تقویت ناخن

داشتن ناخن‌های شکننده، مشکل دردناکی است خصوصاً اگر دائماً پوسته‌پوسته ‌شده و بشکنند. اگرچه ممکن است سفت شدن آن‌ها غیرممکن به نظر برسد، اما اقدامات پیشگیرانه و درمانی وجود دارد که می‌توانید به‌تنهایی امتحان کنید. در صورت عدم بهبودی ناخن‌ها طی 3 تا 6 ماه، باید به پزشک مراجعه کنید، اما بااین‌حال می‌توانید با مراقبت‌های صحیح و داشتن عادات نظافت و پیرایش ناخن‌ها، متوجه پیشرفت جزئی در بهبودی ناخن‌هایتان شوید.

سفت کردن ناخن‌ها

لاک تقویت ناخن

بر روی ناخن‌های خود، سفت کننده یا تقویت‌کننده ناخن بمالید. از فروشگاه لوازم‌آرایشی، یک عدد سفت کننده ناخن که شبیه لاک بی‌رنگ هست، تهیه کنید. اگر ناخن‌هایتان آسیب‌دیده و شکننده شده‌اند، با کمک قلمو، یک یا دو بار بر روی ناخن‌های خود بمالید. قبل از اینکه بیرون بروید، دستورالعمل روی محصول را بخوانید تا از مدت‌زمان لازم برای خشک شدن آن، مطلع شوید.

از سفت کننده‌های ناخن به‌طور منظم استفاده نکنید، زیرا حاوی مواد شیمیایی بسیار قوی هستند.

لوسیون تقویت ناخن

به‌طور روزانه، ناخن‌ها و کوتیکول های خود را با لوسیون مرطوب کنید. مقداری لوسیون به ‌اندازه دانه لوبیا برداشته و بر روی ناخن‌ها و کوتیکول های خود بمالید. اگر عادت کنید که به‌طور منظم آن‌ها را مرطوب کنید، ناخن‌هایتان سالم‌تر و محکم‌تر می‌شوند.

غذای مناسب برای ناخن

در رژیم غذایی خود، پروتئین‌های باکیفیت بالا و سالم داشته باشید. از گوشت ماکیان، لبنیات کم‌چرب، لوبیاها، توفو و ماهی‌های روغنی استفاده کنید. برچسب تغذیه‌ای را بررسی کرده تا مقدار پروتئین غذایتان را بسنجید و سعی کنید در وعده‌های غذایی خود، مصرف پروتئین را در نظر بگیرید. به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنتان، مصرف 0.8 گرم پروتئین، ایده آل است.

برای مثال، اگر وزن شما 82 کیلوگرم است، روزانه باید 65 گرم پروتئین مصرف کنید.

پروتئین، ناخن‌های شما را تغذیه کرده و محکم می‌کند.

قرص تقویت ناخن

از مکمل‌های بیوتین استفاده کنید. اگر ناخن‌های شکننده‌ای دارید، از پزشک خود سؤال کنید که آیا مصرف مکمل بیوتین برای شما مناسب است یا خیر؟ در صورت تأیید پزشکتان، دوز مشخص‌شده مکمل‌ها را طبق برچسب محصول مصرف کنید. همچنین می‌توانید غذاهای غنی از بیوتین مانند سالمون، دانه‌های آفتاب‌گردان و جگر گاو میل کنید.

مقدار متوسط مصرف مکمل‌های بیوتین برای نوجوانان و بزرگ‌سالان، معمولاً حدود 30 تا 100 میکروگرم است.

مراقبت از ناخن‌ها

محافظت از ناخن

هنگام استفاده از مواد شوینده، از دستکش استفاده کنید. زمانی که ظرف می‌شویید یا از صابون‌ها و مواد شیمیایی شوینده استفاده می‌کنید، حتماً دستکش بپوشید. ناخن‌هایتان به‌مرورزمان در اثر مواجهه با مواد شیمیایی، ضعیف‌تر خواهند شد.

شما می‌توانید دستکش‌های پلاستیکی را از تمامی فروشگاه‌های مواد شوینده، خریداری کنید.

تقویت خانگی ناخن

دستان خود را کمتر در معرض آب قرار دهید. ناخن‌هایتان را بیش‌ازحد با آب خیس نکنید، مانند زمانی که ظرف می‌شویید. اگر احتیاط لازم را نکنید، ناخن‌هایتان بیشتر ترک خورده و خواهند شکست.

اگر ناخن‌هایتان خیس شوند مشکلی پیش نمی‌آید، اما مهم این است که آن‌ها بیش‌ازحد خیس نمانند.

علت خراب شدن ناخن

از ناخن مصنوعی استفاده نکنید. اگر می‌خواهید ناخن مصنوعی بگذارید، به سالن‌های آرایشی معتبری بروید که ابزار خود را پس از هر بار استفاده، می‌شویند. دو یا سه هفته بعد از اولین جلسه، برای ترمیم ناخن‌ها مجدداً مراجعه کنید. اگر به داشتن ناخن مصنوعی علاقه زیادی دارید، پس از گذشت دو تا سه ماه، به ناخن‌های خود استراحت دهید. قبل از اینکه مجدداً ناخن مصنوعی بگذارید، اجازه دهید چند هفته ناخن‌هایتان تنفس کنند.

ناخن‌های مصنوعی احتمال ابتلا به عفونت را بالا می‌برند که همین امر موجب ضعیف شدن ناخن‌ها می‌شود.

لاک برای تقویت ناخن

پس از اتمام پیرایش ناخن‌ها، از ژل مانیکور نرم استفاده کنید. از ناخن کار خود بخواهید که به‌جای استفاده از ژل مانیکورهای معمول، از ژل مانیکورهای نرم (انحلال‌پذیر) استفاده کنند، زیرا ژل مانیکورهایی که به‌طورمعمول استفاده می‌شوند به ناخن‌هایتان صدمه می‌زنند درحالی‌که ژل مانیکورهای نرم کمی به ناخن‌هایتان اجازه تنفس می‌دهند.

علت آسیب به ناخن

از محصولات مراقبت از ناخن قوی استفاده نکنید. سعی کنید متناوباً از استون استفاده نکنید، زیرا برای ناخن‌هایتان بسیار مضر است. اگر مرتباً لاک می‌زنید، از لاک پاک‌کن‌های بدون استون استفاده کنید.

حفظ عادات نظافتی سالم

سوهان زدن صحیح ناخن

با استفاده از سوهان ناخن، ناخن‌های خود را در یک‌جهت ثابت سوهان بکشید. سوهان ناخن را بر قسمت‌های پهن ناخنتان کشیده که تا حد امکان صاف و نرم شوند. سوهان ناخن را با حرکات کوتاه و افقی بکشید و حواستان باشد که در همین جهت ادامه دهید. به‌صورت حرکت رفت و برگشتی سوهان نکشید، در این صورت ناخن‌هایتان ضعیف خواهند شد.

اگر سوهان ناخنتان قدیمی شده است، از سوهان جدیدتر استفاده کنید تا اثربخشی آن بیشتر شود.

شما همچنین می‌توانید از سوهان ناخن شیشه‌ای استفاده کنید که استفاده از آن‌ها نیز راحت است.

بهبود وضعیت ناخن

به کمک ناخن‌گیر، ریشه‌های کنار ناخن خود را کوتاه کنید تا به پوست و بستر ناخن خود صدمه نزنید. با کندن یا پاره کردن ریشه‌های کنار ناخن، زخم بازی ایجاد می‌شود که احتمال عفونت را بالا می‌برد. به‌جای آن، با استفاده از ناخن‌گیر، ریشه‌ها را از پایه کوتاه کنید.

ریشه‌های کنار ناخن را با دندان نکنید. در اثر گاز گرفتن و پاره شدن پوست و ناخن، باکتری‌های دهان مستقیماً به زخم منتقل می‌شوند.

اگر از ناخن‌هایتان به‌درستی مراقبت کنید، سالم‌تر و قوی‌تر خواهند ماند.

علت آسیب به ناخن

از بریدن یا برداشتن کوتیکول های خود بپرهیزید. ازآنجاکه کوتیکول ها از ناخن‌های شما در برابر باکتری‌ها محافظت می‌کنند، مطمئناً به‌هیچ‌عنوان نمی‌خواهید آن‌ها را جویده یا کوتاه کنید. با کندن یا بریدن کوتیکول ها، احتمال ابتلا به عفونت و بیمار شدن ناخن‌هایتان را بالا می‌برید.

محلول گیاهی تقویت ناخن

کوتیکول های خود را با روغن کوتیکول، تغذیه کنید. مقداری از روغن کوتیکول به‌اندازه یک‌دانه لوبیا را به انگشتان خود مالید و مطمئن شوید که کوتیکول ها کاملاً به آن آغشته شده‌اند. با کمک دستان خود، روغن را به روی هر یک از کوتیکول های بمالید. زمانی که می‌خواهید ناخن‌هایتان را لاک بزنید، از این روغن استفاده کنید تا بتوانید راحت‌تر و ایمن‌تر کوتیکول ها را به عقب برانید.

شما همچنین می‌توانید از روغن کوتیکول به‌عنوان یک مرطوب‌کننده عادی استفاده کنید. این روغن را می‌توانید از تمامی فروشگاه‌های لوازم‌آرایشی خریداری کنید.

مراقبت‌های پزشکی

ریش ریش شدن ناخن

اگر پس از 3 تا 6 ماه ناخن‌هایتان بهبود نیافتند، با متخصص پوست خود مشورت کنید. اگرچه جای نگرانی نیست، اما ضعیف شدن ناخن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک بیماری خاص باشد. اگر با انجام درمان‌های خانگی بهبودی حاصل نشد، این عارضه می‌تواند به دلیل وجود یک بیماری زمینه‌ای باشد. به پزشک خود مراجعه کنید تا علت شکننده شدن ناخن‌های خود را یافته و آن را به‌طور صحیح درمان کنید.

برای مثال، کم‌کاری تیروئید، کم‌خونی، سندروم رینود، همگی باعث ضعیف شدن ناخن‌ها می‌شوند.

سندروم رینود : عارضه نادری است که در آن عروق خونی گاه‌به‌گاه باریک می‌شوند و جریان خون به مناطقی مانند انگشتان دست ‌و پا و لب‌ها کاهش می‌یابد.

پزشک خود را در جریان کارهایی که برای درمان ناخن‌های خود انجام داده‌اید، قرار دهید.

نکته: برای تشخیص و درمان بیماری‌های ناخن بهتر است فقط به متخصص پوست مراجعه کنید.

آسیب زدن به ناخن

در صورت تغییر رنگ و فرم ناخن‌هایتان، به متخصص پوست مراجعه کنید. تغییر رنگ یا بدشکل شدن ناخن‌ها نشان می‌دهد که مشکلی وجود دارد. احتمال دارد ناخن‌هایتان صدمه‌ دیده یا عفونت کرده باشند. به پزشک خود مراجعه کنید تا علت این علائم را بررسی کرده و درمان مناسبی تجویز کند.

اگر ناخن‌هایتان دچار تغییر رنگ یا خمیدگی شده یا رگه‌های سیاه‌رنگی بر روی آن‌ها پدیدار شده است، برای تشخیص علت و درمان مناسب، نزد پزشک بروید.

بیماری های ناخن

در صورت خونریزی، ورم کردن یا دردناک شدن اطراف ناخن‌ها، به متخصص پوست مراجعه کنید. از این علائم به‌راحتی نگذرید، زیرا ممکن است اطراف ناخنتان عفونت کرده باشد. به پزشک خود مراجعه کرده تا علت آن را تشخیص دهد و مناسب‌ترین روش درمان را برای شما تجویز کند.

شما برای درمان عفونت، نیاز به آنتی‌بیوتیک دارید.

اگر ترجیح می‌دهید از درمان‌های طبیعی استفاده کنید، در این مورد با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها به شما کمک خواهند کرد که هرزمان امکان داشته باشد از این روش‌ها استفاده کنید.

کنده شدن ناخن

اگر ناخن‌هایتان رشد نکرده و یا از پوستتان جدا می‌شوند، با پزشک خود مشورت کنید. اگر به بستر ناخن‌هایتان آسیبی واردشده یا مبتلا به بیماری زمینه‌ای هستید، ناخن‌هایتان رشد نخواهند کرد. همچنین در اثر آسیب یا ابتلا به عفونت، ممکن است ناخن‌ها از بستر خود جدا شوند. نزد پزشک خود بروید تا علت این مشکلات را بررسی کند. پس از تشخیص دقیق علت بیماری، برای درمان صحیح آن با پزشک خود همکاری کنید.

درصورتی‌که ناخنتان در اثر ضربه یا جراحت بیافتد، نیاز به درمان نخواهید داشت. اگرچه مدت‌زمانی طول می‌کشد تا مجدداً رشد کند.

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.