پروبیوتیک

پروبیوتیک چیست ؟ پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف به اندازه آنها باعث سلامت بیشتر در بدن مصرف کننده میشود . پروبیوتیک های خوب در روده هستند که در ایمنی بدن ، تنظیم هورمون ها و بسیاری موارد دیگر نقش دارند . پروبیوتیک یک نوع فیبر است که میتواند در آب حل شود که به عنوان سوخت توسط باکتری های روده مصرف میشود .

باکتری های پروبیوتیک برای سیستم گوارش مفید بوده و همچنین در تولید آنتی بیوتیک ها و ویتامینها دخالت دارند که در کل برای بدن بسیار مفید هستند .

جذب پروبیوتیک با لبنیات

ماست پروبیوتیک

ماست بخورید . ماست یکی از معروف ترین منابع حاوی پروبیوتیک است البته هر ماستی را خریداری نکنید . هنگام خرید از ماست های که رو آنها نوشته شده پروبیوتیک خریداری نمایید . که این بدان معناست که با مصرف آن شما پروبیوتیک استفاده کرده اید .

استفاده از ماست های ارگانیک پروبیوتیک بسیار بهتر میباشد ( منظور حیواناتی هستند که با علف تغذیه میشوند ) .

پنیر پروبیوتیک

پنیر نرم استفاده کنید . بعضی از پنیرهای نرم حاوی پروبیوتیک هستند . میتوانید از پنیرهای گودا ، چدار ، پارمزان و کاتیج استفاده کنید . روزانه 170 الی 220 گرم پنیر نرم مصرف کنید .

پروبیوتیک کفیر

کفیر را تست کنید . کفیر شبیه ماست بوده اما به دلیل رقیق بودن نوشیده میشود . کفیر از مخلوط کردن شیر و دانه های کفیر تولید میشود . کفیر مزه ای ترش دارد . کفیر مقدار بیشتری پروبیوتیک نسبت به ماست دارد . روزی نصف تا یک استکان کفیر بنوشید .

شیر پروبیوتیک

شیر بنوشید . شیر معمولی حاوی پروبیوتیک است اما شیرهای حاوی اسیدوفیلوس مانند آب دوغ دارای پروبیوتیک بیشتری میباشد .

طبق گفته ” USDA ” مصرف روزانه 3 استکان لبنیات پیشنهاد میشود .

تامین پروبیوتیک از مواد غذایی تخمیر شده

مواد غذایی پروبیوتیک

کلم ترش یا کیمچی بخورید . روزانه 56 تا 170 گرم میتوانید از خوراکی های گفته شده را مصرف کنید . کلم ترش های پاستوریزه نخرید زیرا در فرایند پاستوریزه کردن باکتری ها کشته میشوند .

غذای حاوی پروبیوتیک

شور بخورید . شورها یک منبع خوب از پروبیوتیک هستند . برعکس ترشی ها که هیچ پروبیوتیکی ندارند .

باکتری پروبیوتیک

نان خمیر ترش بخورید . این نان حاوی پروبیوتیک میباشد که میتوانید آن را در رژیم غذایی خود وارد کنید .

پروبیوتیک خوب

سوپ میسو درست کنید . سوپ میسو از مواد تخمیر شده درست میشود که منبع خوبی از پروبیوتیک هستند . یک پیمانه سوپ میسو در کنار شام میتواند مقداری پروبیوتیک به رژیم غذایی شما اضافه کند .

نان پروبیوتیک

تمپه را امتحان کنید . تمپه از سویای تخمیر شده درست میشود که منبع خوبی از پروبیوتیک میباشد . سعی کنید تمپه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید .

تامین پروبیوتیک از راههای دیگر

مکمل و قرص پروبیوتیک

مکمل پروبیوتیک مصرف کنید . خرید مکمل های پروبیوتیکی کار ساده ای به نظر می آید اما باید بدانید که کدامیک از آنها بیشترین تاثیر را دارند . به دنبال پروبیوتیک هایی حاوی مواد زیر باشید :

inulin

(fructooligosaccharides (FOS

galactooligosaccharides

L. acidophilus, L. Fermentum, L, rhamnosus, B. longum, and B. bifidum

در هنگام خرید به نکات زیر نیز توجه کنید :

بسته بندی را چک کنید تا از نوع رها سازی کنترل شده ” controlled-release does ” و حاوی 25 میلیارد ” (CFUs) ” باشد .

بعضی از پروبیوتیک ها دارای ” Saccharomyces ” و ” yeast ” هستند که برای محافظت از باکتری های روده مفید میشود همچنین به مبتلایان به IBS ( سندروم روده تحریک پذیر ) نیز کمک خواهد کرد .

میوه های حاوی پروبیوتیک

مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مصرف کنید . پروبیوتیک باعث غذا دادن به باکتری های داخل روده میشود . از مواد غذایی زیر حداقل 2 بار در روز  مصرف کنید :

جو پرک

عسل

ریشه کاسنی

سیب زمینی ترش

سیر

تره فرنگی

مارچوبه

سبوس گندم

آرد گندم پخته شده

موز

افرا

حبوبات

هضم کردن غذا

مواد غذایی کمک کننده به هضم غذا مصرف کنید . سبزیجات برگ دار سبز رنگ یکی از مهمترین غذاهای مهم است که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید . این سبزیجات باعث کمک به رشد باکتری های سالم میشوند که خواص ضد التهابی دارند و در جلوگیری از سرطان مفید هستند . خوردن روزانه 5 استکان از این سبزیجات کافی میباشد . سبزیجاتی مانند :

اسفناج

کلم پیچ

کلم بروکلی

گل کلم

کلم بروکسل

کلم

چغندر قند

کولارد

میوه پروبیوتیک

مصرف فیبر را افزایش دهید . منابع فیبر باعث تولید باکتری نمیشوند اما فیبر برای داشتن روده سالم ضروری هستند . کمبود فیبر در رژیم غذایی باعث تغذیه نشدن باکتری های موجود در روده و مجبور کردن آنها به تامین انرژی از دیگر منابع میشود . روزانه 20 تا 35 گرم فیبر مصرف کنید . مواد غذایی فیبر دار مانند :

غلات کامل ( سبوس دار )

سبزیجات

میوه ها مثل :

سیب

آلو

هلو

سبزیجات پروبیوتیک

سبزیجات از خانواده کلم ها مصرف کنید . مصرف کلم جات باعث هضم بهتر غذا خواهد شد . خانواده کلم مثل :

کلم

کلم بروکلی

کلم بروکسل

گل کلم

حبوبات پروبیوتیک

لوبیا بخورید . لوبیا حاوی فیبر بالایی است که باعث رهاسازی اسیدهای چرب زنجیره کوتاه ” SCFA ” خواهد شد که این اسیدهای چرب به باکتری های روده کمک میکند . همچنین ممکن است باعث کاهش وزن نیز بشوند .

نکته مهم

اگر بیماری خاص یا وضعیت خاص مانند بارداری را دارید قبل از مصرف پروبیویک با پزشک خود مشورت کنید .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.