درد کلیه

تحقیقات نشان داده‌اند، دردی که بین دنده‌ها و نشیمنگاه و یا از پهلوها به سمت کشاله ران احساس شود، می‌تواند درد کلیوی باشد. اگرچه درد پشت همیشه ناشی از درگیر شدن کلیه‌ها نیست، برای اطمینان از اینکه مشکل خاصی ندارید حتماً با پزشک خود مشورت کنید. بنا بر نظر متخصصان، درمان درد کلیوی بستگی به عامل به وجود آورنده آن دارد و پزشک بهترین روش‌های درمانی که برای شما مناسب هستند را توصیه خواهد کرد.

تسکین درد کلیوی

درمان درد کلیه

به مقدار کافی آب بنوشید. نوشیدن آب کافی از مهم‌ترین روش‌های درمان درد کلیوی محسوب می‌شود. زمانی که سلامت هستید، بایستی روزانه بین دو تا سه لیتر آب بنوشید، اما اگر سنگ کلیوی داشته باشید باید بیش از این مقدار آب بنوشید. آب به دفع باکتری‌ها و بافت های مرده از کلیه کمک می‌کند. ادرار راکد بهترین محیط برای رشد باکتری‌هاست. با نوشیدن آب کافی، جریان آب در کلیه‌های شما مداوم شده که از رشد و تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

اگر جریان آب در کلیه‌ها کافی باشد، سنگ‌های کلیوی کوچک (کمتر از 4 میلی‌متر)، خودبه‌خود دفع خواهند شد.

مصرف قهوه، چای و نوشابه را به یک تا دو فنجان در روز کاهش دهید.

بهبود درد کلیه

استراحت کافی داشته باشید. گاهی اوقات خوابیدن می‌تواند به کاهش درد کمک کند. اگر درد کلیوی شما ناشی از سنگ یا جراحت است، ورزش کردن یا فعالیت زیاد موجب خونریزی کلیه‌های شما خواهند شد.

خوابیدن به سمت پهلو، درد کلیه را تشدید می‌کند.

تسکین درد کلیه

با گرم کردن درد را کاهش دهید. قرار دادن یک پد یا پارچه گرم بر روی ناحیه‌ای که درد می‌کند، می‌تواند موقتاً آن را تسکین دهد. گرما جریان خون را بالابرده و حساسیت اعصاب را کاهش می‌دهد که هردوی آن‌ها موجب کاهش درد می‌شوند. اگر درد شما ناشی از انقباض عضلانی باشد، گرم کردن بسیار مؤثر خواهد بود.

از حرارت زیاد خودداری کنید، زیرا باعث سوختگی می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از پد گرم‌کننده، دراز کشیدن در وان آب داغ یا پارچه‌ای در آب داغ (نه جوش) خیسانده شده باشد، درد کلیوی را تسکین دهید.

قرص برای درد کلیه

از داروهای مسکن استفاده کنید. برای درمان درد کلیوی می‌توانید از برخی از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. از استامینوفن و پاراستامول معمولاً برای تسکین درد کلیوی ناشی از عفونت یا سنگ، استفاده می‌شود. قبل از مصرف هرگونه داروی مسکن، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا برخی از آن‌ها مشکلات کلیوی را تشدید کرده و یا با برخی از داروها تداخل ایجاد می‌کنند.

از مصرف دوز بالای آسپیرین خودداری کنید. آسپرین می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد و می‌تواند هرگونه انسداد عروقی مانند سنگ کلیه را بدتر کند.

اگر نارسایی کلیوی دارید، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌تواند خطرناک باشد. اگر قبلاً مبتلابه بیماری‌های کلیوی بوده‌اید تا زمانی که پزشک توصیه نکرده است، از ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده نکنید.

دارو درمانی درد کلیه

در مورد مصرف آنتی‌بیوتیک با پزشک خود مشورت کنید. در صورت ابتلا به هرگونه عفونت مجاری ادراری، بایستی آنتی‌بیوتیک مصرف کنید. سنگ کلیه می‌تواند باعث راکد شدن ادرار در کلیه‌ها شود که این امر می‌تواند موجب رشد باکتری‌ها و عفونت گردد. در صورت داشتن چنین شرایطی، پزشک شما مصرف آنتی‌بیوتیک را توصیه خواهد کرد.

آنتی‌بیوتیک‌هایی که معمولاً در این‌گونه موارد تجویز می‌شوند تری متوپریم، نیتروفورانتوئین، سیپروفلوکسازین و سفالکسین هستند. در عفونت‌های خفیف تا متوسط، آقایان به مدت 10 روز و خانم‌ها به مدت 3 روز بایستی تحت درمان قرار بگیرند.

همیشه دوره مصرف آنتی‌بیوتیکی خود را کامل کنید، حتی اگر احساس بهبودی کرده و علائمتان برطرف شده باشند.

کالری مناسب

از مصرف بیش‌ازحد ویتامین C خودداری کنید. به‌طورکلی، ویتامین C برای بدن مفید است، خصوصاً برای ترمیم زخم‌ها و شکل‌گیری استخوان. بااین‌وجود، اگر ویتامین C بیش‌ازاندازه باشد، در کلیه‌ها تبدیل به اگزالات می‌شود. اگزالات سپس تبدیل به سنگ می‌شود، بنابراین اگر مستعد به ابتلا به سنگ کلیوی هستید یا سابقه داشتن سنگ کلیوی در خانواده شما وجود دارد، از مصرف بیش‌ازحد ویتامین C خودداری کنید.

افرادی که مستعد ابتلا به سنگ‌های اگزالات کلسیم هستند باید مصرف غذاهای غنی از اگزالات مانند چغندر، شکلات، قهوه، نوشابه، آجیل، جعفری، بادام‌زمینی، ریواس، اسفناج، توت‌فرنگی، چای و سبوس گندم را محدود کنند.

آب سبزیجات

به‌طور مرتب آب کرن بری بنوشید. آب کرن بری یک درمان طبیعی شگفت‌انگیز برای عفونت‌های کلیه و مجاری ادرار است. در طی هشت ساعت پس از مصرف آن، با جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها شروع به عمل می‌کند. همچنین به حل شدن سنگ‌های کلیه استروویت و بروشیت کمک می‌کند.

اگر سنگ کلیوی اگزالات دارید، از نوشیدن آب کرن بری خودداری کنید، زیرا حاوی مقادیر قابل‌توجهی ویتامین C و سرشار از اگزالات است.

علت ایجاد درد کلیوی

دکتر متخصص کلیه

اگر تصور می‌کنید مبتلابه عفونت کلیه یا پیلونفریت هستید، به پزشک مراجعه کنید. عفونت کلیه از عفونت مجاری ادرار شروع‌شده و به سمت کلیه‌ها پیشروی می‌کند. این امر می‌تواند در صورت عدم درمان صحیح، منجر به آسیب‌های دائمی کلیوی شود. یک یا هردوی کلیه‌ها ممکن است عفونی شوند و دردی عمیق و مبهم در ناحیه شکم، پشت، پهلوها و کشاله ران ها به وجود آورد. در صورت داشتن علائم زیر، هرچه سریع‌تر تحت مراقبت پزشکی قرار گیرید:

تب و لرز

تکرر ادرار

نیاز شدید و مداوم به دفع ادرار

سوزش و درد هنگام ادرار

وجود چرک یا خون در ادرار (قرمز یا قهوه‌ای شدن ادرار)

بدبو یا کدر شدن ادرار

در صورت داشتن این علائم همراه با حالت تهوع و استفراغ، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

دکتر متخصص کلیه

اگر تصور می‌کنید سنگ کلیوی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. سنگ‌های کلیوی یکی از علل اصلی درد کلیوی هستند. درد زمانی شروع می‌شود که کلیه سعی دارد سنگ را دفع کرده و در این کار با مشکل روبروست. این نوع درد به‌طورکلی به‌صورت موجی بروز می‌کند.

درد سنگ کلیه اغلب به‌صورت ناگهانی و شدید در ناحیه کمر، پهلو، کشاله ران یا شکم بروز می‌کند.

سنگ کلیه علائم دیگری نیز دارد ازجمله درد در آلت تناسلی مرد یا بیضه، مشکل ادرار کردن، یا نیاز مکرر و فوری به ادرار کردن.

درمان تخصصی درد کلیه

اگر احساس می‌کنید کلیه‌هایتان دچار خونریزی شده‌اند، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. خونریزی می‌تواند در اثر جراحت، بیماری یا دارو باشد. برخی از اختلالات خونریزی ممکن است منجر به تشکیل لخته خون در کلیه شود. هنگامی‌که لخته، خون‌رسانی به هر قسمت از کلیه را مختل می‌کند، درد شروع می‌شود. این نوع درد نیز به‌صورت موجی است، اما به‌طورکلی در پهلوها احساس می‌شود. پهلو بین ناحیه بالای شکم و پشت قرار دارد. سایر علائم آسیب‌های کلیوی عبارت‌اند از:

درد یا ورم شکمی

خون در ادرار

گیجی و خواب‌آلودگی

تب

کاهش ادرار یا مشکل داشتن در ادرار کردن

افزایش ضربان قلب

حالت تهوع و استفراغ

عرق کردن

خنک شدن و نرم شدن پوست

نکته : آب کافی بنوشید. بسیار مهم است که با نوشیدن آب کافی، باکتری‌ها را از کلیه‌های خود دفع کنید. داروهای طبیعی مانند قاصدک، سرکه سیب، گل رز و مارچوبه، مورد تائید علم پزشکی به‌عنوان درمان‌های مناسب برای سنگ کلیه نیستند. همچنان آب کافی بنوشید و برای سایر موارد با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار : اگر درد کلیوی دارید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.