۲۰ روش درمان خانگی حالت تهوع + علت ( با عکس )

درمان حالت تهوع در خانه

تهوع چیست ؟ احساس بالا آوردن و به هم ریختگی در شکم میباشد . این حالت باعث ایجاد احساس حرکت معکوس اندام ها گوارشی برای بیرون انداختن مواد داخل آن است که درنهایت ممکن است انسان وادار به استفراغ بشود .

تهوع ممکن است به تنهایی یا با استفراق و دیگر مشکلات گوارشی همراه شود . خوشبختانه راههای زیادی برای از بین بردن این حالت وجود دارد که به همگی آنها اشاره خواهیم کرد .

پیدا کردن علت تهوع

درمان تهوع

آیا مشکلی برای معده پیش آمده ؟

بیشترین علت تهوع به دلایل ویروسی ایجاد میشود . این ویروس ها به ۲ دسته تقسیم میشوند نورو ویروس و روتاویروس که هرکدام علائم خود را دارند .

علائم روتاویروس : اسهال ، استفراغ ، تب و درد شکمی . همچنین باعث کم آبی بدن و بی اشتهایی میشود .

علائم نورو ویروس : سردرد ، اسهال ، استفراغ ، درد شکمی ، تب و بدن درد .

بارداری تهوع

تست حاملگی بدهید . یکی از علت های تهوع میتواند بارداری باشد . حالت تهوع حاملی فقط در هنگام صبح رخ نمی دهد و میتواند در تمامی شبانه روز اتفاق بی افتد .

داروهای ضد تهوع

داروهای خود را چک کنید . بسیاری از داروها دارای عوارضی مثل حالت تهوع هستند . دفترچه راهنمای آنها را مطالعه کنید .

این داروها شامل : آسپرین ، آنتی بیوتیک ها ، شیمی درمانی و ضد التهابی های غیر استروئیدی میشود . بیهوشی عمومی نیز باعث ایجاد حالت تهوع میشود .

علت تهوع

علت های دیگر تهوع را نیز چک کنید . علت های زیر نیز میتوانند باعث تهوع بشود :

چرک کردن گوش

بیماری های دیگر گوش

آسیب های سر

مسمومیت غذایی

پرتو درمانی

اگر بعد از ۱ الی ۲ روز حالت تهوع خوب نشد حتما به پزشک مراجعه کنید .

بیماری های تهوع

با پزشک خود درباره بیماری های مرتبط جدی صحبت کنید . تهوع میتواند نشانه بیماری های جدی مانند لیست زیر باشد :

حمله قلبی

مشکلات قلبی

بیماری های کبدی

عفونت ویروسی

مننژیت

آنسفالیت

رفلاکس معده

پانکراتیک

و بسیاری از بیماری های دیگر که باید توسط پزشک تشخیص داده شود .

بیماری های مرتبط با تهوع

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟ اگر به غیر از تهوع علائم زیر را داشتید یا بیشتر از ۲ روز تهوع به طول انجامید باید به پزشک مراجعه کنید :

درد قفسه سینه

درد زیاد در شکم

سردرد

تار شدن دید

سرگیجه

گیجی

تب بالا یه همراه گرفتگی گردن

اگر استفراغ شما شبیه دانه های قهوه بود و بوی مدفوع میداد

راه کارهای سریع درمان تهوع

ضد حالت تهوع

سیگار نکشید از بوهای تند اجتناب کنید . از چیزهای محرک برای تهوع و استفراغ دوری کنید . پنجره را باز کنید یا به بیرون از خانه و هوای آزاد بروید .

درمان سریع تهوع

از کمپرس سرد استفاده کنید . گرما میتواند منجر به حالت تهوع بشود . در هنگام حالت تهوع از گرما و رطوبت دوری کنید .

از کمپرس سرد روی پیشانی خود استفاده کنید .

کاهش تهوع

مقداری بخوابید . خواب میتواند حالت تهوع را بهتر کند . همچنین خوابیدن باعث کمک به کنترل استرس و اضطراب همچنین کشش ماهیچه ای میشود که میتوانند باعث ایجاد حالت تهوع بشوند .

جلوگیری از تهوع

بی تحرک باقی بمانید . تحرک میتواند باعث بیشتر کردن حالت تهوع بشود . در اتاق تاریک و آرام استراحت کنید .

غذای مناسب هنگام تهوع

غذای ساده و مایعات بخورید . غذای ساده ، سبک و بدون فلفل بخورید تا به معده فشار نیاید . مواد غذایی مانند : بیسکوییت سبوس دار ، برنج قهوه ای ، نان تست سبوس دار ، مرغ ، سوپ مرغ یا سوپ سبزیجات میل کنید .

مقدار کمی غذا بخورید .

غذای چرب و تند حالت تهوع را بدتر میکند .

غذای ساده تهوع

رژیم ” BRAT ” را تست کنید . این رژیم در هنگام داشتن تهوع پیشنهاد میشود . این رژیم غذایی شامل مواد غذایی زیر میباشد :

موز

برنج

نان تست خشک

نوشیدن آب هنگام تهوع

آب با دمای اتاق به مقدار زیاد بنوشید . کم آبی بدن باعث بدتر شدن حالت تهوع خواهد شد . حتما حواستان باشد که آب نباید سرد یا گرم باشد . آرام آرام آب را بنوشید .

درمان سریع تهوع

تنفس عمیق انجام دهید . طبق تحقیقات دانشگاهی کشیدن نفس عمیق میتواند در درمان تهوع موثر باشد . تمرین زیر را دانشگاه میزوری در کانزاس امریکا ارائه داده است :

به پشت بخوابید و ۲ عدد بالشت زیر زانو و گردن خود بگذارید . دستان خود را روی شکم خود گذاشته و شروع به تنفس عمیق بکنید . نفس را به داخل شکم خود نیز هدایت کنید . ۵ بار اینکار را تکرار کنید .

درمان های گیاهی حالت تهوع

زنجبیل ضد تهوع

زنجبیل را امتحان کنید . هم از چای و هم از کپسول زنجبیل میتوانید استفاده کنید . روزانه ۴ الی ۶ فنجان چای زنجبیل مصرف کنید . به کودکان زیر ۲ سال نباید زنجبیل داد .

طرز تهیه و استفاده : یک قاشق غذاخوری زنجبیل را له کرده و آن را به ۲ استکان آب جوش اضافه کنید و یک دقیقه بگذارید بجوشد . ۵ دقیقه بگذارید تا دم بکشد سپس آن را آرام آرام بنوشید .

نوشیدنی زنجبیلی

نوشیدنی های حاوی زنجبیل را نخورید . زنجبیل تازه در درمان تهوع موثر است اما بیشتر نوشیدنی های زنجبیلی حاوی زنجبیل نبوده و فقط طعم آن را دارند . همچنین حاوی قند بالایی هستند که حالت تهوع را بدتر میکند .

دمنوش برای تهوع

دمنوش های دیگر را تست کنید . نعناع ، میخک ، دارچین و بابونه گاوی ممکن است به درمان تهوع کمک کند هرچند تاثر آنها به صورت کلینیکی اثبات نشده است .

درمان های موثر دیگر تهوع

رایحه درمانی تهوع

رایحه درمانی را امتحان کنید . رایحه درمانی زیاد عمومی نشده است اما یک روش موثر در درمان بیماری ها میباشد . یک قطره از عصاره نعناع یا لیمو را روی مچ دست یا شقیقه های خود بریزید .

فشار درمانی تهوع

طب فشاری را امتحان کنید . این روش یک متد سنتی و درمانی چینی است . با فشار دادن این نقاط در بدن میتوان تهوع را کم کرد یا از بین برد . قبل از غذا خوردن یا نوشیدن مایعات اینکار را انجام دهید .

روش استفاده از طب فشاری :

در کف دست ۲ عدد تاندون در بین انگشت های میانی وجود دارند . ( به عکس بالا دقت کنید ) .

با انگشت اشاره و وسط خود با فشار ملایم به مدت ۱۰ الی ۲۰ ثانیه این قسمت را فشار دهید . ( این زمان تا ۱ الی ۲ دقیقه قابل افزایش است )

روی دست دیگر خود نیز اینکار را انجام دهید .

سلامتسیستم گوارش

جالت تهوع دائمیحالت تهوع بدون استفراغحالت تهوع بدون استفراق نشانه چیستحالت تهوع بعد از خوابحالت تهوع بعد از خوردن غذای چربحالت تهوع بعد از غذاحالت تهوع در شبحالت تهوع شبانهحالت تهوع صبحگاهیحالت تهوع صبحگاهی در بارداریحالت تهوع صبحگاهی در کودکانحالت تهوع کودکانحالت تهوع و سردرد بعد از مشروبحالت تهوع و سرگیجه نشانه چیستحالت تهوع و سنگینی معدهداروی ضد تهوع برای کودکاندرمان حالت تهوع بعد از مشروبدرمان حالت تهوع و اسهالدرمان و کاهش حالت تهوع بارداری با عکسدعا برای رفع حالت تهوعدمنوش ضد تهوعرفع حالت تهوع بارداریعلت تهوع در طول روزعلت تهوع صبحگاهی در طب سنتیعلت حالت تهوع بدون استفراغعلت حالت تهوع بعد از خوردن آبعلت حالت تهوع بعد از خوردن آب سردعلت حالت تهوع بعد از خوردن مایعات سردعلت حالت تهوع بعد از غذاعلت حالت تهوع در هنگام غذا خوردنعلت حالت تهوع صبحگاهی چی میتونه باشهعلت حالت تهوع هنگام بیدار شدن از خوابعلت حالت تهوع و بی اشتهاییغذاهای مناسب برای حالت تهوع

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *