درمان ریزش موی پس از زایمان در ۳ سوت !!!

ریزش موی بعد از زایمان

شروع یک زندگی با نوزاد جدید، به‌اندازه کافی استرس‌آور است. آخرین مشکلی که با آن مواجه خواهید شد ریزش موهایتان است. بااین‌حال، ریزش موی پس از زایمان، ماحصل طبیعی (به‌طورکلی نرمال) تغییرات هورمونی پس از بارداری است. زمان بارداری، هورمون‌های شما رشد موها را تقویت کرده و مانع از ریزش آن‌ها می‌شوند. اگرچه، با به دنیا آوردن نوزاد خود آن هورمون‌ها تغییر کرده و تمامی موهایی که بایستی در دوران بارداری می‌ریختند، به‌یک‌باره خواهند ریخت.

مصرف غذای سالم، فعالیت کردن، استراحت کردن و استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌های ضروری، به کاهش ریزش موی شما کمک خواهند کرد. در آن زمان، ممکن است نیاز داشته باشید که محصولات مراقبت از موی خود را تغییر داده یا موهای خود را کوتاه کنید تا در حین اینکه با مشکل ریزش موی پس از زایمان خود دست‌وپنجه نرم می‌کنید، موهایتان ظاهر بهتری داشته باشند. پس از گذشت چند ماه، موهایتان به وضعیت دوران قبل از بارداری بازخواهند گشت.

رژیم غذایی مناسب

درمان ریزش موی بارداری

برای تقویت موهایتان، صبحانه تخم‌مرغ میل کنید. تخم‌مرغ‌ها، غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا۳ هستند که برای رشد و تقویت موهای شما موردنیازند. اگر زمان کافی برای درست کردن یک صبحانه مفصل ندارید، یک یا دو عدد تخم‌مرغ را آب پز کرده و به همراه میوه‌جات تازه یا یک سالاد سبک نوش جان کنید.

همچنین، می‌توانید به کمک ماکروویو تخم‌مرغ هم زده (اسکرمبلد اگز) درست کنید. به‌سادگی یک عدد تخم‌مرغ را شکسته و سایر مخلفات را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه در داخل ماکروویو قرار داده تا بپزد.

موادغذایی مفید برای ریزش مو در زمان بارداری

برای جلوگیری از ریزش مو، در هر وعده، غذاهای غنی از پروتئین و آهن میل کنید. ریزش مو می‌تواند یکی از علائم کمبود پروتئین یا آهن باشد. از طرفی، غذاهای مملو از پروتئین و آهن موهای شما را تقویت کرده و ریزش موی پس از زایمان را کاهش می‌دهد. غذاهایی که باید به‌طور منظم مصرف کنید عبارت‌اند از:

  • گوشت کم‌چربی (لخم)
  • گوشت ماکیان
  • کینوا
  • عدس
  • اسفناج
  • بادام

غذای مناسب مو

برای دریافت اسیدهای چرب، ماهی مصرف کنید. ماهی‌های چرب (روغنی) مانند سالمون، ماکرل، ساردین‌ها و ماهی تن آلبورین غنی از اسیدهای چرب امگا خصوصاً امگا ۳ هستند. اسیدهای چرب، موجب تقویت و حفظ سلامتی موهای شما می‌شوند. سعی کنید حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید.

از خوردن ماهی‌هایی مانند ماکرل که به‌طور بالقوه حاوی مقدار زیادی جیوه هستند، خودداری کنید. به‌جای آن، از ماهی‌هایی که جیوه کمتری دارند مانند سالمون و کنسرو تن ماهی استفاده کنید.

جلوگیری از ریزش مو در بارداری

رشد موهای خود را با مصرف میوه‌جات و سبزیجات کافی، تقویت کنید. میوه‌جات و سبزیجات مملو از فلاوونوئید و آنتی‌اکسیدان بوده که موجب محافظت از فولیکول‌های موهایتان می‌شوند. آن‌ها به تقویت رشد موهای شما کمک کرده و علاوه بر اینکه رشد موهای جدید را تحریک می‌کنند، مانع از ریزش آن‌ها نیز می‌شوند.

سعی کنید با هر وعده غذایی، حداقل یک وعده (به‌اندازه یک‌مشت)، میوه‌جات و سبزیجات مصرف کنید. از میوه‌جات و سبزیجات می‌توانید به‌عنوان یک میان وعده نیز استفاده کنید.

موادغذایی مناسب برای جلوگیری از ریزش مو

از گرفتن رژیم‌های لاغری سخت خودداری کنید تا ریزش موهایتان کاهش یابد. اگرچه، اضافه‌وزن ناشی از بارداری برای شما ناراحت‌کننده است، اما رژیم‌های سخت باعث می‌شود مواد مغذی کمتری به بدن شما رسیده و درنتیجه ریزش موهایتان تشدید شود.

سعی کنید عمدتاً همان غذاهایی را مصرف کنید که در دوران بارداری می‌خوردید. به‌طورجدی مراقب هرگونه رژیم غذایی که شما را ملزم به حذف نوع خاصی از غذا از رژیم خود می‌کند، باشید. اگرچه ممکن است آن غذا موجب اضافه‌وزن شما بشود، اما ممکن است حاوی مواد مغذی‌ای باشد که بدن شما پس از بارداری به آن نیاز دارد.

هشدار: رژیم‌های سخت برای سلامتی شما مضر است، خصوصاً پس از به دنیا آوردن فرزندتان. قبل از شروع هرگونه رژیم غذایی جدید، خصوصاً اگر به نوزاد خود شیر می‌دهید، با پزشک خود مشورت کنید.

مراقبت از مو و پوست سر

تقویت کننده مو در زمان بارداری

قبل از شامپو زدن، پوست سرتان را با روغن نعناع فلفلی کمی ماساژ دهید. مطالعات نشان داده‌اند که روغن نعناع فلفلی به‌طور طبیعی موجب تقویت رشد موها می‌شود. دفعه بعد که دوش می‌گیرید، چند قطره روغن نعناع فلفلی را با مقداری روغن بادام یا زیتون مخلوط‌کنید و بر روی پوست سرتان ماساژ دهید. سپس، به شیوه معمول موهایتان را شامپو بزنید.

سایر اسانس‌های روغنی مانند آویشن، رزماری، اسطوخودوس و چوب سرو از ریزش مو نیز جلوگیری کرده و آن را درمان می‌کنند.

همیشه روغن نعناع فلفلی یا سایر اسانس‌های روغنی را قبل از اینکه به پوست یا موی خود بمالید، با یک روغن حامل (مانند بادام، جوجوبا، هسته انگور و روغن‌زیتون)، رقیق کنید. اسانس‌های روغنی رقیق نشده موجب تحریک (سوزش) پوست می‌شوند.

علت ریزش مو در بارداری

موهای خود را به شیوه معمول شامپو کنید. زمانی که به کف وان حمام نگاه کرده و موهای خود را می‌بینید، ممکن است وسوسه شوید که موهایتان را بیشتر شامپو بزنید. به‌هرحال، با داشتن یک نوزاد، زمان زیادی برای شستن موهای خود نخواهید داشت. بااین‌حال، شیوه معمول شامپو کردن موهایتان، علت ریزش آن‌ها نخواهد بود.

بهتر است که از شامپوی ملایم‌تری استفاده کنید، شامپویی با فرمولاسیون سبک‌تر که موجب ریزش موهایتان نشود. همچنین، ممکن است نیاز به شامپوی حجم دهنده برای موهای نازک و ضعیف شده داشته باشید. از شامپوهای حاوی ترکیبات مضر مانند سولفات‌ها و پارابن ها استفاده نکنید.

در حین شستن موها، پوست سرتان را ماساژ دهید تا به‌سلامتی آن کمک کرده و رشد موهایتان را تحریک کند.

تا زمانی که موهایتان کاملاً چرب نشده است، نیازی نیست که هرروز آن‌ها را بشویید. اگرچه، بیش‌ازحد شامپو زدن موها موجب ریزش آن‌ها نمی‌شود، اما باعث خشک شدن و شکنندگی موها می‌شود.

برای زدودن آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی، شامپو را به پوست سر خود بمالید تا نوک موهایتان بیش‌ازحد خشک نشوند.

کاهش ریزش مو حاملگی

برای جلوگیری از موخوره شدن موهایتان، از برس نرم و باکیفیت استفاده کنید. اگر نگران ریزش موها و گیرکردن آن‌ها در لابه‌لای برس قدیمی‌تان هستید، وقت آن رسیده است که از برس جدید استفاده کنید. از برسی استفاده کنید که دندانه‌های نرم و بافاصله زیاد از هم داشته باشد تا باعث شکستگی موهای شما نشود.

اگر شما بجای برس بیشتر از شانه استفاده می‌کنید، شانه‌ای تهیه کنید که دندانه‌های پهنی داشته باشد تا به‌راحتی در لابه‌لای موهای شما سرخورده و بدون اینکه باعث ریزش آن‌ها شوند، تمامی گره‌ها را باز کند.

نکته: سعی کنید قبل از شانه زدن یا برس کشیدن، کمی نرم‌کننده به موهایتان بزنید.

کم کردن ریزش مو حاملگی

سعی کنید موهای خود را محکم نبندید تا فشار کمتری به موهایتان وارد شود. بستن موها به سبک دم‌اسبی، بافت آفریقایی و بافتن با موهای مصنوعی باعث فشار آوردن به موهای شما شده و آن‌ها را ضعیف و شکننده خواهند کرد. اگر می‌خواهید موهایتان را از صورت خود کنار زده و ببندید، سعی کنید به‌جای استفاده از کش موی پلاستیکی، با استفاده از یک گیره موی نرم، موهایتان را به مدل دم‌اسبی شل ببندید.

با یک دستمال ضخیم یا یک سربند پارچه‌ای، بدون آنکه فشاری بر روی موهایتان وارد آید، آن‌ها را از صورت خود کنار بزنید.

هنگامی‌که بیرون می‌روید، یک کلاه فلاپی شیک می‌تواند به شما کمک کند تا موهای خود را جمع کنید و نواحی کم‌پشت شده موهایتان را نیز بپوشانید.

تقویت سریع مو در بارداری

با استفاده از موس مو، به موهای خود حجم دهید. موس یکی از محصولات مراقبت از مو است که موهای شما را تقویت کرده و با حجم دادن به موهای شما، آن‌ها را پرپشت‌تر نشان می‌دهد. سعی کنید موس را به پوست سر خود نمالید و بیش‌ازحد از آن استفاده نکنید تا موهایتان ظاهری چرب و کثیف به خود نگیرد. مقدار کمی از موس را در کف دستان خود ریخته و به موهایتان بمالید، همین مقدار کفایت می‌کند.

زمانی که شما با ریزش موهای خود درگیر هستید، تلاش می‌کنید تا از محصولاتی استفاده کنید که قسمت‌های کم‌پشت شده موهایتان را بپوشاند. اگرچه، بسیاری از محصولات مراقبت از مو باعث ریزش موهایتان شده و آن‌ها را نازک‌تر می‌کنند. آن‌ها همچنین موهای شما را بیشتر خشک کرده و شکننده می‌کنند.

پوشش دادن ریزش موی بارداری

اگر موهای بلندی دارید، آن‌ها را کوتاه کرده تا به مراقبت کمتری نیاز داشته باشند. تغییر مدل مو یا کوتاه کردن آن‌ها می‌تواند کم‌پشت شدگی‌های ناشی از ریزش موی پس از زایمان را پنهان کند. ریزش مویتان نسبت به زمانی که موهای بلندی داشتید، کمتر به چشمتان خواهد آمد.

مدل دادن و مراقبت از موهای کوتاه نیز آسان‌تر است، بنابراین حتی زمانی که به نوزاد خود رسیدگی می‌کنید می‌توانید بهترین ظاهر را داشته باشید.

اگر تمایل دارید که موهای بلند خود را نگه‌دارید، برای حفظ سلامتی آن‌ها و جلوگیری از شکننده شدن و موخوره زدن، به‌طور منظم آن‌ها را کوتاه کنید.

نکته: یک سربند یا باندانای پهن و روشن می‌تواند موهای کم‌پشت شما را بپوشاند و درحالی‌که ظاهر شیکی دارد، از ریزش موهای شما جلوگیری کند.

پزشک برای درمان ریزش مو

اگر رشد موهایتان متوقف‌شده است، با پزشک خود در مورداستفاده از ماینوکسیدیل صحبت کنید. موهایی که پس از زایمان می‌ریزند، درنهایت مجدداً رشد خواهند کرد. بااین‌حال، ممکن است سرعت رشد موهایتان در نواحی‌ای که دوست دارید کند تر شود. ماینوکسیدیل (روگین)، به شما کمک خواهد کرد.

ماینوکسیدیل، لوسیونی است که به پوست سرتان می‌مالید. این دارو، رشد موهای طبیعی را تقویت می‌کند.

هشدار: اگر به فرزند خود شیر می‌دهید، از ماینوکسیدیل یا سایر محصولات استفاده نکنید. با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید از چه محصولی برای تحریک رشد موهایتان استفاده کنید که برای نوزادتان خطری نداشته باشد.

کاهش ریزش مو

اگر ریزش موهایتان شدید شده است، با پزشک خود در مورد به هم خوردن تعادل هورمون‌هایتان صحبت کنید. اگرچه ریزش موی پس از زایمان، عارضه‌ای طبیعی است، اما در صورت شدید بودن می‌تواند نشان‌دهنده بیماری‌های زمینه‌ای مانند التهاب تیروئید پس از زایمان باشد. اگر نگران حجم موهای ازدست‌رفته خود هستید، با پزشک خود مشورت کنید تا با انجام آزمایش علت آن را بررسی کند.

اگر مشکل شما ناشی از به هم خوردن تعادل هورمونی پس از زایمان باشد، نگران نباشید. تمامی این عارضه‌ها، با تقویت شدن بدنتان پس از زایمان، برطرف خواهند شد. پزشکتان شرایط شما را بررسی کرده و در صورت نیاز داروهایی برایتان تجویز خواهد کرد.

مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها

قرص کاهش ریزش مو در بارداری

به مصرف مکمل‌های پیش از زایمان خود ادامه دهید. ویتامین‌های دوره بارداری، مواد مغذی موردنیاز جنین درحال رشد در رحم را تأمین می‌کنند. پس از زایمان، به مصرف این مکمل‌ها ادامه دهید تا بدنتان دچار کمبود این ویتامین‌ها نشود.

مکمل‌های دوره بارداری حاوی ویتامین‌هایی هستند که به حفظ سلامتی و رشد موهایتان کمک کرده و موجب ضخیم شدن و تقویت آن‌ها می‌شوند.

قرص مخصوص ریزش مو

رشد موهایتان را با مصرف بیوتین و ویتامین C، تقویت کنید. این ویتامین‌ها اغلب در ترکیبات مکمل‌هایی که برای بهبود وضعیت موهای شما طراحی‌شده‌اند، وجود دارند. بیوتین موجب تحریک رشد موها شده و ویتامین C، سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند که به بدن شما کمک می‌کند تا با استرس و هر عامل دیگری که موجب ریزش موهای شما می‌شود، مبارزه کند.

بیوتین جزو گروه ویتامین‌های B است (ویتامین B7)، بنابراین مصرف مکمل ب کمپلکس به تحریک رشد موها و کاهش ریزش آن‌ها کمک خواهد کرد.

هشدار: اگر به فرزند خود شیر می‌دهید، قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری برای فرزندتان ندارد.

قرص گیاهی ریزش مو

اگر سطح آهن خونتان پایین است، مکمل‌های آهن مصرف کنید. پس از زایمان، سطح آهن خون افت می‌کند و کمبود آهن، ریزش موی پس از زایمان را تشدید می‌کند. اگر دچار کمبود آهن شده‌اید، مصرف مکمل‌های آهن به کاهش ریزش موهایتان کمک خواهد کرد.

تا زمانی که دچار کمبود آهن نشده‌اید، پزشکتان مکمل‌های آهن برای شما تجویز نخواهد کرد. به‌طورکلی، بدنتان آهن را از غذا نسبت به مکمل‌ها بهتر جذب می‌کند.

اگر پزشکتان مکمل آهن برایتان تجویز کند، فقط چند هفته لازم است آن‌ها را مصرف کنید تا سطح آهن خونتان بالا رود. پس‌ازآن، شما می‌توانید آهن موردنیاز خود را از طریق غذا جذب کنید.

نکته: افراد گیاه‌خوار و وگان، دو برابر افرادی که گوشت مصرف می‌کنند به آهن نیاز دارند. اگر رژیم گیاه‌خواری یا وگان دارید، پزشکتان مکمل آهن برایتان تجویز خواهد کرد.

نکات

۱ – به خاطر داشته باشید که شما در حقیقت موهای خود را از دست نخواهید داد؛ موهایی که در حال ریزش هستند درواقع موهایی هستند که باید در دوران بارداری می‌ریختند. هورمون‌های شما به‌طور طبیعی مانع از ریزش آن‌ها شده بودند.

۲ – مراقب باشید که موهایتان بر روی نوزادتان نریزد. تارهای مو می‌تواند در لابه‌لای انگشتان دست‌وپا و سایر نواحی بدن کودکان پیچیده شده و تورنیکه مو ایجاد کند که می‌تواند جریان خون کودکتان را به خطر اندازد.

۳ – تورنیکه مو : در پزشکی به وضعیتی گفته می‌شود که یک‌تکه موی معمولی یا همانند آن به دور انگشت پیچیده شده و با ایجاد تورنیکه و اختلال در گردش خون٬ باعث تورم (ادم) و هماتوم گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *