تعریق شبانه را به راحتی ریشه یابی و درمان کنید !!
عرق کردن در شب میتواند باعث بیدار شدن از خواب در شب بشود . ممکن است ملافه ، لباس و جوراب شما با عرق خیس شده باشند . علت تعریق شبانه میتواند به دلیل گرم بودن اتاق و زیاد بودن ملافه یا نداشتن خواب خوب باشد . بعضیاوقات سبک زندگی و رژیم غذایی میتواند علت تعریق شبانه باشد .
اضطراب ، مشکلات خواب ، تغییرات هورمونی ، یائسگی و داشتن بیماریهای جدیتر مانند ایدز ، خود ایمنی بدن و سکته مغزی میتوانند باعث تعریق شبانه بشوند . بعضی از داروها مانند ضدافسردگیها و استروئید و اتساع عروق ( گشادکننده عروق ) نیز میتوانند باعث تعریق شبانه بشوند . شما با پیدا و درمان کردن علت بیماری میتوانید تعریق شبانه را از بین ببرید .
جلوگیری از تعریق شبانه
اتاقخواب را خنک نگهدارید . از پنکه در اتاقخواب استفاده کنید تا هوا در جریان باشد . همچنین میتوانید از پنکه سقفی نیز استفاده کنید . در صورت امکان اگر هوا مناسب بود پنجرهها را باز بگذارید . خنک نگهداشتن اتاقخواب باعث کاهش احساس گرما و تعریق خواهد شد .
بهترین دمای اتاقخواب ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتیگراد است .
همچنین پردههای اتاقخواب را بکشید تا از ورود نور به اتاق و گرم شدن آن در صبح جلوگیری شود .
از ملافه جاذب رطوبت استفاده کنید . از ملافههای جاذب رطوبت و آنهایی که زود خشک میشوند استفاده کنید . این ملافهها خنک و سبک هستند که باعث کاهش تمایل به تعریق میشوند .
اگر نتوانستید اینگونه ملافه را پیدا کنید از ملافههای ساختهشده از پنبه یا ابریشم استفاده کنید . این ملافهها وزن کمتری دارند و خنکتر از نوع مصنوعی آن میباشند .
از لباسخواب جاذب رطوبت استفاده کنید . لباسخواب جاذب رطوبت باعث کاهش تمایل به عرق کردن در خواب میشود . اینگونه لباسخوابها بهصورت آنلاین و در لباسفروشیها در دسترس است .
اگر نتوانستید اینگونه لباسخواب را تهیه کنید میتوانید از لباسهای سبک و تنفس پذیر مانند پنبه استفاده کنید . ابریشم نیز میتواند بدن را در هنگام خواب خنک نگه دارد .
قبل از خواب از ضد تعریق استفاده نکنید . بلاک کردن عرق در شب میتواند برای سلامتی مضر باشد . حواستان باشد که استفاده طولانیمدت از ضد تعریقها میتواند برای سلامتی مضر باشد . حتماً با پزشک خود دراینباره صحبت کنید .
تنظیم رژیم غذایی و سبک زندگی
از مواد غذایی تند و اسیدی دوریکنید . غذای تند و اسیدی میتواند باعث تعریق شود و حتی تعریق شبانه را بدتر کند . چند ساعت قبل از خواب غذای تند مصرف نکنید . همچنین از مواد غذایی اسیدی مانند لیمو یا پیاز استفاده نکنید . غذاهای اسیدی میتوانند باعث بالا رفتن دمای بدن و تعریق بشوند .
سعی کنید این مواد غذایی را مصرف نکنید یا اینکه در طول روز از آنها استفاده کنید .
نوشیدنی داغ ننوشید . چای یا سوپ ممکن است موجب گرگرفتگی در زنان یائسه بشود .
کافئین مصرف نکنید . کافئین ممکن است به دلیل از بین بردن تعادل هورمونی در خواب باعث عرق کردن بشود . ۲ الی ۳ ساعت قبل از خواب مواد کافئین دار مانند : شکلات ، چای ، قهوه و نوشابه را مصرف نکنید .
الکل نیز میتواند تأثیر مشابه کافئین داشته باشد .
در طول روز آب زیاد بنوشید . مصرف آب کافی به تنظیم درجه حرارت بدن کمک میکند و بدن را در خواب خنک نگه میدارد . همیشه یک بطری آب به همراه داشته باشید و در طول روز بنوشید . قبل از خوابیدن نیز ۱ لیوان آب بنوشید .
اگر نمیتوانید آب بنوشید ؛ مقداری لیموی تازه به آن اضافه کنید . همچنین میتوانید چند برش خیار نیز داخل آن بی اندازید .
رژیم غذایی سالمی داشته باشید . داشتن رژیم غذایی پر از سبزی ، میوه ، پروتئین و غلات میتواند به داشتن بدنی سالم و تنظیم دمای بدن کمک کند . داشتن رژیم غذایی مناسب برای تعریق شبانه به دلایل یائسگی و تغییرات هورمونی میتواند مفید باشد . مطمئن شوید که رژیم غذایی شما سرشار از ویتامین D ، B و C باشد .
پزشک شما ممکن است رژیم غذایی خاصی به شما پیشنهاد بدهد تا تعریق شبانه شمارا کاهش دهد .
استرس خود را مدیریت کنید . استرس زیاد از هر نوعی که باشد یکی از بزرگترین عوامل کمککننده در تعریق شبانه است . مدیتیشن ، یوگا و تنفس عمیق میتواند باعث کاهش سطح استرس بشود .
هرروز ورزش کنید . فعال بودن میتواند به نگهداشتن پایداری دمای بدن و کاهش استرس کمک کند که در تعریق شبانه تأثیر دارند . روزی ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید . سریع راه رفتن ، دویدن و رفتن به باشگاه میتواند کمککننده باشد .
مراجعه به پزشک
علائم خود را با پزشک در میان بگذارید . اگر بهصورت روزانه یا هفتگی تعریق شبانه دارید و خواب شب شمارا به هم میزند باید به پزشک مراجعه کنید . اگر علائمی مانند : تب ، کاهش وزن ، سرفه و اسهال به همراه تعریق شبانه دارید به پزشک خود بگویید . اگر یائسگی را تجربه کردهاید و تعریق شبانه دارید به پزشک خود بگویید .
هر مشکلی دارید به پزشک بگویید ، تمامی علائم خود را خوب شرح دهید تا به تشخیص بیماری شما کمک کند .
علت تعریق شبانه را پیدا کنید . ممکن است برای تشخیص علت تعریق شبانه نیاز به انجام آزمایشهایی مانند خون و ادرار باشد . تعرق شبانه میتواند به دلایل زیر باشد :
- استرس و اضطراب
- یائسگی
- خود ایمنی
- مشکل تیروئید
- مشکلات خواب مانند آپنه ( توقف تنفسی )
- عفونت باکتریایی
- مشکلات جدی مانند : ایدز ، سکته مغزی ، سرطان خون و سل
درمانهای لازم را انجام دهید . بعد از تشخیص علت تعریق شبانه پزشک شما روشهای درمانی خود را اجرا میکند . اگر عرق کردن به دلیل یائسگی یا تغییرات هورمونی باشد پزشک شما تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی را به شما پیشنهاد میکند . باگذشت زمان ؛ عرق شبانه بعد از گذشت یائسگی از بین میرود یا کاهش میابد .
برای مشکلات دیگر ، پزشک ممکن است برای شما دارو تجویز کند اما حواستان باشد که در صورت بدتر شدن اوضاع حتماً پزشک را در جریان بگذارید .
بدون دیدگاه