از بین بردن جای زخم در خانه را یاد بگیرید !!!
جای زخم میتواند بهعنوان مدال افتخار برای برخی از افراد استفاده شود اما برای بسیاری از افراد دیگر ، زخم یادآور ناخوشایندی از آسیبهای گذشته محسوب میشود که میتواند ازنظر ذهنی و روحی مضر باشد حتی اگر بعد از بهبود کامل ، بدون درد باشد .
بسیاری از درمانهای طبیعی وجود دارند که میتوان از آنها برای کاهش و از بین بردن جای زخم استفاده کرد . بااینحال این درمانها نیاز به زماندارند تا تأثیر خود را نشان دهند ، که این زمان میتواند ۳ تا ۴ ماه طول بکشد .
درمان طبیعی جای رخم
از آفتاب دوریکنید . اشعههای ماوراءبنفش خورشید میتوانند باعث طولانیتر شدن مدت درمان و تیره یا بیرنگ شدن جای زخم شوند . اگر مجبور بهقرار گرفتن در مقابل نور آفتاب هستید از لباسهای پوشیده و کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظتی ۱۵ به بالا استفاده کنید .
آبلیمو روی جای زخم بزنید . اسیدسیتریک موجود در آبلیمو ، یک ترکیب قوی لایهبردار است که میتواند به روشن کردن رنگ و بهبود ظاهر جای زخمها کمک کند . از طرف دیگر ، آبلیمو درگذشته بهعنوان روشنکننده طبیعی پوست مورداستفاده قرار میگرفته است .
همچنین آبلیمو به دلیل داشتن ویتامین C برای التیام زخم ضروری است که میتواند باعث جلوگیری از ایجاد جای زخم شود .
طرز استفاده :
یک عدد لیمو را نصف کنید و آب آن را روی جای زخم بریزید . حداقل ۱۰ دقیقه بگذارید بماند یا بایستید تا خشک شود . همچنین میتوانید بهوسیله پنبه یا گوش پاککن نیز آبلیمو را روی جای زخم بزنید ، حتی میتوانید بعد از نصف کردن لیمو ، نصف آن را به مدت ۱۰ دقیقه روی جای زخم بگذارید .
آبلیمو باعث از بین بردن لایه بیرونی پوست یا همان پوست مرده میشود .
در صورت استفاده از آبلیمو در مقابل نور آفتاب قرار نگیرید زیرا آبلیمو پوست را نسبت به آفتاب حساس میکند .
آب گوجهفرنگی را امتحان کنید . مانند آبلیمو ، آب گوجه نیز دارای اسید بوده و میتواند بهصورت طبیعی پوست را لایهبرداری کند که نتیجه آن بهبود ظاهر جای زخم است . همچنین آب گوجه دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است که میتواند روی رنگدانههای پوست تأثیر گذاشته و پوست را روشنتر کند .
طرز استفاده :
یک عدد گوجه را برش داده و فشار دهید تا آب آن خارج شود . آب گوجه را روی جای زخم زده و ۱۰ دقیقه صبر کنید . محل را با آب شستشو داده سپس خشککنید . هرروز این کار را انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید .
همچنین میتوانید گوجه را نصف کرده و آن را مستقیماً روی جای زخم قرار دهید سپس با آب گرم آبکشی نمایید .
از عسل کمک بگیرید . عسل یک مرطوبکننده طبیعی است که خواص ضدمیکروبی دارد . عسل میتواند زخم پوستی را درمان کند و بافت پوست را بازسازی کند . عسل همچنین دارای خواص ضدقارچی و آنتی باکتریال است که میتواند جلوی باکتریها و قارچها را بگیرد و از تشدید جای زخم جلوگیری کند .
طرز استفاده :
۲ قاشق غذاخوری عسل را با ۲ قاشق غذاخوری جوششیرین مخلوطکنید . مخلوط را به مدت چند دقیقه روی جای زخم ماساژ دهید سپس یک حوله گرم را روی جای زخم بگذارید . بعد از خنک شدن حوله مخلوط را از روی پوست بشورید .
ژل آلوئهورای خالص را روی جای زخم ماساژ دهید . ماساژ دادن این گیاه روی جای زخم میتواند باعث صاف شدن آن شود . آلوئهورا در درجه اول برای بهبودی اثرات جای زخم سوختگی بررسیشده است اما به نظر میرسد ویژگیهای کلی جای زخم را بهبود میبخشد یا حداقل ظاهر جای زخم سوختگی را بهبود میبخشد .
آلوئهورا یک گیاهی ضدالتهابی است ، که استفاده از آن در هنگام تشکیل مراحل اول جای زخم کاهش التهاب ضروری است تا حالت کشسانی بافت جدید را افزایش دهد .
مصرف موضعی آلوئهورا محدودیت ندارد و لازم نیست در مورد مصرف آن نگران باشید . آلوئه ورا یک مرطوبکننده طبیعی است که باعث نرمی پوست میشود .
بهترین راه استفاده از ژل آلوئهورا درآوردن ژل از گیاه تازه است . ژل را روی پوست زده و ماساژ دهید سپس حداقل ۳۰ دقیقه بگذارید بماند . روزی ۲ بار این کار را انجام دهید .
اگر ژل آلوئهورا را خریداری میکنید مطمئن شوید که ۱۰۰% تهیهشده از ژل آلوئه ورا باشد ، نه لوسیون و دیگر ترکیبات .
چای سبز روی جای زخم بگذارید . چای سبز سرشار از آنتیاکسیدان است که برای بازسازی بافت پوست بسیار مهم است . چای سبز میتواند در کاهش جای زخم مؤثر باشد .
یک عدد چای کیسهای را در آب گرم قرار دهید و بعد از خنک شدن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ، آن را مستقیماً روی جای زخم بگذارید . حواستان باشد که چای داغ نباشد .
همچنین میتوانید حوله پنبهای را در چای خیس کنید و آن را بچلانید ، سپس روی جای زخم بگذارید . ۳ الی ۴ بار و هر بار ۲۰ الی ۱۵ دقیقه این کار را انجام دهید .
از عصارههای گیاهی کمک بگیرید . بعضی از عصارههای گیاهی هستند که میتوانند در درمان جای زخم به شما کمک کنند .
عصارهگیاهی موثر
روغن اسطوخودوس : این روغن بهصورت سنتی در درمان طبیعی جای زخم استفاده میشده است . ۲ الی ۳ قطره از روغن اسطوخودوس را با ۱ قاشق روغن کرچک مخلوطکنید و مستقیماً روی جای زخم بزنید . جای زخم را ماساژ داده و روزی ۳ الی ۴ بار این کار را تکرار نمایید .
St John’s wort : این روغن باعث التیام زخم و درمان زخم سزارین میشود . این روغن را میتوان با روغن کرچک مخلوط کرد و محل جای زخم را ماساژ داد . روزی ۳ الی ۴ بار این کار را انجام دهید .
درک بیشتر جای زخم
جای زخم چگونه به وجود میآید ؟
جای زخمها میتوانند به علت سوختگی ، بریدگی ، پارگی ( بریدن عمیق ) ، جراحی ، نیش ، آسیبهای جنگی و مشکلات پوستی مانند آکنه ایجاد شوند .
ازنظر فیزیولوژی جای زخمها زمانی رخ میدهند که پوست در لایههای عمیق ( حدود ۱/۳ از کل عمق پوست ) دچار قطعی شده باشد . در ماهیت میشود گفت که جای زخم جایگزین پوست اصلی است . این جایگزینی معمولاً ضخیمتر ، ضعیفتر و دارای رنگدانههای متفاوت است که باعث جلبتوجه بیشتر میشود .
جای زخم طبیعی بوده و قسمتی از ترمیم بدن بعد از جراحت است .
اندازه و ظاهر جای زخم متغیر است و بستگی به عمق ، اندازه ، محل و نوع آسیب دارد ، همچنین سن ، جنسیت ، قومیت و ژنتیک فرد نیز در جای زخم تاثیرگذار است .
برای کاهش سریع جای زخم چه کنیم ؟
بهترین زمان ممکن برای کاهش دادن جای زخم ، اقدام به درمان سریعاً بعد از التیام یافتن زخم است . تمامی زخمهای روی پوست باید باندپیچیشده یا با ورقههای سیلیکونی پوشیده شود تا پایینترین سطح تنش ( کشش یا فشار ) وارده به آن ممکن شود . زخم باید همیشه بسته باشد اما باید فشار کمی روی زخم وارد کند ، تا به صاف شدن زخم کمک شود .
هرگونه بریدگی را باید با مواد تنفس پذیر پوشاند ، این کار باعث کمک به تشکیل پوست زخم ( دلمه روی زخم ) میشود که به بهبود سریعتر زخم کمک میکند .
بعد از بهبودی زخم بهآرامی محل زخم را با نوک انگشتان ماساژ دهید . ماساژ باعث درهم شکستن تراکم کلاژن و جلوگیری از شکلگیری بافت زیر زخم میشود .
هیچوقت از آباکسیژنه روی زخم استفاده کنید زیرا میتواند باعث آسیب به پوست شود .
عوارض جای زخم چیست ؟
جای زخم میتواند باعث آسیب فیزیکی ، اضطراب احساسی و روحی شود . برخی از عوارض احتمالی جسمی و روحی جای زخم شامل موارد زیر میشوند :
- خارش
- Tenderness
- درد
- سختی در خوابیدن
- اضطراب یا افسردگی
- از دست دادن عزتنفس
- استرس
چگونه با جای زخم زندگی کنیم ؟
درمانهای زیادی برای کمک به کاهش ظاهر جای زخم وجود دارد اما بیشتر افراد با اینگونه زخم ها بدون مشکل زندگی میکنند . حتی اگر ازنظر روانشناختی زندگی با جای زخم سخت است باید دیدتان را نسبت به آن عوض کنید . بههرحال جای زخم جزئی از زندگی است چه خوب باشد چه بد !!!!
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
اگر از بعد روانی یا فیزیکی از داشتن جای زخم رنج میبرید به پزشک مراجعه کنید تا روشهای درمانی مختلفی را به شما پیشنهاد کند .
اگر جای زخم قرمز ، برآمده یا خارش زیادی دارد به پزشک جهت معاینه مراجعه کنید زیرا ممکن است پوست عفونی شود .
اگر ازنظر اعتمادبهنفس یا خجالت کشیدن از جای زخم دچار مشکل هستید ، استفاده درمان و مشاوره جهت یادگیری نحوه مواجهه با این مشکل میتواند مؤثر باشد .
ویتامین Eخوب است یا بد ؟
ویتامین E یک آنتیاکسیدان محلول در چربی در پوست است که به مدت طولانی بهعنوان درمان مناسب برای کاهش بافت جای زخم استفاده میشود .
برخی مطالعات نشان دادهاند که استفاده از ویتامین E تأثیر زیبایی روی جای زخم ندارد و ممکن است آن را بدتر کند . انجمن جراحی پوست آمریکا دیگر استفاده از ویتامین E روی جای زخم را پیشنهاد نمیکند .
بدون دیدگاه