برداشتن خال گوشتی

خال ( گوشتی و سطحی ) چیست ؟

هر نوع تغییر رنگ مشخص در پوست را خال میگویند . خال می‌تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد . خال‌های گوشتی در تمامی بدن اعم از صورت و بدن می‌توانند پدید آیند . خال‌ها معمولاً قهوه‌ای ، قهوه یا تیره و مشکی هستند . رنگ خال به دلیل وجود سلول‌های رنگدانه دار پوست به نام ملانوسیت میباشد .

خال‌های گوشتی اصولاً خوش‌خیم بوده و به‌جز موارد زیبایی درمان خاصی لازم ندارند . البته خال‌هایی که مشکوک هستند و اندازه ، شکل و رنگ آن‌ها تغییر داشته یا ظاهری ناهمگن دارند بهتر است توسط جراح بررسی و برداشته شوند .

بسیاری از روش‌ها وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها در خانه یا به‌صورت اقدامات پزشکی خال گوشتی را از بین ببرید . بعضی از درمان‌های دارای تأییدیه FDA ( سازمان غذا و داروی آمریکا ) هستند که بسیار معتبر بوده و بیشتر افراد از آن‌ها نتیجه گرفته‌اند اما بعضی از آن‌ها دارای تأییدیه نیستند ( عموماً روش‌های خانگی ) اما ارزش امتحان کردن رادارند که به‌تمامی موارد گفته‌شده اشاره خواهیم کرد .

نکته مهم : درمان خال گوشتی و معمولی عموما یکسان میباشد و میتوانید از روش های گفته شده در این مقاله و مقاله درمان خال در خانه برای هر 2 نوع خال استفاده کنید .

درمان خال گوشتی با کرم و جراحی

از بین بردن خال گوشتی با کرم

به دنبال کرم‌های سفیدکننده باشید . کرم‌های سفیدکننده بدون نیاز به نسخه می‌تواند در درمان خال گوشتی مورداستفاده قرار بگیرد . این کرم‌ها با کم‌رنگ کردن رنگ خال آن را کمتر پدیدار می‌کند مخصوصاً خال‌هایی که برجسته نیستند . با این روش خال گوشتی یا سطحی هنوز هم هستند اما زیاد قابل‌رؤیت نیستند .

کرم‌های حاوی 0.2% هیدروکینون توسط FDA تأییدشده و می‌تواند باعث کاهش رنگ خال بشوند . کرم را طبق گفته کارخانه سازنده مصرف کنید و فقط روی خال‌ها کرم بزنید و به پوست اطراف آن کرم نزنید .

کرم ضد خال گوشتی

کرم‌های از بین برنده خال گوشتی نیز می‌توانند کمک کنند . استفاده از کرم های از بین برنده خال گوشتی یک روش نسبتاً مقرون‌به‌صرفه برای درمان خال است البته حواستان باشد که توسط FDA تأیید نشده است .

حواستان باشد این محصولات ممکن است که بیشتر از حذف کردن خال مؤثر باشند و چاله‌ای در پوست ایجاد کنند که موجب زخم شدن می‌شود .

این کرم‌ها را حتماً طبق روش گفته‌شده توسط کارخانه سازنده استفاده کنید .

محصولی به نام DermaTend یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمان خال گوشتی است که دارای عصاره گیاه Sanguinaria Canadensi میباشد و طبق گفته کارخانه می‌تواند خال گوشتی و سطحی را از بین ببرد . بسیاری از مردم از این کرم نتایج بسیار مثبتی دریافت کرده‌اند . این روش را FDA تأیید نکرده است اما در سال 2014 فراخوانی صادر کرد که این کرم ممکن است ( به دلیل تأثیرش ) باعث شود مردم به دکتر پوست و مو مراجعه نکنند و در تشخیص سرطان پوست تأخیر ایجاد شود .

جراحی خال گوشتی

گزینه‌های پزشکی درمان خال را چه چیزهایی هستند ؟ در حال حاضر 2 روش عمومی برای درمان خال گوشتی و سطحی وجود دارد که می‌توانید درباره آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید :

برداشتن با بخیه : در این روش خال گوشتی برداشته‌شده و محل آن را با یک یا چند بخیه می‌بندند . ممکن است زخم به وجود آید اما این روش می‌تواند استفاده شود اگر خال مشکوک باشد زیرا بافت‌های اطراف نیز می‌توانند از بین بروند .

برداشتن با برش : در این روش خال گوشتی از سطح پوست برش داده می‌شود . زخم عموماً شایع نیست اما اگر خال مشکوک باشد این روش ترجیح داده نمی‌شود زیرا پوست اطراف که ممکن است حاوی سلول‌های سرطانی باشد باقی می‌ماند .

روش برش روی خال‌های بیرون زده خوب عمل می‌کند زیرا خال‌های صاف باید از بافت اطراف آن نیز برداشته شود و می‌تواند زخم از خود بجای بگذارد .

روش های جراحی بیشتری نیز وجود دارد که میتوانید مقاله درمان خال با جراحی را مطالعه بفرمائید .

درمان‌های خانگی خال گوشتی

از بین بردن خال گوشتی با سرکه

از سرکه سیب کمک بگیرید . یکی از درمان‌های خانگی پرطرفدار خال گوشتی سرکه سیب است . سرکه سیب یک نوع اسید است و می‌تواند باعث تحریک و سوختن پوست بشود که نتیجه به از بین رفتن خال کمک میکند . قبل از مصرف مقدار کمی از سرکه را روی نقطه کوچکی از پوست بزنید تا تست حساسیت انجام داده باشید .

یک گوله پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و روی خال گوشتی بگذارید سپس با باند یا چسب آن را روی خال بچسبانید . روزی 2 بار به مدت 7 روز این کار را انجام دهید تا خال گوشتی یا سطحی از بین برود .

از بین بردن خال گوشتی با سیر

سیر را امتحان کنید . سیر یکی از بهترین درمان‌های خال گوشتی است که بسیاری از افراد از آن استفاده کرده‌اند . به دلیل داشتن خواص اسیدی می‌تواند در درمان خال مؤثر باشد .

طرز تهیه و استفاده : 2 حبه سیر را پوست‌کنده و له کنید تا خمیر شود سپس مقداری نمک به آن بزنید . نمک باعث جذب آب و سریع‌تر خشک شدن خمیر خواهد شد . خمیر را 3 بار در روز به مدت 5 روز متوالی روی خال بزنید . اگر بعد از مدت گفته‌شده خال از بین نرفت تا زمان از بین رفتن خال مصرف را ادامه دهید .

حواستان باشد زیرا ممکن است سیر باعث سوزش پوست سالم اطراف خال بشود بنابراین منطقه‌ای که می‌خواهید سیر را بزنید با باند یا پنبه پوشش دهید .

برداشتن خال گوشتی در خانه

جوش‌شیرین استفاده کنید . یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را با 4 قاشق آب مخلوط‌کنید . مخلوط را کاملاً هم بزنید تا خمیری پدید بی آید اگر نیاز به خمیر سفت‌تری دارید جوش‌شیرین بیشتری اضافه کنید . خمیر را روی خال گوشتی بزنید و به مدت 1 ساعت صبر کنید سپس با آب و صابون شستشو دهید . این کار را روزی 2بار به مدت 4 روز انجام دهید .

همچنین می‌توانید یک‌مشت جوش‌شیرین را با یک قاشق چای‌خوری روغن ویتامین E مخلوط‌کنید و روی خال گوشتی بزنید . به مدت 1 شب روی خال بگذارید بماند . اعتقاد بر این است که این ترکیب می‌تواند باعث محو شدن خال بشود . اگر پوست حساسی دارید می‌توانید از روغن ویتامین E بدون جوش‌شیرین استفاده کنید .

ید ضد خال

به مصرف ید فکر کنید . ید به‌صورت خالص عموماً قابل تهیه نیست اما به‌صورت رقیق‌شده می‌توان آن را تهیه کرد . محلول رقیق‌شده ید را با 5 قسمت آب مخلوط‌کنید . یک گوله پنبه یا گوش پاک‌کن را به آن آغشته کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه روی خال گوشتی نگه‌دارید سپس با آب گرم شستشو دهید .

حواستان باشد که به پوست اطراف خال و دیگر مناطق پوست ید نزنید . ید را از لباستان دور نگه‌دارید زیرا لکه آن روی لباس می‌ماند .

روش طبیعی از بین بردن خال

از آلوئه ورا کمک بگیرید . آلوئه ورا خال گوشتی را نرم می‌کند و به نظر می‌رسد استفاده طولانی‌مدت از آلوئه ورا منجر به ناپدید شدن خال بدون برجای گذاشتن زخم بشود . طرفداران این روش ادعا می‌کنند که آلوئه ورا به‌آرامی وارد بافت سخت قدیمی شده و آن را با بافت و سلول‌های نرم‌تر جایگزین می‌کند .

مقداری ژل آلوئه ورای تازه را به‌صورت مستقیم روی خال گوشتی بزنید و می‌توانید آن را در تمامی روز بگذارید روی خال بماند تا جذب شود . حداقل روزی 3 بار این کار را تکرار نمایید .

آلوئه ورا قرن‌ها به‌صورت موضعی مورداستفاده قرارگرفته است اما هیچ اطلاعات علمی از ایمن بودن مصرف آن در طولانی‌مدت وجود ندارد .

درمان دارویی خال گوشتی

خمیر آسپرین درست کنید . آسپرین رقیق‌کننده خون است و باور بر این است که با رقیق کردن خون در خال گوشتی می‌تواند باعث خشک شدن و از بین بردن آن بشود . افراد هموفیلی و فاقد فاکتورهای انعقادی خون نباید از این روش استفاده کنند .

طرز تهیه و استفاده : 3 عدد قرص آسپرین را خردکرده و در یک‌کاسه بریزید . 2 قاشق چای‌خوری آب به آن اضافه کنید تا خمیری بدست بی آید . به‌وسیله یک گوله پنبه خمیر را به‌آرامی روی خال گوشتی بزنید . به‌وسیله باند آن را پوشانده و بگذارید 1 روز بماند . هرروز اندازه و رنگ خال را چک کنید . بعد از 1 الی 2 هفته خال از بین می‌رود .

همچنین کسانیکه داروهای رقیق‌کننده خون و ضد انعقاد مصرف می‌کنند قبل از استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کنند .

از بین بردن خال با انار

استفاده از آب انار را تجربه کنید . انار به‌صورت طبیعی حاوی ترکیبات سفیدکننده است که می‌تواند به تولید ملانین و بهبود ظاهر خال گوشتی کمک کند .

آب انار تازه را به یک گوله پنبه یا گوش پاک‌کن بزنید و به مدت 15 دقیقه روی خال نگه‌دارید سپس با آب گرم و صابون شستشو دهید .

درمان خال گوشتی در طب سنتی

عسل را تست کنید . مانند آلوئه ورا ، فکر می‌کنند عسل نیز باعث نرم کردن خال گوشتی  و کاهش کراتینیزه شدن ( سخت شده ) بافت می‌شود . همچنین عسل باعث انعطاف‌پذیرتر و متحرک‌تر کردن خل می‌شود درصورتی‌که خال دارای یک ریشه یا پایه باشد .

به‌وسیله گوش پاک‌کن مقداری عسل روی خال بزنید . بعضی‌اوقات برای گرفتن نتیجه بهتر می‌توانید زردچوبه یا چریش را با عسل مخلوط‌کنید سپس روی خال گوشتی بزنید .

درمان گیاهی خال

روغن کرچک استفاده کنید . همانند آلوئه ورا و عسل ، اعتقاد بر این است که روغن کرچک می‌تواند باعث نرم کردم خال گوشتی و کاهش ظاهر آن در طول زمان بشود .

روغن کرچک را می‌توانید با یک گوله پنبه روی خال بزنید یا اینکه با حرکات چرخشی اطراف خال پوست را ماساژ داد .

اگر مستعد به زدن آکنه هستید از روغن کرچک استفاده نکنید زیرا ممکن است آکنه را تشدید کند .

برداشتن خال گوشتی

یخ را امتحان کنید . گذاشتن یخ به‌صورت مستقیم یا با کمپرس سرد می‌تواند مقدار خون رسیده شده به خال گوشتی را کم کند که ممکن است اندازه و ظاهر آن را بهبود ببخشد .

روزی 4 بار به مدت 5 روز این کار را انجام دهید . درصورتی‌که بعد از 3 روز تغییری در خال گوشتی ایجاد نشد دیگر این روش را ادامه ندهید .

حواستان به خال‌های سرطانی باشد . قبل از اقدام به برداشتن خال باید از غیر سرطانی بودن آن اطمینان حاصل کرد که پزشک شما در هنگام مراجعه این مورد را بررسی می‌کند . در حالت کلی اگر علائم زیری رادارید سریعاً به پزشک مراجعه کنید :

  • خارش خال
  • خون آمدن از خال
  • درد و ضربان داشتن خال
  • داشتن لبه‌های غیرمعمولی یا تغییر در شکل و اندازه

نکات مهم

درست است که پزشک خال را برش میزند و برمی‌دارد اما شما نباید به‌هیچ‌وجه در خانه این کار را انجام دهید زیرا می‌تواند باعث ایجاد زخم ، عفونت شدید و در صورت سرطانی بودن خال باعث پخش شدن سرطان بشوید .

درصورتی‌که درمان‌های خانگی باعث تحریک ، قرمزی ، ورم و ناراحتی شدند آن‌ها را متوقف کنید .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.