ضد عفونی و تمیز کردن اصولی مسواک + نگهداری ( با عکس )

ضد عفونی کردن مسواک

تمیز نگه داشتن و ضد عفونی کردن مسواک در بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است . خیلی از مردم هر شب دهان و دندان خود را با مسواک تمیز میکنند اما خود مسواک را تمیز نمیکنند . بعد از هر بار شستشو خیلی از باکتری ها و ارگانیسم های بیماری زا درون مسواک خواهند ماند . در هنگام سرماخوردگی میکروب ها و باکتری ها تا چند روز روی مسواک باقی خواهند ماند لذا در هنگام بیماری باید مسواک را بیشتر ضدعفونی کرد .

روش های ضد عفونی کردن مسواک

ضد عفونی کردن مسواک با الکل

شستن مسواک با مواد ضد عفونی کننده . میتوانید از الکل یا دهان شویه کلرهگزیدین استفاده نمایید . یک لیوان بردارید و سر مسواک را درون آن قرار دهید سپس یکی از مواد گفته شده را درون لیوان بریزید . به مدت ۳۰ ثانیه بگذارید درون الکل بماند سپس آبکشی نمایید . در صورتی که مریض هستید به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید در محلول بماند .

میکروب کشی مسواک

استفاده از سنیتایزر . سنیتایزر برای از یین بردن باکتری ها بکار میرود و به راحتی میتواند باکتری های موجود روی مسواک را از بین ببرد . در صورتیکه این دستگاه را دارید از آن برای ضد عفونی کردن مسواک استفاده نمایید .

شستن مسواک

قرار دادن مسواک در آب نمک . یک لیوان آب نمک درست کنید و به مدت چند ساعت مسواک را درون آن قرار دهید .

جوشاندن مسواک . به مدت ۳ دقیقه مسواک را در آب جوش قرار دهید .

کارهای همیشگی برای ضد عفونی کردن و جلوگیری از رشد باکتری در مسواک

تمیز کردن مسواک

درون ظرف مسواک ، سر مسواک ها نباید با یکدیگر تماس داشته باشند .

تمیز کردن نگه دارنده مسواک

هفته ای یکبار ظرف نگه دارنده مسواک را شستشو دهید . باکتری های موجود در ظرف مسواک میتوانند به خود مسواک منتقل شوند بنابراین حتما ظرف مسواک را با آب و صابون شستشو دهید .

قبل و بعد از مسواک زدن با آب داغ مسواک را آبکشی نمایید .

بعد از مسواک زدن مسواک را خشک کنید . در صورت امکان با یک دستمال کاغذی مسواک را خشک کنید .

از روکش مسواک ( کاور ) فقط در مسافرت استفاده نمایید . کاور روی مسواک باعث دیرتر خشک شدن مسواک و افزایش باکتری های موجود در آن میشود .

ظرف نگه دارنده مسواک را درون فضای سربسته مانند کمد یا کابینت دستشویی قرار ندهید . مسواک باید در فضای آزاد باشد تا زودتر خشک شود .

نکات و هشدارها

  • هر ۳ الی ۴ ماه مسواک خود را عوض کنید .
  • ضد عفونی کردن مسواک در جامعه پزشکی به طور کامل اثبات نشده است .

1 دیدگاه

  • بله کاملا همه موارد بالا درسته
    اولین نکته که خیلی از همه مهم تر تاریخ انقضای مسواک هستش، هر چقدر هم نکانت ضدعفونی و طریقه نگهداری آن رعایت شود حتما بعد از انقضای آن ، مواسک تعویض شود. سه ماه حداکثر.
    دومین نکته آبکشی مسواک قبل از استفاده و بعد استفاده آن زیر شیر سماور میباشه. خیلی هم راحته هیچ وقت گیر هم نیست. یه کاسه زیر سماور بگذارین، بعداز آبکشی مسواک و شستن خمیر دندان، آن رو چند ثانیه زیر آب جوش سماور بگیرید، سپس بردارید.
    یکی دیگه هم از روش های ضدعفونی کردن استفاده از سرکه هستش. مقداری سرکه سیب داخل استکان ریخته، مسواک رو داخلش قرار بدین چند دقیقه بعد با آب جوش بشورید. هفته ای یک بار کافیه.
    مسواکت هم داخل اتاقت بردار، داخل سرویس بهداشتی که جای مسواک نیست، جای فرچه توالته.
    تمام اینارو سه ماه رعایت کنین بعد مسواک حتما تعویض بشه.
    واقعا بهداشت دهان از همه چیز واجب تره.
    دم همه کسانی گرم که مسواک میزنن، مسواک زدن رو فقط مخصوص کودکان نمیدانن. یک دونه دندان دنیایی ارزش داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *