درمان تعریق شبانه

اگر بیش‌از حد معمول در شب عرق می‌کنید ممکن است به تعریق شبانه یا همان هیدروهیدروز دچار شده باشید . در موردهای نادر ممکن است برای تعریق شبانه مشکل پزشکی وجود نداشته باشد . به‌هرحال اولین کاری که باید کرد ، بررسی علت‌های آن است سپس درمان که همه آن‌ها را بررسی می‌کنیم .

تعریق شبانه ممکن است به دلایل زیر باشد :

  • گرم بودن اتاق
  • پتوی زیاد

مشکلات پزشکی مثل :

  • اضطراب
  • دیابت
  • سرطان
  • عفونت
  • و ….

علت عرق کردن در خواب

علت تعریق شبانه

دمای اتاق‌خواب را چک کنید . یکی از دلایل اصلی تعریق شبانه گرم بودن بیش‌ازحد اتاق‌خواب یا پتو است . سعی کنید دمای اتاق‌خواب را پایین بیاورید یا از پتوی کمتری استفاده کنید . اگر عرق کردن شبانه شما بیش‌ازحد باشد و به دمای مربوط نباشد شما تعریق شبانه دارید که نیاز به لوازم پزشکی خواهید داشت .

درمان تعریق شبانه

چک آپ کامل بدهید . به پزشک مراجعه کنید و درخواست چکاپ کامل بدهید شاید تعریق شبانه شما به دلیل مشکلات پزشکی باشد . البته بعضی از افراد بدون داشتن بیماری ؛ تعریق شبانه دارند که علت خاصی ندارد و اسم آن ایدوپاتی هیدروهیدروز (idiopathic hyperhidrosis ) است . اگر مشکلات زیر رادارید به پزشک مراجعه کنید :

  • اگر به‌طور مرتب دچار عرق کردن در خواب می‌شوید .
  • اگر عرق کردن باعث قطع کردن خواب می‌شود .
  • اگر عرق کردن با علائم دیگری مانند تب همراه است .

تعریق شبانه زنان

به متخصص هیپرهیدروز مراجعه کنید . بهتر است که برای درمان این مشکل به متخصص این کار مراجعه کنید . از پزشک همیشگی خود بخواهید تا پزشک متخصص را به شما معرفی کند .

داروی ضد تعریق شبانه

با پزشک درباره داروهای مصرفی خود صحبت کنید . بسیاری از داروها عوارضی مانند تعریق شبانه دارند که باید آن‌ها را بررسی کنید . بسیاری از داروهای ضدافسردگی ، تنظیم هورمون و دیابت عوارضی تعریق شبانه رادارند . داروهای مصرفی خود را به پزشک نشان دهید تا شاید عرق کردن شبانه شما به آن‌ها مربوط باشد .

علت تعریق شبانه و درمان آن

مشکلات خواب و اضطراب نیز می‌تواند علت این وضعیت باشد . اگر اضطراب ، افسردگی و مشکلات خواب‌دارید حتماً پزشک خود را مطلع کنید . افسردگی و قرص‌های ضدافسردگی ، آپنه خواب و دیگر مشکلات خواب و اضطراب می‌تواند در تعرق شبانه نقش داشته باشند .

بیماری تعریق شبانه

کاهش قند خون ( هیپوگلیسمی ) می‌تواند علت تعریق شبانه باشد . غالباً تعریق شبانه به کاهش سطح قند خون مرتبط است . اگر مشکل قند خون باشد با کمک پزشک باید علت آن را پیدا و درمان کرد . ورزش دیروقت ، فقر غذایی یا تزریق مقدار نادرست انسولین می‌توانند باعث ایجاد این مشکل بشوند .

درمان پزشکی تعریق شبانه

مشکلات پزشکی مرتبط با عرق کردن شبانه را با پزشک بررسی کنید . بعضی از مشکلات پزشکی هستند که می‌توانند باعث تعریق شبانه بشوند که باید با پزشک خود دراین‌باره صحبت کنید .

شرایطی که می‌توانند با تعریق شبانه مرتبط باشند :

  • یائسگی
  • سرطان و درمان سرطان
  • عفونت مانند عفونت باکتریایی و ایدز
  • ورم معده
  • نخاع‌گشادگی یا سیرنگومیلی
  • فئوکروموسیتوما

تغییر رژیم غذایی برای جلوگیری از تعریق شبانه

فست فود و تعریق شبانه

از غذاهای فرآوری شده با چربی بالا استفاده نکنید . بدن شما نیاز به کار بسیار سختی دارد تا بتواند غذاهای فرآوری شده و چرب را هضم کند که نتیجه آن عرق کردن بیشتر است . برای کاهش تعریق شبانه از غذاهای فرآوری شده و چرب استفاده نکنید .

به‌عنوان‌مثال مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده ، ساندویچ با سس مایونز ، همبرگر و فست فود مثل پیتزا حذف کنید .

فلفل و تعریق شبانه

غذای تند نخورید . غذای تند حاوی فلفل یا دیگر مواد تند را میل نکنید زیرا این غذاها می‌توانند باعث تعریق بیشتر شوند . این غذاها را مخصوصاً در هنگام شب نخورید .

از مصرف سس و دیگر مواد غذایی تند نیز خودداری کنید .

نمک و تعریق شبانه

مصرف نمک را کاهش دهید . بعد از مصرف زیاد نمک ؛ بدن برای دفع سدیم شروع به عرق کردن می‌کند . یک‌راه ساده برای کاهش تعریق مصرف کمتر نمک است .

برای شروع مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس را کاهش دهید و مقدار کمتری نمک به غذا بخورید .

کافئین و تعریق شبانه

مصرف کافئین را کاهش دهید . اگر چای یا قهوه زیاد می‌نوشید سعی کنید مصرف آن را کاهش دهید . کافئین باعث تحریک سیستم عصبی می‌شود که غدد تعریق را مجبور به کار کردن می‌کند . اگر بعد از شام چای یا قهوه همراه با شکلات می‌خورید باید این عادت را در شب‌هنگام کنار بگذارید .

از مصرف شکلات ، نوشابه انرژی‌زا ، نوشابه ، چای و قهوه اجتناب کنید .

الکل مصرف نکنید زیرابه غیر از عوارض بی‌شمار آن می‌تواند باعث افزایش تعریق بشود . درصورتی‌که دیابت داشته باشید الکل به دلیل پایین آوردن قند خون می‌تواند تعریق شبانه ایجاد کند .

سیگار و تعریق شبانه

سیگار نکشید . سیگار کشیدن باعث تحریک آزادسازی استیل کولین می‌شود که باعث کار کردن بیشتر غدد تعریق می‌شود . سیگار همچنین باعث بالا رفتن فشارخون ، ضربان قلب و دمای بدن می‌شود که تعریق را افزایش می‌دهد . سیگار همچنین می‌تواند باعث ایجاد سرطان بشود که از دیگر علت‌های تعریق شبانه است .

درمان تعریق شبانه

میان وعده پروتئین در شب میل کنید . اگر کاهش قند خون ( هیپوگلیسمی ) دارید خوردن یک اسنک پروتئین دار در شب می‌تواند کمک‌کننده باشد . ماست یونانی ، شکلات بارهای پروتئینی و دیگر مواد غذایی حاوی پروتئین می‌تواند باعث ثبات قند خون در شب بشود . پنیر خامه‌ای کم‌چرب نیز گزینه خوبی است .

درمان‌های پزشکی تعریق شبانه

علل تعریق شبانه

به پزشک برای تشخیص علت مراجعه کنید . پزشک شما با توجه به علائم و انجام آزمایش می‌تواند علت تعریق را تشخیص دهد . با توجه به توصیه‌های پزشک خود و علت بیماری ؛ درمان آن متفاوت خواهد بود . امکان دارد راه‌های زیادی برای درمان آن به شما پیشنهاد شود که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد .

درمان خانگی تعریق شبانه

ضد تعریق مصرف کنید . حواستان باشد که از این روش باید به‌صورت کوتاه‌مدت استفاده کرد . ضد تعریق‌ها موادی هستند که به‌صورت موضعی مصرف‌شده و باعث کاهش تعریق می‌شوند . قبل از خواب از این مواد روی دست ، زیر بغل و پای خود بزنید و صبح دوباره از آن‌ها استفاده کنید .

ضد تعریق‌های قوی کلینیکی مؤثرتر هستند .

ضد تعریق‌های حاوی آلومینیوم (aluminum chloride hexahydrate ) بیشترین تأثیر رادارند اما باید حواستان باشد که بعضی از افراد به آلومینیوم واکنش نشان می‌دهند .

ضد تعریق‌ها را می‌توان روی سروصورت نیز استفاده کرد البته بعضی از آن‌ها باعث واکنش نشان دادن پوست می‌شوند که نباید روی صورت استفاده شوند .

درمان پزشکی تعریق شبانه

با پزشک خود درباره بوتاکس صحبت کنید . بوتاکس عموماً برای درمان تعریق زیر بغل ، دست ، پا ، سروصورت مورداستفاده قرار می‌گیرد . درصورتی‌که ضد تعریق‌ها نتوانستند تعریق را درمان کنند بوتاکس می‌تواند گزینه خوبی باشد .

بعد از انجام بوتاکس عموماً تا 4 الی 12 ماه بعد ، آن ناحیه خشک باقی خواهد ماند .

درمان جدید تعریق شبانه

درمان‌های جدید را امتحان کنید . اگر تعریق شما مربوط به زیر بغل است می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید که تأثیر بسیار زیادی هم دارند :

  • میرا درای (MiraDry ) : دستگاهی است که انرژی الکترومغناطیسی را به زیر بغل می‌فرستد . این کار از تعریق غدد عرق جلوگیری می‌کند . شواهد نشان داده‌اند که روش مؤثری است و همچنین دارای تاییدیه FDA نیز میباشد .
  • لیزر : گزینه خوبی است زیرا سریع بوده و زیاد تهاجمی نیز نیست .
  • جراحی : این کار باعث آسیب زدن و برداشتن غدد تعریق می‌شود .

نوشیدن آب و تعریق شبانه

داروهای خوراکی مصرف کنید . داروهای خوراکی برای تعریق صورت یا تعریق عمومی تجویز می‌شوند . با پزشک خود درباره تجویز داروهایی مانند : بنزودیازپین ها ، آنتی کولینرژیک و مسدودکننده بتا مشورت کنید .

جراحی برای تعریق زیاد شبانه

عمل جراحی ETS را محتاطانه بررسی کنید . این عمل جراحی تهاجمی‌ترین نوع درمان هیدروهیدروز است . این مورد آخرین راه‌حل پیشنهادی خواهد بود زیرا عوارض بسیار زیادی مانند : عدم تحمل گرما و آریتمی دارد . عموماً این نوع جراحی به دلیل عوارض زیاد آن پیشنهاد نمی‌شود .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.