درمان طبیعی کبد چرب

کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که 5 تا 10 درصد از کبد شامل چربی باشد . این بیماری ممکن است به دلیل مصرف الکل و یا غیر الکلی باشد . خوشبختانه در اکثر اوقات کبد چرب برگشت پذیر بوده و میتوان آن را درمان کرد .

درمان با تغییر سبک زندگی و مواد غذایی

مواد غذایی برای کبد چرب

وزن خود را کم کنید . اگر کبد چرب به همراه اضافه وزن دارید باید به صورت تدریجی وزن خود را کم کنید تا مقداری از آسیب کبدی خود را جبران کنید .

هفته ای 500 تا 900 گرم وزن خود را کاهش دهید .

بر طبق تحقیقات پیشنهاد میشود حداقل 9 درصد از وزن خود را در چند ماه کم کنید تا به برگشت کبد چرب به حالت طبیعی کمک کنید . کاهش وزن آسیب را از بین نمی برد اما از انباشته شدن بیشتر چربی در کبد جلوگیری میکند .

کاهش وزن باید با رعایت نکات تغذیه ای و داشتن فعالبت انجام شود . از استفاده کردن مکمل های رژیمی و گرفتن رژیم های سخت اجتناب کنید .

ورزش برای کبد چرب

ورزش کنید . تحرک داشتن و ورزش کردن باعث رسیدن یا ماندن در وزن متعادل خواهد شد . ورزش کردن باعث مجبور کردن بدن به تبدیل کربوهیدرات به انرژی به جای تبدیل آن به چربی اضافی می کند .

حتی تمرین سبک و بسیار کم هم خیلی بهتر از هیچی است . اگر نمی توانید ورزش کنید هفته ای 3 تا 5 بار و هر بار 30 دقیقه پیاده روی کنید . این مقدار را سعی کنید به روزانه 30 دقیقه برسانید .

ورزش های هوازی انجام دهید . ورزش هایی که باعث بالا رفتن ضربان قلب میشوند مثل : راه رفتن ، دوچرخه سواری و شنا یا ورزش های مقاومتی که باعث ساختن عضله هستند میتواند مفید باشد .

مواد غذایی ممنوعه برای کبد چرب

مصرف شکر و کربوهیدرات های ساده را کم کنید . انسولین هورمونی است که باعث نگه داشتن چربی در بدن میشود بنابراین برای درمان کبد چرب باید سطح انسولین خون را پایین بی آورید . قند ساده و کربوهیدرات های تصفیه شده باعث افزایش انسولین خون میشود .

بدن این کربوهیدارت های ساده را به سرعت هضم میکند و در نتیجه باعث بالا رفتن قند خون میشود . کربوهیدرات های کامل سالم تر هستند زیرا مدت زیادی طول میکشد تا هضم شوند و در نتیجه قند خون به سرعت افزایش نمی دهند .

مواد غذایی تهیه شده از آرد سفید دارای مقدار زیادی قند هستند که نباید آنها را زیاد یا با یکدیگر مصرف کرد . در کل باید مصرف کربوهیدرات را کاهش داد حتی نوع غلات کامل آن را .

مصرف مواد غذایی تهیه شده از آرد سفید مانند زیر را محدود کنید :

نان

ماکارونی

برنج

کیک

شیرینی

میوه برای کبد چرب

سبزیجات بیشتر مصرف کنید . سبزیجات دارای کربوهیدرات سالم و کامل هستند که تاثیر کمی روی قند خون دارند . سبزیجات ممکن است حتی به پاکسازی چربی کبد و برگرداندن این ارگان بدن به حالت تصفیه کنندگی همیشگی برساند .

میتوانید سبزیجات را خام یا پخته میل کنید اما از اضافه کردن سس های ناسالم به آن خودداری نمایید .

برای بالا بردن سلامت میتوانید هفته ای یکبار 2 تا 3 لیوان آب سبزیجات خام بنوشید و به جای نوشیدن آب میوه ها و نوشیدنی های دیگر آب میوه طبیعی بنوشید .

خوردن میوه برای سم زدایی کبد ضروری است اما باید بدانید که حاوی قند نیز میباشد و باید در مصرف آنها دقت کنید .

مواد غذایی ممنوعه کبد چرب

پروتئین بیشتری بخورید . پروتئین هیچ تاثیری روی میزان انسولین خون ندارد و حتی میتواند به پایدار نگه داشتن قند خون کمک نیز بکند . پروتئین همچنین باعث کاهش اشتها و کمک به کاهش وزن نیز میشود .

پروتئین خود را از مواد غذایی سالم مانند لیست زیر تهیه کنید :

تخم مرغ

مرغ

گوشت کم چرب

غذای دریایی

آجیل

مغزها

لبنیات کم چرب

حبوبات

مواد غذایی مفید برای کبد چرب

چربی های مفید مصرف کنید . ممکن است فکر کنید که داشتن رژیم غذایی کم چرب برای کبد چرب میتواند مفید باشد اما فقط تا حدودی درست میباشد . شما باید چربی های مضر مثل چیپس ، پیتزا و دیگر مواد غذایی مشابه را حذف کنید و به جای چربی های مفید مانند لیست زیر را مصرف کنید :

غذاهای دریایی

روغن زیتون

آجیل

مغرها

تخم مرغ

کبد چرب الکلی

الکل مصرف نکنید . الکل یکی از دلایل اصلی کبد چرب میباشد . اگر کبد چرب نیز به دلیل مصرف الکل نباشد مصرف الکل باعث التهاب و آسیب به کبد میشود که نتیجه آن تولید سلول های چربی در کبد است .

قرص برای کبد چرب

داروهای غیر ضروری را کنار بگذارید . کبد نقش فیلتر را دارد . بسیاری از داروها باعث ضعیف کردن و آسیب زدن به کبد میشوند . استفاده از این داروها میتواند درمان کبد چرب را به تاخیر بی اندازد . با پزشک خود در این مورد صحبت کنید .

درمان با مکمل های طبیعی

قرص درمان کبد چرب

ویتامین E مصرف کنید . روزانه به مقدار کافی ویتامین E صرف کنید یا از مکمل آن به صورت 800IU در روز مصرف کنید .

طبق یک تحقیق در آمریکا نشان داده شد استفاده از ویتامین E میتواند باعث کاهش بعضی از آنزیم های کبدی که به آسیب های کبدی می انجامد بشود . همچنین ممکن است باعث درمان بعضی از زخم های کبدی نیز بشود .

امگا 3 موثر در درمان کبد چرب

از کپسول های روغن ماهی ( امگا 3 ) بهره ببرید . مصرف 1000 میلی گرم مکمل امگا 3 در روز کافی میباشد .

مجله پزشکی بریتانیا اعلام کرد که امگا 3 باعث کاهش ” serum markers ” که با آسیب های کبدی در ارتباط است میشود . همچنین باعث کاهش تری گلیسیرین خون و گلوکز در بدن خواهد شد که از فاکتورهای اصلی در ایجاد کبد چرب هستند .

درمان گیاهی کبد چرب

خار مریم را تست کنید . به صورت مکمل یا خرید خشک شده خار مریم ، میتوانید از این گیاه استفاده کنید . 10 قطره از عصاره این گیاه به صورت روزانه تاثیرات مثبتی خواهد داشت .

سیلیمارین موجود در خار مریم یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب است . بعضی از تحقیقات تاثیر مستقیم آن را در کاهش ترشح سیتوکین های مضر از کبد ملتهب ثابت کرده اند که نتیجه آن میتواند درمان طبیعی راحت تری را به ارمغان بی آورد .

چای سبز و کبد چرب

چای سبز مصرف کنید . 2 الی 3 فنجان چای سبز در روز بنوشید . در صورتی که چای سبز دوست ندارید از مکمل آن به صورت روزانه 600 میلی گرم مصرف کنید .

در هنگام خرید مکمل چای سبز از مکمل های حاوی کاتچین ها و تهیه شده از چای سبز بدون کافئین خریداری کنید .

بعضی از تحقیقات نشان داده است چای سبز باعث کاهش جذب و ذخیره چربی روده میشود . همچنین باعث ترغیب یه اکسید شدن اسیدهای چرب میشود که باعث کمک به بدن برای تبدیل آنها به انرژی میشود .

پروبیوتیک و درمان کبد چرب

پروبیوتیک مصرف کنید . به صورت روزانه از مکمل پروبیوتیک مصرف کنید . البته میتوانید از باکتری های طبیعی و زنده موجود در محصولات پروبیوتیکی مثل ماست نیز استفاده کنید .

هنوز به صورت کامل ثابت نشده است اما ارتباطی بین رژیم غذایی ناسالم و کبد چرب وجود دارد که با مصرف پروبیوتیک میتوان آسیب های کبدی را جبران کرد .

درمان دارویی

متفورمین

با پزشک خود درباره داروهای دیابت صحبت کنید . اصولا کبد چرب با دیابت در ارتباط است و تحقیقات نشان داده اند که داروهای دیابت اثرات مثبتی روی کبد چرب دارند . داروهایی مانند : متفورمین و پیگلیتازون .

متفورمین یک داروی خوراکی برای کنترل کردن قند خون میباشد .

درمان دارویی کبد چرب

درباره ارلیستات بیشتر بدانید . این دارو اصولا برای کاهش وزن استفاده میشود اما میتواند برای درمان کبد چرب نیز موثر باشد . این دارو باعث جلوگیری از جذب چربی های موجود در غذا میشود که میتواند باعث کاهش جذب چربی در کبد نیز بشود . با پزشک خود درباره مصرف این دارو مشورت کنید .

متخصص کبد چرب

برای چکاپ منظم به پزشک مراجعه کنید . همیشه به متخصص کبد و دستگاه گوارش مراجعه کنید زیرا تخصص زیادی در این زمینه دارد و میتواند بهترین روش را به شما پیشنهاد بدهد .

داروی کبد چرب

دیگر بیماری های خود را درمان کنید . افرادیکه کبد چرب غیر الکلی دارند اصولا مشکلات پزشکی دیگری نیز دارند که باعث ماندن چربی بیشتر در بدن آنها میشود . عموما مریضی هایی مانند : دیابت ، کلسترول بالا و فشار خون بالا تاثیر مستقیم روی کبد چرب دارند .

هشدارها

همیشه زیر نظر دکتر متخصص تمام کارهای گفته شده و هر روش دیگری را انجام دهید .

بعضی از آسیب های کبدی قابل جبران نیستند .

ویتامین ها و موا طبیعی تا حدودی موثر میباشند .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.