درمان قطعی ریزش مو

ریزش مو دارید ؟ مهم نیست ! زیرا راه درمان آن همینجاست !!

ریزش 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی میباشد . اگر بیشتر از این مقدار در روز موهایتان میریزد شما ممکن است دچار ریزش مو شده باشید . ریزش مو ارثی وقتی اتفاق می افتد که چرخه رویش مو مختل شده یا فولیکول مو از بین میرود . ریزش مو میتواند روی پوست سر یا تمام بدن تاثیر بگذارد . ریزش مو برای تمامی افراد از کودک تا پیر و دختر و پسر ممکن است اتفاق بی افتد .

به‌هرحال روش‌های زیادی برای درمان ریزش مو وجود دارد که به‌تمامی آن‌ها اشاره خواهیم کرد .

جلوگیری از ریزش بیشتر مو

درمان ریزش مو با ورزش

استرس خود را کاهش دهید . استرس می‌تواند باعث ایجاد ریزش مو بشود . ریزش موی ناشی از استرس دائمی نیست و با کاهش استرس ممکن است حتی موهای ریخته شدن دوباره رشد کنند . مدیتیشن ، یوگا و قدم زدن می‌توانند استرس را کاهش دهند .

ریزش موی استرسی شامل موارد زیر می‌شود :

Telogen effluvium : اگر به این بیماری دچار باشید ، استرس زیاد باعث می‌شود که تعداد زیادی از فولیکول‌های مو به فاز استراحت بروند که بعد از چند ماه شما متوجه ریزش زیاد موی سر می‌شوید .

اختلال موکنی : اگر به این بیماری دچار باشید شروع به کندن موهای خود می‌کنید . این رفتار به دلیل استرس ، تنش ، تنهایی ، خستگی و ناامیدی انجام می‌شود .

طاسی منطقه‌ای : این بیماری باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله کنند و ایجاد ریزش مو بکنند .

کاهش ریزش مو

با موی خود درست رفتار کنید . با موهای خود به‌درستی رفتار کنید . تمامی رفتارهای شما روی ریزش مو تأثیر می‌گذارند . به موارد زیر توجه کنید :

  • از مدل موهای پیچشی ، بستن سفت و بافتن مو استفاده نکنید .
  • موی خود را با آب گرم بشورید نه داغ .
  • موهای خود را محکم یا خیس شانه نکنید .
  • از شانه‌های دندانه درشت استفاده کنید .
  • از وسایل گرمازا مانند اتو و سشوار کمتر استفاده کنید .

نوشیدن آب و ریزش مو

آب زیاد بنوشید . 25% از ساقه مو را آب تشکیل می‌دهد . حداقل روزی 8 لیوان آب بنوشید . نوشیدن آب فراوان باعث سلامتی بدن و کمک به رشد مو می‌شود .

داروهای گیاهی برای ریزش مو

گیاهان مؤثر در رشد مو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید . می‌توانید این مواد غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و همچنین رژیم غذایی متعادل ( یعنی بودن تمام مواد مغذی در غذا ) به رشد مو و کاهش ریزش آن کمک میکند .

مریم‌گلی : باعث افزایش ضخامت مو می‌شود .

رزماری : محرک رویش مو است .

همچنین می‌توانید رزماری و روغن بادام را با یکدیگر مخلوط‌کنید و روی پوست سرخود مخصوصاً نقاطی که ریزش مو دارند بزنید .

 درمان‌های طبیعی برای ریزش مو

درمان ریزش مو با پیاز

از پیاز کمک بگیرید . ثابت‌شده است که استفاده از آب پیاز روی پوست سر باعث درمان ریزش موی منطقه‌ای می‌شود . سولفور موجود در پیاز باعث افزایش تولید کلاژن و کمک به رشد مو می‌شود . محققان معتقدند که فلاونوئیدهای موجود در پیاز دارای خواص ضدالتهابی هستند .

طرز تهیه و استفاده :

  • یک پیاز را به چند قسمت تقسیم کنید .
  • به‌وسیله دست یا آب‌میوه‌گیری آب آن را بگیرید .
  • به مدت 15 دقیقه آب پیاز را روی سر بگذارید .
  • به‌آرامی شستشو دهید .
  • هفته‌ای 2 الی 3 بار این کار را تکرار کنید .

درمان خانگی ریزش مو

معجون سیر و روغن نارگیل درست کنید . مانند پیاز ، سیر نیز دارای سولفور زیادی است که به رشد مجدد موها کمک می‌کند . روغن نارگیل دارای مقادیر زیادی چربی‌های ضروری ، موادمعدنی و پروتئین است که باعث کاهش ریزش و شکنندگی مو می‌شود . آهن و پتاسیم موجود در سیر باعث قوی شدن مو می‌شوند .

طرز تهیه و استفاده  :

  • چند حبه سیر و مقداری روغن نارگیل فراهم کنید .
  • سیر را له کنید .
  • 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل به آن اضافه کنید و خوب مخلوط‌کنید .
  • به مدت چند دقیقه مخلوط را بجوشانید و به‌آرامی هم بزنید .
  • بعد از خنک شدن مخلوط را به‌آرامی روی پوست سر بزنید و با حرکات چرخشی ماساژ هید .
  • هفته‌ای 2 الی 3 بار این کار را تکرار کنید .

قرص گیاهی ریزش مو

مکمل کپسایسین مصرف کنید . طبق تحقیقات انجام‌شده ترکیبات موجود در فلفل که آن را تند می‌کند ؛ می‌توانند باعث تحریک رشد مو بشوند . در آزمایش انجام‌شده مصرف روزانه 6 میلی‌گرم از این مکمل به مدت 5 ماه بود که باعت تحریک مو برای رشد شد .

درمان ریزش مو در خانه

پوست سر را با روغن جوجوبا ماساژ دهید . روغن را روی نقاطی که دارای ریزش است بیشتر ماساژ دهید . روغن جوجوبا دارای خواص ضدالتهابی است که شاید به همین دلیل موجب کاهش ریزش مو در بعضی از انواع ریزش‌ مو می‌شود . روغن جوجوبا را می‌توانید حتی به‌صورت آنلاین خریداری کنید .

درمان ریزش مو با روش‌های تخصصی

روش های درمان ریزش مو

به پزشک مراجعه کنید . برای درمان‌های تخصصی می‌توانید با پزشک مشورت کنید . پزشک با انجام بعضی از آزمایش‌ها علت ریزش مو را پیدا و گزینه‌هایی مانند : جراحی ( کاشت مو ) ، لیزر درمانی و دارودرمانی را به شما پیشنهاد می‌کند .

در بعضی از افراد ریزش مو به دلیل کمبود استروژن یا مشکلات تیروئید به وجود می‌آید که تشخیص و درمان آن‌ها می‌تواند به درمان ریزش مو کمک کند .

ماینوکسیدیل برای ریزش مو

از داروهای ریزش مو استفاده کنید . تنها 2 عدد دارو هستند که مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) می‌باشند ، که واقعاً در درمان ریزش مو تأثیرگذار بوده و می‌توانند آن را درمان کنند .

ماینوکسیدیل : محلولی است که به‌صورت نسخه آزاد قابل خریداری است . این دارو در خانم‌ها و آقایان قابل‌استفاده بوده و می‌تواند مؤثر واقع شود . این دارو باعث کاهش ریزش مو و رویش مجدد آن‌ها می‌شود که باید به‌صورت روزی 2 بار مصرف شود .

فیناستراید : این قرص فقط برای مردان مؤثر بوده و باید برای تهیه آن نسخه پزشک داشته باشید . روزانه باید 1 عدد قرص باید مصرف شود . فیناستراید باعث کاهش ریزش مو می‌شود و با مصرف آن ممکن است رویش مجدد مو را نیز شاهد باشید .

تأثیر داروهای گفته‌شده موقتی و تا زمانی که مصرف شوند است . مصرف این داروها عوارض خود را به همراه داشته و باید مزایا و عوارض آن را در نظر داشته باشید .

لیزر درمانی ریزش مو

جراحی را امتحان کنید . در روش کاشت مو جراح فولیکول‌های مو را از نقاط دیگر پوست به مناطقی که دارای ریزش هستند منتقل می‌کند . ممکن است پزشک به شما داروی های ضد ریزش مو بدهد تا نتیجه حاصله بهتر شود .

تنها عیب کاشت مو هزینه آن است که مقداری بالاست اما همیشگی و دائمی است .

کاشت مو

لیزر درمانی هم مؤثر است . این روش درمان تأییدشده توسط FDA بوده و تأثیر آن ثابت‌شده است اما باید بدانید که فقط محصولاتی مانند HairMax دارای تأییدیه بوده و تأثیر دارد . بنابراین حواستان با برندهای قلابی و یا الکی باشد . شما باید هفته‌ای 3 بار و هر بار 15 دقیقه از این شانه‌ها استفاده کنید .

در مورد ریزش مو بیشتر بدانید

علت ریزش مو

علت ریزش مو را کشف کنید . ریزش مو در هرزمانی به علت‌های مختلف مانند : تغییرات هورمونی ، مریضی ، کمبود ویتامین ، شوره ، کلاه گذاشتن و غیره می‌تواند اتفاق بی افتد . اگر در خانواده شما کسی ریزش موی ارثی دارد شما نیز مستعد آن هستید .

علت های کلی ریزش مو

آلوپسی ( ریزش موی ارثی ) : هم خانم‌ها و هم آقایان می‌توانند به این ریزش مو دچار بشوند . در آقایان از پیشانی شروع‌شده و خط مو به عقب می‌رود . در خانم‌ها خط مو سر جای خود مانده و مو کم‌پشت می‌شود .

ریزش تکه‌ای : عموماً کچلی‌ها به‌اندازه یک سکه می‌باشند که عموماً نشانه طاسی منطقه‌ای است .

ریزش هورمونی : اگر تغییرات هورمونی را تجربه کرده‌اید می‌تواند باعث ایجاد ریزش مو بشود .

شوک فیزیکی و احساسی : ممکن است مقدار زیادی مو در هنگام شستشو ببینید که می‌تواند بعد از شوک‌های احساسی و فیزیکی باشد . عموماً موها نازک‌تر می‌شوند .

کم‌کاری و پرکاری تیروئید : تیروئید نیز در ریزش مو نقش دارد . درمان تیروئید ممکن است موهای شمارا بازگرداند .

شیمی‌درمانی : در این صورت کل موهای بدن ریخته و معمولاً بعد از درمان و قطع مصرف دارو ، موها دوباره رشد می‌کنند .

عفونت قارچی : یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند ریزش مو به وجود بی آورد . قرمزی پوست و شکستگی مو از دیگر علائم آن است .

بیماری های مرتبط با ریزش مو

بیماری‌های مرتبط با ریزش مو را بدانید . اگر به ریزش موی آندروژنیک ( همان ریزش موی ارثی ) دچار هستید در ریسک بالاتری در ابتلا به بعضی بیماری‌ها قرار دارند . در خانم های ریسک بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک بالا میرود اما در مردان ریسک ابتلا به بیماری بیشتر است .

مردان با ریزش مو ارثی بیشتر دچار بیماری‌های زیر میشوند :

  • قلبی عروقی
  • بزرگ شدن و سرطان پروستات
  • دیابت
  • چاقی و فشارخون بالا

اگر با درمان‌های خانگی موفق به درمان ریزش مو نشدید حتماً به پزشک مراجعه کنید شاید نشانه بیمار خطرناک‌تری باشد .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.