عرق چیست ؟ عرق مایعی است که از مواد شیمیایی یا بودار تشکیل شده که عموما برای کاهش درجه حرارت بدن ترشح میشود . باور عمومی درباره دفع سموم با عرق کردن پایه علمی ندارد .
چرا زیاد عرق میکنیم ؟ عرق کردن امری طبیعی است که نشانگر سلامتی نیز میباشد . اما اگر عرق کردن شما غیر طبیعی میباشد و زیاد است میتوانید با روش های زیر از مقدار و بوی بد آن بکاهید . در بیشتر موارد عرق کردن زیاد مشکلی ایجاد نمیکند اما اگر زیاد باشد باید به دکتر مراجعه کنید زیرا امکان دارد نشانه بیماری باشد .
علت بوی بد عرق چیست ؟ باکتری هایی که در سطح پوست زندگی می کنند عرق را می شکنند و آن را به اسید تبدیل میکنند . که همین اسید است که باعث تولید بوی بد میشود . هر چقدر بیشتر عرق کنید مقدار نمک بیشتری به باکتری ها میرسانید که در انتها باعث بیشتر شدن بوی بد خواهد شد .
فرق بین ضد عرق و دئودورانت چیست ؟ ضد عرق ها باعث مسدود کردن غدد تعریق میشوند در حالی دئودورانت ها فقط بوی حاصله از عرق را میپوشانند . بنابراین همیشه از ضد تعریق استفاده نمایید .
روش های جلوگیری از زیاد عرق کردن و بوی بد عرق :
استفاده از ضد عرق های مناسب . اولین قدم برای مبارزه با عرق استفاده کردن از ضد عرق ها میباشد . در هنگام خرید همیشه ضد عرق هایی را خریداری کنید که دارای نوشته ” clinical protection ” باشند .
ضد تعریق هایی وجود دارند که فقط با تجویز پزشک میتوانید تهیه کنید که اینگونه از ضد تعریق ها تاثیر بسیار بیشتری از نوع معمولی را دارند . اینگونه ضد تعریق ها حاوی آلومینویم کلراید هستند که تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از عرق کردن را دارند . بسیاری از افراد به دلیل شایعه بروز آلزایمر و سرطان بواسطه مصرف آنها ، از مصرف اینگونه مواد مصرف نمیکنند اما این قضیه پایه علمی ندارد .
زمان مناسب استفاده از ضد تعریق قبل از خواب میباشد . شاید به نظر عجیب باشد اما تمام پزشکان این کار را تایید میکنند زیرا در صورت استفاده در شب ۶ تا ۸ ساعت زمان جذب شدن و مسدود کردن غدد عرق را دارند . همچنین در شب به دلیل خنک بودن هوا و کاهش تعریق باعث شسته نشدن ضد تعریق از روی پوست و تاثیر بیشتر آن خواهید شد .
غذاهای تند ، حاوی پیاز و سیر نخورید . فلفل باعث افزایش تعریق میشود بنابراین آن را مصرف نکنید . از غذاهای حاوی سیر و پیاز نیز استفاده نکنید زیرا بوی بد عرق را تشدید میکنند . سبزیجات ، میوه جات و غلات مصرف کنید . اینگونه مواد غذایی باعث کاهش تعریق نمیشود اما باعث کاهش بوی بد عرق خواهند شد .
استرس خود را کاهش دهید . استرس ، عصبانیت و اضطراب عامل های تحریک بسیاری از افراد برای تعریق زیاد میباشند . با هر روشی که میتوانید مثل پیاده روی و ورزش سطح استرس خود را پایین بیاورید تا کمتر عرق کنید .
استرس یا عصبانیت باعث تحریک پیام رسان های عصبی میشوند که باعث فرستادن سیگنال از مغز به بدن برای شروع تعریق میباشد .
کاهش یا ترک مصرف سیگار و کافئین . مصرف اینگونه مواد باعث افزایش تعریق خواهند شد مصرف آنها را کاهش دهید یا به طور کامل قطع کنید . داشتن وزن اضافی نیز باعث تعریق زیاد خواهد شد که در صورت داشتن این مساله باید وزن خود را حتما کاهش دهید .
راههای درمان پزشکی را امتحان کنید . میتوانید با مراجعه به دکتر از موارد زیر استفاده کنید :
بررسی داروهای مصرفی شما توسط پزشک ( بعضی از داروها باعث تعریق بیش از حد میشوند )
برداشتن موهای زیر بغل با لیزر
تجویز داروهای ضد تعریق
جراحی
تمیز کردن روده بزرگ ( در بعضی از افراد بسیار موثر میباشد )
تزریق بوتاکس : بوتاکس به طور موقت جلوی سیستم عصبی که باعث شروع به عرق کردن میکند را میگیرد . این روش دارای عوارض کم میباشد که هر ۶ ماه یکبار باید تجدید شود . این روش میتواند درد زیادی داشته باشد .
آب زیاد بنوشید . عرق کردن وقتی اتفاق میافتد که دمای بدن شما زیاد شده باشد و بدون برای کاهش آن شروع به عرق کردن میکند . با نوشیدن زیاد آب دمای بدن پایین تر می ماند و از تعریق جلوگیری میشود . همچنین با نوشیدن آب زیاد سموم بدن از راه ادار دفع میشوند و در صورت عرق کردن بوی تند و بدی ندارد .
لایه برداری پوست زیر بغل . هفته ای ۱ الی ۲ بار زیر بغل خود را لایه برداری کنید . لایه برداری پوست زیر بغل یا هر جای دیگر از بدن که زیاد عرق میکند باعث آزاد شدن سموم محبوس شده در منافذ پوست میشود که کاهش بو و عرق را به دنبال خواهد داشت . البته در ابتدای انجام اینکار باعث بیشتر شدن تعریق خواهید شد اما در ادامه باعث کاهش عرق خواهد شد .
از جوش شیرین یا آرد ذرت استفاده کنید . مقداری جوش شیرین یا آرد ذرت را مستقیما روی قسمتی از پوست که عرق میکند بزنید . اینگونه مواد تمام رطوبت را گرفته و به مدت چند ساعت پوست را خشک نگه میدارند . جوش شیرین یک آنتی باکتریال و ضد التهاب نیز میباشد .
آب شلغم را امتحان کنید . شلغم را آب بگیرید سپس روی نقاطی از بدن که عرق میکنند بزنید . آب شلغم را میتوانید برای تاثیر بهتر هم بنوشید . آب شلغم باعث کاهش فعالیت غدد تعریق خواهد شد البته به صورت علمی ثابت نشده است .
نوشیدن چای مریم گلی . مریم گلی باعث جلوگیری از ترشح بیش از حد غدد تعریق میشود . روزی ۱ تا ۲ استکان چای مریم گلی مصرف کنید . این گیاه را میتوانید از عطاری خریداری نمایید .
از آبلیمو استفاده کنید . یک عدد لیمو را آب گرفته یا از آبلیمو استفاده نمایید . مقداری آبلیمو را روی پنبه بزنید و مستقیما روی نواحی از پوست که عرق میکند بمالید . لیمو به دلیل داشتن اسید سیتریک باعث حذف بوی بد عرق در کل طول روز خواهد شد .
مصرف زینک فراموش نشود . زینک میتواند بوی بد ناشی از تعریق را از بین ببرد . از مکمل های زینک استفاده نمایید . در ضمن میتوانید از منابع طبیعی زینک مانند : گوشت گوساله ، ماست ، بادام ، لوبیا پخته شده ، خرچنگ و صدف استفاده نمایید .
ضد تعریق خانگی بسازید . اگر میخواهید از مواد طبیعی و بدون ضرر استفاده نمایید میتوانید از روش های زیر برای ساخت ضد تعریق خانگی استفاده نمایید :
مقدار مساوی جوش شیرن و آب را با یکدیگر ترکیب کنید تا حالت خمیری بگیرد سپس روی محل مورد نظر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زده سپس آبکشی نمایید .
مقداری سرکه سیب را به زیر بغل خود بزنید تا باعث از بین بردن باکتری های موجود در زیر بغل که عامل بوی بد میشوند بشود . همچنین سرکه سیب باعث خشک نگه داشتن زیر بغل خواهد شد .
آبلیمو را با خمیر سیب زمینی مخلوط کنید و به زیر بغل خود بزنید . بعد از ۱۵ دقیقه شستشو دهید .
خمیری با برگ گردو و اکالیپتوس درست کنید .
دیگر نکات بسیار مهم برای عرق و بوی عرق :
ضد تعریق را در همه جای بدن به جز صورت میتوانید استفاده کنید و فقط مخصوص زیر بغل نمیباشد .
در صورت تعریق شبانه اتاق خواب را خنک نگه دارید .
از کفش یا کتانی دارای منفذهای هوا استفاده کنید .
لباس هایی از جنس پنبه بپوشید تا عرق را جذب کند .
لباس های تیره بپوشید تا عرق روی لباس معلوم نشود .
از پدهای زیر بغل استفاده کنید .
دوش آب سرد زیاد بگیرید .
لباس های خود را بعد از هر بار استفاده بشویید .
زیر بغل خود را اصلاح کنید .
در روزهای گرم شیر نخورید زیرا باعث تعریق بیشتر و هم باعث احساس مریضی خواهد شد .
همیشه آرامش خود را حفظ کنید تا عرق نکنید .
از شامپو خشک در طول روز استفاده کنید .
سلام سر من خیلی عرق میکنه چکار کنم
؟؟؟
من صورتم عرق میکنه موقع استرس