حساسیت فصلی را ریشه کن کنید !!!

حساسیت بهار

آیا درمان‌های طبیعی موثراند؟

حساسیت‌های فصلی بخش از زندگی عادی، اما آزاردهنده میلیون‌ها نفر را تشکیل می‌دهند. سردردها، خستگی‌ها، گرفتگی‌ها و خواب‌آلودگی‌های ناشی از حساسیت‌ها، انرژی شما را در طول روز از بین می‌برد. متخصصان آلرژی، مصرف داروها و تزریق آمپول‌هایی را در موارد حساسیت شدید، توصیه می‌کنند، اما اکنون ممکن است شما تمایلی به استفاده از داروها نداشته باشید. خوشبختانه، روش‌های طبیعی بسیاری برای درمان حساسیت شما وجود دارد، کما اینکه با به‌کارگیری راهکارهایی می‌توانید کمتر در معرض مواد حساسیت‌زا قرار بگیرید. این روش ها را امتحان کرده و نتیجه آن را مشاهده کنید. در صورت اثربخش نبودن این راهکارها، به متخصص آلرژی مراجعه کرده تا از روش‌های درمانی دیگری استفاده کنید.

به‌کارگیری درمان‌های گیاهی

برخی از گیاهان و مواد غذایی، به‌طور طبیعی خاصیت آنتی‌هیستامین دارند و می‌توانند علائم حساسیت شما را تسکین دهند. امتحان کردن این موارد ضرری نداشته و شما می‌توانید از طریق یک رژیم غذایی ساده آن‌ها را دریافت کنید. آن‌ها معمولا به‌اندازه داروها موثر نیستند، اما کمک‌کننده‌اند. این‌گونه مواد غذایی نباید تداخلی با یکدیگر داشته باشند، بنابراین می‌توانید همزمان از آن‌ها استفاده کنید. در صورت مفید نبودن این موارد، از آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه استفاده کنید.

موادغذایی ضد حساسیت

برای مسدود کردن هیستامین‌ها، از کوئرستین استفاده کنید. کوئرستین، یک آنتی‌هیستامین طبیعی است که موجب تسکین علائم حساسیت می‌شود. این ماده را می‌توانید از غذاها یا مکمل‌های رژیمی دریافت کنید، بنابراین سعی کنید آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و بررسی کنید که آیا علائم حساسیت شما برطرف می‌شود یا خیر؟

مواد غذایی غنی از کوئرستین عبارتند از: پیاز، سیب، بروکلی، سبزیجات برگی سبز، توت‌ها، انگورها و شراب.

درمان حساسیت پاییزی در طب سنتی

برای تسکین علائم حساسیت، چای گزنه را امتحان کنید. گزنه به عنوان یک آنتی‌هیستامین، اثربخش است. گزنه در مخلوط چای‌های گیاهی وجود دارد، بنابراین سعی کنید در طول روز ۳ تا ۴ مرتبه چای گزنه بنوشید تا اثر آن را بر روی حساسیت خود مشاهده کنید.

مصرف گزنه تا ۱۵۰ میلی‌گرم در روز، ضرری نخواهد داشت.

هرگز گزنه را به‌صورت خام مصرف نکنید. در صورتی که فراوری نشده باشد، می‌تواند موجب سوزش و تحریک شود.

درمان گیاهی حساسیت

با مصرف چای سبز، سطح آنتی‌اکسیدان های بدن خود را بالا ببرید. آنتی‌اکسیدان ها به بالابردن مقاومت بدن شما در برابر حساسیت‌ها، کمک می‌کنند و چای سبز منبعی عالی برای این‌گونه مواد مغذی است. زمانی که احساس می‌کنید علائم حساسیت شما عود کرده است، نوشیدن ۲ تا ۳ استکان چای سبز در روز، می‌تواند به تسکین آن‌ها کمک کند.

اگر علائم حساسیت شما شدید باشد، چای سبز چندان موثر نخواهد بود. چای سبز بیشترین اثربخشی را در زمان شروع علائم دارد.

غذای مخصوص برای حساسیت

با مصرف زردچوبه، از التهاب خود بکاهید. زردچوبه دارای یک ماده ضد التهابی طبیعی به نام کورکومین است. زمانی که حساسیت شما عود می‌کند، زردچوبه می‌تواند ورم حفره‌های بینی و مجاری تنفسی را کاهش دهد. مصرف این ادویه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کرده و نتایج آن را مشاهده کنید.

مصرف مقادیر بالای زردچوبه حتی تا ۲۵۰۰ میلی‌گرم، ضرری نخواهد داشت، بنابراین می‌توانید بدون مواجه‌شدن با هر گونه عوارض جانبی، مصرف آن را به رژیم خود بیفزایید.

موادغذایی مناسب

با مصرف ویتامین C و امگا۳، از سیستم ایمنی خود محافظت کنید. سیستم ایمنی قوی، به شما در مقابله با حساسیت‌ها، کمک می‌کند. ویتامین C و امگا۳، نقش مهمی در تقویت واکنش های سیستم ایمنی شما دارند. این موارد را حتما به رژیم غذایی خود اضافه کرده تا شاهد اثرات آن در درمان حساسیت‌های خود باشید.

سعی کنید روزانه، ۶۵ تا ۹۰ میلی‌گرم ویتامین C مصرف کنید. منابع خوب ویتامین C شامل فلفل دلمه‌ای، سبزیجات برگی سبز، مرکبات و انواع سیب‌ها هستند.

برای رسیدن به بهترین نتیجه، در رژیم غذایی روزانه خود، مقدار ۱ تا ۱٫۶ گرم امگا۳ داشته باشید. منابع غذایی غنی از امگا ۳ عبارتند از: ماهی‌های روغنی، آجیل‌ها، دانه ها و آووکادو. امگا۳ همچنین موجب کاهش التهاب نیز می‌شود.

پاک‌سازی سینوس ها

یک درمان طبیعی متداول برای تسکین حساسیت، شستشوی سینوس ها برای باز کردن مجرای تنفسی است. پزشکان استفاده از این روش را در زمان گرفتگی سینوس ها، توصیه می‌کنند و با برطرف شدن سردرد و فشار سینوس ها، احساس راحتی بیشتری را خواهید کرد. اگر گرفتگی سینوس ها شما را اذیت می‌کند، یکی از راهکارهای زیر را برای تخلیه مخاط و باز شدن مجاری تنفسی، امتحان کنید.

نتی پت

با استفاده از نتی پات، مجاری بینی خود را شستشو دهید. نتی پات، یک وسیله ساده برای شستشوی سینوس های شماست. محفظه نتی پات را از سرم فیزیولوژی پرکرده و سر خود را به یک طرف در بالای سینک خم‌کنید. سرم را در حفره بینی که در بالا قرارگرفته بریزید و اجازه دهید تا از حفره دیگر بینی، خارج شود. تا زمانی که علائم حساسیت شما بهبود یابد، این کار را روزی یکبار انجام دهید.

در نتی پات، فقط سرم فیزیولوژی استریل بریزید. هرگز از آب شیر استفاده نکنید.

انجام این کار برای اولین بار ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. تا جایی که می‌توانید سعی کنید با دهان تنفس کنید.

اسپری بینی ضدحساسیت

از اسپری سرم فیزیولوژی به عنوان یک راهکار ساده تر استفاده کنید. اسپری های سرم بینی، عملکردی مشابه نتی پات دارند، اما استفاده از آن‌ها ساده تر است. محلول را به سمت بالا در بینی خود اسپری کنید و اجازه دهید خارج شود تا حفره‌های بینی تان شسشتو یابند.

شما معمولا می‌توانید ۲ تا ۳ بار در روز، بینی خود را با سرم شستشو دهید، اما به دستورالعمل‌های درج‌شده بر روی محصول توجه کنید.

درمان خانگی حساسیت فصلی

برای خارج شدن مخاط‌، بخور دهید. اگر گرفتگی شما شدید است، بخور دادن به خارج شدن مخاط کمک می‌کند. یک ظرف را از آب پرکرده و حرارت دهید تا بخار کند. سرخود را در بالای ظرف قرار داده و بخار را تنفس کنید تا مخاط شما نرم شود.

شما همچنین می‌توانید با تنفس بخار هنگام دوش گرفتن یا حمام کردن، نتیجه مشابهی بگیرید.

مادغذایی حساسیت زا

برای باز شدن سینوس ها، فلفل هندی مصرف کنید. فلفل هندی به‌طور طبیعی موجب کاهش مخاط و التهابات مجاری تنفسی می‌شود. اگر علائم حساسیت شما عود کرده است، برای تنفس راحت‌تر، به غذای خود مقداری فلفل اضافه کنید.

هیچ دوز استانداردی برای مصرف فلفل وجود ندارد. مقدار یک‌دوم قاشق غذاخوری (۲٫۵ گرم) اضافه کنید تا به طعم دلخواه خود برسید.

فلفل هندی می‌تواند موجب سوزش معده شود، بنابراین اگر از رفلاکس اسید معده رنج می برید یا دچار سوزش معده می‌شوید، از مصرف آن خودداری کنید.

کاهش تماس با عوامل حساسیت‌زای محیطی

باوجوداینکه روش‌های طبیعی بسیاری برای درمان حساسیت شما وجود دارد، موثرترین روش درمانی آن است که تا جایی که می‌توانید در معرض عوامل حساسیت‌زا قرار نگیرید. اکثر مردم به عوامل حساسیت‌زای محیطی مانند گرده درختان یا علف‌های هرز، گل محمدی، چمن و کپک حساس هستند. برای ممانعت از تماس با عوامل حساسیت‌زای محیطی و جلوگیری از بروز حساسیت، مراحل زیر را دنبال کنید.

علت حساسیت

زمانی که مواد حساسیت‌زای محیطی افزایش می‌یابد، در خانه بمانید. گرده ها، رگ وید ها و کپک‌ها، در روزهایی خصوصا در فصل بهار نسبت به‌ روزهای دیگر بیشتر هستند. برای مطلع شدن از میزان آلرژن های محیطی، به اخبار محلی خود گوش دهید. در روزهایی که آلرژن ها افزایش می‌یابند، بهتر است در صورت امکان در خانه بمانید.

برای اطلاع از سطح آلرژن های محیطی، می‌توانید از اپلیکیشن هواشناسی استفاده کنید.

در این روزها، پنجره‌ها را بسته نگه‌دارید تا مانع از ورود آن‌ها به داخل شوید.

بارش کمی باران، می‌تواند مقدار عوامل حساسیت‌زای محیطی را کاهش دهد. اگرچه، بارش های شدید می‌تواند گرده های بیشتری را پخش کند، بنابراین زمانی که بعد از بارش شدید به بیرون از خانه می‌روید، مراقب باشد.

جلوگیری از حساسیت

زمانی که مشغول به انجام کاری در بیرون از خانه هستید، از ماسک فیلتردار استفاده کنید. باغبانی، چمن‌زنی، تمیز کردن گاراژ و سایر کارهای بیرون از خانه، گرد و خاک و مواد حساسیت‌زای بسیاری را پخش می‌کند. زمانی که بیرون از خانه کار می‌کنید برای جلوگیری از تنفس این موارد، ماسک فیلتردار بزنید.

اگر بسیار حساس هستید و در روزهایی که سطح آلرژن های محیطی بالا است بیرون می‌روید، از ماسک استفاده کنید.

کاهش حساسیت فصلی

قبل از خواب دوش بگیرید تا گرده ها و مواد حساسیت‌زا را از بدن خود بشویید. زمانی که در فصل حساسیت به بیرون از خانه می‌روید، گرده ها می‌توانند به لباس ها و پوست بدن شما بچسبند. اگر بدون شستن آن‌ها بخوابید، آن‌ها به تخت شما منتقل‌شده و علائم حساسیت شما در طول شب تشدید خواهند شد. قبل از خواب، دوش بگیرید تا عوامل حساسیت‌زا در طول خواب موجب تحریک شما نشوند.

این موضوع برای کودکانی که در طول روز در بیرون از خانه بازی می‌کنند، اهمیت دارد.

اگر در بیرون از خانه مشغول انجام کاری بوده اید، بهتر است فورا دوش بگیرید.

بهبود حساسیت فصلی

لباس های خود را در داخل خانه خشک‌کنید. در حالی که خشک‌کردن لباس ها در بیرون برای محیط‌زیست مفید است، اما باعث چسبیدن آلرژن ها به لباس ها و ملحفه‌ها می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، لباس ها را در داخل خانه با استفاده از خشک‌کن، خشک‌کنید.

پاک‌سازی محیط خانه از عوامل حساسیت‌زا

برخی از افراد، همچنین به عوامل حساسیت‌زای داخل خانه مانند کپک‌ها، گرد و خاک و شوره بدن حیوانات، حساسیت دارند. علاوه بر این، اگر محیط خانه را مرتبا تمیز نکنید، آلرژن های محیطی نیز می‌توانند به داخل خانه راه یابند. انجام کارهایی برای تمیز نگه‌داشتن خانه و پاک‌سازی آن از عوامل حساسیت‌زا، مفید خواهد بود.

علت اصلیه حساسیت فصلی

با روشن کردن تهویه کننده هوا، محیط داخل خانه را خنک و خشک نگه‌دارید. رطوبت و گرما، شرایط مناسبی را برای رشد اسپورهای قارچ فراهم می‌کند. زمانی که هوای بیرون گرم و مرطوب است، برای جلوگیری از رشد قارچ‌های حساسیت‌زا، تهویه کننده هوا را روشن کنید.

تهویه کننده‌های AC همچنین مانع از ورود عوامل حساسیت‌زا به داخل خانه در فصل بهار و تابستان می‌شود. تهویه هوا (که اغلب به آن AC، A / C گفته می‌شود)، فرایند از بین بردن گرما و رطوبت از فضای داخلی برای بهبود آرامش ساکنان آن است.

همیشه فیلتر های AC را ماهی یکبار از لحاظ تمیز بودن آن بررسی کنید. این فیلتر ها، در صورت کثیف بودن می‌توانند آلرژن ها را به داخل خانه وارد کنند. زمانی که فیلتر کثیف می‌شود، آن را تمیز کرده یا تعویض کنید.

تمیز کردن خانه

خانه خود را با جاروبرقی دارای فیلتر HEPA، جارو کنید. فیلتر HEPA (تهویه ذرات موجود در هوا با کارایی بالا)، به منظور پاک‌سازی گرد و خاک و عوامل حساسیت‌زا و با کارایی بهتر از جاروبرقی‌های استاندارد طراحی‌شده است. تمام زمین‌ها و فرش‌های خود را با جاروبرقی HEPA جارو کنید تا در حد امکان تمامی آلرژن ها پاک‌سازی شوند.

بهتر است هفته‌ای یکبار تمیز کنید تا از تجمع مواد حساسیت‌زا در خانه جلوگیری شود. زمانی که مشغول تمیز کردن هستید، پنجره‌ها را بازکنید تا گرد و خاک به بیرون بروند.

بهبود سبک زندگی

ملحفه‌های خود را حداقل هفته‌ای یکبار بشویید. حتی اگر مرتبا دوش می گیرید و خانه خود را تمیز می‌کنید، باز ممکن است برخی از عوامل حساسیت‌زا و گرد و غبار بر روی تخت شما بنشیند. ملحفه‌ها، روبالشی‌ها و پتوها را هفته‌ای یک‌بار بشویید تا مواد حساسیت‌زا از بین بروند.

اگر نسبت به تخت خود حساسیت دارید، می‌توانید یک روکش محافظ بر روی تشک خود بکشید تا مواد حساسیت‌زا را به خود جذب نکند.

کم کردن مواد حساسیت زا

حیوانات خانگی خود را حداقل هفته‌ای یکبار حمام کنید. شوره بدن حیوانات خانگی، یکی دیگر از عوامل حساسیت‌زا به شمار می‌رود. اگر حیوان خانگی دارید، آن را حداقل هفته‌ای یکبار حمام کنید تا عوامل حساسیت‌زا از روی پوست آن‌ها شسته شود.

همچنین اگر در بیرون از خانه ‌بر روی چمن‌ها غلت زده اند، بهتر است قبل از ورود آن‌ها را برس بکشید. این کار مانع از ورود آلرژن ها به داخل خانه می‌شود.

سیگار و حساسیت

مانع از ورود دود سیگار به داخل خانه شوید. دود سیگار تحریک‌کننده بوده و اغلب موجب علائم حساسیت و آسم می‌شود. اگر سیگار می‌کشید، حتما در بیرون از خانه این کار را انجام دهید تا دود آن به داخل خانه راه پیدا نکند. به هیچ یک از مهمانان خود اجازه سیگار کشیدن در داخل خانه را ندهید.

اگر سیگار می‌کشید، بهتر است هرچه سریع‌تر آن را ترک کنید. سیگار کشیدن نه تنها شما را نسبت به حساسیت و آسم حساس‌تر می‌کند، بلکه موجب بروز بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز می‌شود.

کاهش مواد حساسیت زا

با جمع‌کردن فرش‌ها، از تجمع گرد و غبار و شوره ها جلوگیری کنید. فرش‌های داخل خانه بسیاری از مواد حساسیت‌زا را به خود جذب می‌کند، خصوصا گرد و غبار و شوره بدن حیوانات. اگر سراسر خانه خود را فرش کرده اید، آن را با کف‌پوش جایگزین کنید. این کار به بهبودی علائم حساسیت شما کمک کرده و چنانچه مبتلابه آسم باشید برایتان مفید خواهد بود.

اگر نیاز به فرش دارید، از قالیچه‌های کوچک استفاده کنید.

تمیز کردن زمین‌های چوبی سخت نیز بسیار آسان‌تر است، بنابراین می‌توانید هرگونه ماده حساسیت‌زا را قبل از ایجاد مشکل از بین ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *