند دوریکنید .
۲ – تغییرات آب و هوایی نیز میتواند یکی از محرکهای ایجاد میگرن باشد .
۳ – هرگونه دارویی برای درمان میگرن را فقط زیر نظر پزشک مصرف کنید .
بدون دیدگاه