۳۰ روش علمی درمان و جلوگیری از جوش صورت ( با عکس )

درمان جوش صورت

جوش صورت تقریبا تمامی افراد را در مراحلی از زندگی درگیر خود میکند . خوشبختانه درمان های بسیار زیادی برای جوش وجود دارد مانند : درمان های خانگی و طبیعی ، درمان رژیمی ، درمان با کرم ، پماد و انواع درمان های کلینیکی که تمامی موارد گفته شده را به صورت کامل بررسی میکنیم . همیشه درمان هایی با پایه علمی و ثابت شده را امتحان کنید تا کمترین آسیب و بیشترین بازدهی را داشته باشد .

درمان جوش صورت به ۴ قسمت : مراقبت از پوست ، رژیم غذایی مناسب ، درمان های گیاهی و درمان های دارویی تقسیم میشود .

مراقبت از پوست و رژیم غذایی مناسب برای جوش صورت :

علت جوش صورت

روزی ۲ بار صورت خود را بشورید . برای جلوگیری از جوش زدن خیلی مهم است که پوست صورت خود را تمیز نگه دارید . شستن صورت باعث از بین بردن کثیفی ، آلودگی و چربی اضافه پوست میشود . بهترین حالت شستشوی صورت روزی ۳ بار صبح ، ظهر و شب میباشد . از صابون ملایم و آب گرم برای شستن صورت استفاده کنید . شستشو زیاد صورت باعث خشکی پوست میشود .

کرم ضد جوش صورت

از مرطوب کننده های ضد جوش و بدون روغن استفاده کنید . اینگونه کرم ها ضد جوش بوده و بدون چربی یا پایه آب هستند که باید روی آنها ” non-comedogenic ” نوشته شده باشد . کرم مناسب پوست صورت خود ( خشک ، چرب یا معمولی ) را انتخاب کنید .

قبل از کرم زدن دست خود را بشورید . در غیر اینصورت باکتری و میکروب ها را از دست خود به صورت انتقال میدهید .

اگر پوست خیلی چربی دارید از مرطوب کننده های پایه ژل ( ژله ای ) استفاده کنید .
دست زدن به جوش

به صورت خود دست نزنید و از ترکاندن جوش اجتناب کنید . دست ها به دلیل تماس زیاد با اشیاء مختلف اصولا حاوی باکتری و کثیفی هستند و به همین دلیل نباید با صورت تماس پیدا کنند .

ترکاندن جوش در اول باعث رضایت شما می شود اما در ادامه باعث طولانی شدن درمان ، زخم یا عفونت خواهد شد . جای جوش یا آکنه به سادگی از بین نخواهد رفت بنابراین جوش ها را نترکانید .

ماسک ضد جوش صورت

هفته ای یکبار از ماسک صورت و لایه بردار پوست استفاده کنید . لایه برداری پوست خواص زیادی مانند : تمیز کردن آلودگی ، برداشتن لایه مرده پوست ، باز کردن منافذ پوست و تمیز کردن پوست را دارد اما نباید از آن زیاد استفاده کرد زیرا باعث تحریک پوست و خشکی آن نیز خواهد شد بنابراین بیشتر هفته ای یکبار از این محصولات استفاده نکنید .

جوش مواد آرایشی

زیاد از محصولات مراقبتی و آرایشی پوست و مو اساتفاده نکنید . استفاده بیش از حد از کرم ها ، لوسیون ها ، ژل ها و دیگر مواد آرایشی باعث بستن منافذ پوست میشوند که برای پوست شما خوب نیست . بیشتر مقداری که روی جعبه کرم ها نوشته شده مصرف نکنید .

تا میتوانید از مواد آرایش کمتر استفاده کنید و هر شب از پاک کننده آرایش استفاده کنید .

روکش بالشت خود را هفته ای یکبار بشورید تا باکتری و چربی های اضافی آن از بین برود .

عطر و مواد نگهداری مو نیز میتواند باعث گرفتن منافذ پوست بشود .

پن ضد جوش

از پوست خود در مقابل آفتاب محافظت کنید . اشعه UV آفتاب باعث التهاب و قرمزتر شدن جوش ها میشود . از کرم های ضد آفتاب دارای فاکتور حفاظتی ( SPF ) و بدون چربی با لیبل ” non-comedogenic ” استفاده کنید .

مواد غذایی مضر برای جوش صورت

مواد غذایی مضر برای پوست را مصرف نکنید و از غذای سالم و مفید برای پوست استفاده کنید . ثابت شده است که شکلات و دیگر تنقلات باعث ایجاد جوش نمی شوند اما مصرف نکردن از اینگونه مواد غذایی و چرب اثرات مثبتی روی پوست دارد . جوش به دلیل مسدود شدن منافذ پوست توسط چربی بوجود می آید بنابراین اولین قدم برای درمان آن کاهش مصرف چربی به صورت خوراکی می باشد .

مواد غذایی زیر را کمتر مصرف کنید :

چیپس

شکلات

پیتزا

غذاهای سرخ شده

و دیگر مواد غذایی مشابه

مواد غذایی زیر را بیشتر مصرف کنید :

میوه جات

سبزیجات

مواد معدنی

ویتامین A ( کلم بروکلی ، هویج و اسفناج )

ویتامین C و E ( پرتغال ، گوجه فرنگی ، سیب زمینی شیرین ، آووکادو )

مواد غذایی مفید برای جوش

آب زیاد بنوشید . نوشیدن آب فواید زیادی برای پوست و سلامتی کلی بدن دارد . نوشیدن آب زیاد باعث سم زدایی بدن و همچنین باعث  جلوگیری از مشکلات پوستی میشود . روزانه ۵ تا ۸ لیوان آب بنوشید .

الکل مصرف نکنید . الکل باعث بر هم زدن تعادل هورمون هایی مانند تستوسترون و استروژن می شود که نقش اساسی در سلامت پوست دارند .

درمان های دارویی و پزشکی جوش صورت :

پماد ضد جوش

از محصولات ضد جوش استفاده کنید . اگر دچار جوش های مزمن هستید و نمی توانید با شستن صورت و مراقبت های عادی از شر آنها خلاص شوید . از مواد زیر استفاده کنید البته تاثیر آنها نیاز به ۶ تا ۸ هفته زمان دارد .

بنزوئیل پروکساید : بنزوئیل پروکساید باکتری های روی سطح پوست از بین میبرد و همچنین باعث کاهش تولید چربی در منافذ پوست میشود . به لایه برداری پوست نیز کمک فراوانی میکند . امکان دارد باعث خشکی پوست و تحریک آن بشود بنابراین از ضعیف ترین نوع آن استفاده کنید .

اسید سالیسیلیک : اسید سالیسیلیک یکی از بین برنده جوش دیگر است که با از بین بردن باکتری ها این کار را انجام میدهد . اسید سالیسیک همچنین باعث از بین بردن جوش های سر سفید و سر سیاه نیز میشود همچنین باعث چلوگیری از گرفتگی منافذ پوست و از بین بردن لایه مرده پوست میشود .

سولفور : سولفور خواص آنتی باکتریال دارد که جوش های سر سفید و سیاه را از بین میبرد و از آنها جلوگیری نیز میکند .

رتینوئید اسید : از محصولات حاوی رتینوئید اسید استفاده کنید . رتینوئید اسید باعث لایه برداری و باز کردن منافذ پوست میشود .

آزلائیک اسید : آزلائیک اسید باعث کاهش جلوگیری از جوش زدن با کاهش چربی ، کاهش التهاب و باکتری میشود . تاثیر آن برای افراد با پوست تیره بسیار عالی میباشد .

آنتی بیوتیک برای جوش صورت

به دکتر برای تجویز آنتی بیوتیک و داروهای قوی تر مراجعه کنید . در صورتی که تمام راه های گفته شده ( حتی روش های بعدی و گیاهی ) تاثیری بر جوش نداشت باید به دکتر مراجعه کنید تا با تجویز قرص به همراه کرم و پمادهای قوی تر به درمان جوش های شما بپردازد .

کرم ضد جوش صورت

برای جوش های مقاوم به درمان ایزوتریتینوین پیشنهاد میشود که باید حتما زیر نظر پزشک مصرف شود . این ماده عوارض زیادی دارد و حتما باید توسط پزشک تجویز و در طول درمان به پزشک مراجعه شود . به هیچ وجه خود سرانه آن را مصرف نکنید . ایزوترتینوئین وابسته به ویتامین A است که طول درمان آن ۲۰ هفته میباشد . در طول بارداری نباید مصرف شود .

آنتی بیوتیک قوی ضد جوش

اگر خانم هستید از قرص های ضد حاملی زیر نظر پزشک مصرف کنید . بسیاری از جوش ها حاصل عدم تعادل هورمونی هستند . بهترین راه مقابله با اینگونه جوش ها مصرف قرص های ضد بارداری زیر نظر متخصص میباشد . این قرص ها عوارض زیادی دارند حواستان به آنها باشد .

لیزر درمانی جوش صورت

درمان های تخصصی را پیش بگیرید . بسیاری از درمان های کلینیکی وجود دارد که تاثیرات خوبی روی جوش صورت میگذارند و ترکیب آنها با موارد دیگر گفته شده تاثیرات کاملا واضحی را برای شما به ارمغان می آورد .

لیزر درمانی : لیزر درمانی با نفوذ به لایه های عمیق پوست و آسیب به غدد چربی باعث کاهش چربی پوست میشود .

نور درمانی : این روش روی جوش های ناشی از باکتری های روی پوست تمرکز دارد ، باعث کاهش التهاب و بهتر شدن بافت پوست میشود .

لایه برداری شیمیایی : این روش با برداشتن لایه مرده پوست باعث بهتر شدن آکنه میشود . این روش برای از بین بردن جای آکنه و جوش نیز بسیار مناسب میباشد .

میکرودرم ابریژن : این نوع درمان با لایه برداری با سایش لایه خارجی پوست انجام میشود که باعث آشکار شدن لایه جدید و تازه پوست میشود . این روش باعث قرمزی پوست میشود که تا چند روز بعد از بین میرود .

درمان های گیاهی و خانگی جوش صورت :

گیاهان ضد جوش

روغن درخت چای استفاده کنید . یکی از بهترین درمان ها برای جوش و آکنه روغن درخت چای می باشد که خواص ضد باکتری ، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد . ۱ تا ۲ قطره از روغن درخت چای را روی یک گوش پاک کن ریخته سپس مستقیما روی جوش بزنید . روزی ۲ بار کافی میباشد .

عسل برای جوش

روی جوش عسل بزنید . عسل خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی دارد که برای مبارزه با جوش عالی میباشد . عسل مانوکا بهترین نوع عسل برای اینکار میباشد اما عسل های خام دیگر نیز اثرات خوبی دارند .

مقداری عسل روی جوش زده یا به صورت ماسک صورت مصرف کنید .

مواد غذایی ضد جوش

عصاره اسطوخودوس را امتحان کنید . اسطوخودوس دارای خواص زیادی مانند : آنتی باکتری ، آرام بخش ، تسکین دهنده و دارای موادی است که در درمان جوش موثر هستند . بوسیله یک گوش پاک کن روی جوش زده شود . حواستان باشد به پوست اطراف جوش نزنید .

آلوئه ورا ضد جوش

آلوئه ورا را تست کنید . یک تکه بزرگ آوئه ورا را برداشته و روی جوش ها بمالید سپس ماساژ دهید . به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید روی پوست بماند سپس با آب گرم آبکشی نمایید .

کاهش قرمزی جوش

یخ را امتحان کنید . یخ باعث کاهش تورم و قرمزی جوش میشود . مقداری یخ را داخل پارچه بپیچید و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه روی جوش فشار دهید . برای تاثیر بیشتر میتوانید از یخ درست شده با چای استفاده کنید و خواص آنتی باکتریال نیز به آن اضافه کنید . آنتی اکسیدان موجود در چای سبز همچنین باعث کاهش التهاب نیز میشود .

خمیر دندان جوش

از خمیر دندان روی جوش استفاده کنید . خمیر دندان های حاوی جوش شیرین و آب اکسیژنه باعث خشک شدن جوش ها و کمک به از بین رفتن سریعتر آنها میشود . از خمیر دندان های سفید ( غیر ژله ای ) و بدون فلوراید فقط روی جوش استفاده کنید زیرا بعضی از ترکیبات خمیر دندان مانند ” سدیم لورت سولفات ” باعث تحریک شدن پوست میشوند .

آسپرین ضد جوش

آسپرین خرد شده روی جوش قرار دهید . اسم فنی آسپرین استیل سالیسیلیک اسید میباشد که ارتباط زیادی با اسید سالیسیلیک دارد که به عنوان درمان آکنه شناخته شده میباشد . آسپرین ضد التهاب است که میتواند اندازه و قرمزی جوش را کاهش دهید ( در صورت مصرف موضعی ) . قرص آسپرین را پودر کرده و ۱ تا ۲ قطره آب روی آن بریزید و روی جوش ها بزنید . البته میتوانید با خرد کردن مقدار بیشتری آسپرین ماسک درست کرده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی صورت خود قرار دهید .

گوجه فرنگی ضد جوش

از خواص گوچه فرنگی بهره ببرید . گوجه حاوی ویتامین  A و C است که از بین برنده جوش هستند . همچنین آب گوجه فرنگی یک قابض عروق طبیعی میباشد که باعث کوچک شدن جوش میشود . گوجه فرنگی را برش زده و مستقیما روی جوش ها بمالید . روزی ۲ بار کافی میباشد .

ضد جوش خانگی

آب لیموی تازه از بین برنده جوش است . آب لیمو حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و اسید سیتریک است که میتوانند جوش را خشک کنند ، لایه برداری کنند و قرمزی آن را کاهش دهند . شب ها قبل از خواب یک لیموی تازه را آبگیری کرده و روی جوش ها بزنید .

در روز از آبلیمو استفاده نکنید زیرا پوست را در مقابل آفتاب حساس میکند .

آبلیمو را فقط روی جوش ها بزنید و به پوست اطراف آن نزنید زیرا امکان دارد به پوست آسیب برساند .

نکات مهم

تمامی روش ها به مقداری زمان نیاز دارند تا تاثیرات آنها قابل مشاهده باشد .

کرم پرو اکتیو ” PROACTIV ” واقعا تاثیرات بسیار عالی روی جوش دارد و دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا ( FDA ) نیز میباشد اما قیمت آن گران است .

برای کاهش خارش و قرمزی جوش از بخور استفاده کنید .

شخصیمراقبت های شخصی

آجیل و جوش صورتآنتی بیوتیک قوی برای جوش صورتآیا خرما باعث جوش میشوداز بین بردن جوش صورت با آسپریناسپیرونولاکتون و درمان جوشانواع کرم ضد جوشبهترین کرم ضد جوش خارجیپسته و جوش صورتپماد اریترومایسین چیستپماد ضد جوشپماد ضد جوش صورتپماد ضد جوش قویپماد های ضد جوش واقعیپن ضد جوش اوریاژ و فولیکاپن ضد جوش لالیکپن ضد جوش لیلاکپن لالیکتاثیر قهوه بر جوش صورتچگونه جوش را درمان کنیمچگونه جوش هایمان را از بین ببریمچه چیزهایی بخوریم تا جوش نزنیمچه خوراکی هایی باعث جوش میشوندچه کار کنیم جوش صورتمان برودچه کنیم جوش هایمان از بین برودچه میوه ای برای جوش صورت خوب استخمیر دندان برای جوشداروی ضد جوش قویدرمان جوش به صورت علمی با عکسدرمان جوش ریز صورتدرمان جوش صورت با عرق کاسنیدرمان جوش صورت با گلابدرمان جوش صورت دکتر روازادهدرمان گیاهی جوش های هورمونی صورتعسل باعث جوش میشودعلت جوش صورتعوارض لیزر صورتعواملی که باعث جوش صورت میشودغذاهای مضر برای جوش صورتقرص اریترومایسین برای درمان جوشقرص ضد جوش صورتقیمت کرم ضد جوشکپسول آنتی بیوتیک سفالکسین و تتراسایکلین برای جوش صورتکرم ضد جوش دکتر ژیلاکرم ضد جوش سینرهکرم ضد جوش والنسی ، لامینین ، اون ، pangelکرم های ضد جوش با اثرات طولانی مدتگردو باعث جوش میشودلیزر پوست + هزینهماسک آسپرین و آبلیموماسک میوه برای جوش صورتمحلول ضد جوش اریترومایسینمضرات آسپرین برای پوستمواد غذایی جوش زامیوه های ضد جوشمیوه های مضر برای جوش صورتهزینه لیزر جوش صورت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *