ترک سیگار

ترک کردن سیگار سخت است و نیازمند زمان و تلاش است . ترک سیگار نیازمند اراده آهنین و تعهد برای ترک است . راه‌های زیادی برای ترک کردن سیگار وجود دارند که میزان موفقیت در آن‌ها در اشخاص مختلف فرق دارد و شما باید روشی مناسب برای خود را پیدا کنید .

در ابتدا شما باید انتخاب کنید که می‌خواهید یکدفه ای سیگار را کنار بگذارید یا اینکه تدریجی این کار را بکنید ؛ البته پیشنهاد ما ترک یک‌دفعه‌ای است .

بعد از ترک سیگار شما شدیدا وسوسه میشوید که سیگار بکشید که باید بر این احساس نیاز غلبه کنید ، این کار را می‌توانید با برچسب نیکوتین ، آدامس و آب‌نبات نیکوتین دار انجام دهید .

مراحل زیر را به ترتیب مطالعه و اجرا کنید تا بتوانید راحت سیگار را ترک کنید ، با سایت کوروک همراه باشید !!

ترک سیگار

ترک سریع سیگار

ترک یکدفه ای سیگار : این روش شایع‌ترین و راحت‌ترین روش ترک سیگار است ، زیرا نیازی به کمک‌کننده‌های دیگر خارجی ندارد ( مثلا برنامه ریزی برای کاهش میزان سیگار ، مواجه شدن با مکان های وسوسه کننده و غیره ) . شما به‌سادگی سیگار را کنار می‌گذارید و به خود میگویید که دیگر سیگار نمی‌کشید . افرادی که سریعاً و یک‌دفعه‌ای سیگار را کنار می‌گذارند ، بسیار موفق‌تر از افرادی هستند که تدریجی آن را ترک می‌کنند . ترک کردن بدون جایگزین درمانی نیکوتین به‌ندرت به موفقیت می‌رسد ، تنها 3 تا 5 درصد افرادی که بدون مصرف جایگزین نیکوتین اقدام به ترک کردن سیگار کرده‌اند موفق شده‌اند . ترک کردن سیگار بدون جایگزین‌های نیکوتین به قدرت اراده شما بستگی دارد !!

کسانیکه می‌توانند ترک یک‌دفعه‌ای را انجام دهند ، ممکن است دارای مزیت ژنتیکی باشند . 20% مردم ممکن است جهش ژنتیکی داشته باشند که اثرات لذت‌بخش نیکوتین را کاهش می‌دهد .

برای افزایش شانس موفقیت در هنگام ترک یک‌دفعه‌ای ، یک فعالیت جدید پیداکرده و آن را جایگزین سیگار کشیدن کنید . فعالیت‌هایی مانند : آدامس جویدن ، دست گرفتن تسبیح ، بافتنی و بازی کامپیوتری را انجام دهید . زنگ زدن و چت کردن با دوستان نیز می‌تواند مفید باشد . حواستان باشد که برای خود هدف قرار دهید و با رسیدن به آن به خود جایزه دهید .

اگر قادر به ترک کردن یک‌دفعه‌ای سیگار نیستید ، برنامه جایگزین داشته باشید .

این راحت‌ترین استراتژی برای پیاده‌سازی است ، اما سخت‌ترین آن نیز از جهت به موفقیت رسیدن می‌باشد .

قرص ترک سیگار

جایگزین‌های نیکوتین را امتحان کنید .  استفاده از جایگزین‌های نیکوتین یکی از بهترین و موفقیت‌آمیزترین ابزارها برای درمان اعتیاد به سیگار است که نرخ موفقیت آن 20% است . از آدامس ، آب‌نبات و چسب‌های نیکوتینی می‌توانید استفاده کنید . شما با مصرف آن‌ها نیاز بدن به نیکوتین را تأمین کرده و با کاهش تدریجی آن می‌توانید وابستگی به نیکوتین را کنار بگذارید .

اگر شما با کنار گذاشتن سیگار از جایگزین‌های نیکوتین استفاده کنید تمایل بیشتری به ترک سیگار پیدا خواهید کرد .

آدامس ، آب‌نبات و برچسب‌های نیکوتین دار را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید .

درمان با نیکوتین در افرادی که سوخت‌وساز بدن آن‌ها سریعاً نیکوتین را پردازش می‌کند ، کمتر به موفقیت می‌رسد . در این صورت با پزشک خود مشورت کنید .

داروی ترک سیگار گیاهی

داروهای ترک سیگار کدم‌اند ؟

قبل از هر کاری به پزشک مراجعه کنید و در مورد عوارض این داروها و همچنین در مورد اینکه روی شما تأثیر دارند یا خیر صحبت کنید . پزشک شما ممکن است داروهایی مانند : بوپروپین و وارنیکلین که برای کاهش میل به سیگار طراحی‌شده‌اند ، تجویز کند .

نشان داده‌شده است که بوپروپین تأثیر بسزایی در افرادی که سوخت‌وساز بدن آن‌ها نیکوتین را سریعاً متابولیزه می‌کند دارد .

مشاوره ترک سیگار

دوره درمانی را شروع کنید یا مشاوره بگیرید . مراجعه به مشاور یا درمانگر می‌تواند مشکلات عاطفی که منجر به سیگار کشیدن شما می‌شود را نشان دهد . این کار به شما کمک می‌کند تا احساسات و موقعیت‌هایی که باعث تحریک کردن شما به کشیدن سیگار می‌شود را کشف کنید .

متخصصان سلامت ذهنی می‌توانند برنامه‌ای بلندمدت برای پیدا کردن علت وابستگی شما به سیگار را پیدا کنند .

ورزش برای ترک سیگار

روش‌های جایگزین دیگر را امتحان کنید . بسیاری از روش‌های دیگر وجود دارند که به شما در ترک سیگار کمک می‌کنند . این موارد شامل داروهای گیاهی و معدنی ، هیپنوتیزم و مدیتیشن می‌شود . اگرچه بسیاری از افراد سیگاری این روش‌ها را موفقیت‌آمیز می‌دانند ، اما شواهد علمی محدودی آن‌ها را پشتیبانی می‌کنند .

بسیاری از سیگاری‌ها آب‌نبات‌های دارای ویتامین C مصرف می‌کنند و باور دارند که احساس نیاز آن‌ها به سیگار را کم می‌کند .

مدیتیشن می‌تواند تمرینی مؤثر در پرت کردن ذهن باشد و میل به سیگار را کم کند .

دارو درمانی سیگار

چند استراتژی را با یکدیگر ترکیب کنید . ممکن است که یکی از راه‌های گفته‌شده به‌تنهایی بتواند در ترک سیگار به شما کمک کند ، اما اگرچند روش را با یکدیگر و به‌صورت هم‌زمان استفاده کنید ، ممکن است موفق‌تر باشید . استراتژی اولیه شما نیازمند یک پشتیبان نیز هست ، شما با استفاده از 2 روش مختلف به‌صورت هم‌زمان می‌توانید بر احساس نیاز به نیکوتین ، راحت‌تر غلبه کنید .

با پزشک خود مشورت کنید که ترکیب 2 داروی مختلف با یکدیگر ضرری برای شما نداشته باشد .

در استفاده از روش‌های جایگزین ، برنامه‌ای منظم و باثبات بریزید .

ادامه دادن ترک سیگار

ترک تدریجی سیگار

تمامی اقلامی که به تنباکو مرتبط هستند را دور بریزید . در خانه و محل کار خود هر چیزی که به سیگار و دخانیات ربط دارد را بیرون بی اندازید یا بفروشید . این اقلام شامل : سیگار ، پیپ ، قلیان ، فندک و غیره می‌شود . خیلی مهم است که چیز وسوسه‌انگیزی در مکان شخصی خود نداشته باشید تا بتوانید راحت‌تر سیگار ترک کنید .

در مکان‌هایی که دیگران سیگار می‌کشند نیز حضور پیدا نکنید ، مکان‌هایی مانند : کافه و غیره .

با افراد غیر سیگاری بیرون بروید .

ورزش مخصوص ترک سیگار

خودتان را مشغول نگه‌دارید . کاری انجام دهید که ذهن خود را از سیگار کشیدن و هوس کردن سیگار منحرف کنید . سرگرمی جدیدی پیدا کنید یا با دوستان خود زمان بیشتری را بگذرانید ( البته دوستان غیر سیگاری ) . فعالیت فیزیکی می‌تواند استرس را کاهش دهد و گرایش به سیگار را در شما مهار کند .

دستان خود را با سکه یا چیز دیگری مشغول نگه‌دارید . دهان را نیز با آدامس یا خوردن میان وعده‌ای سالم مشغول کنید .

فعالیتی را انتخاب کنید و آن را با افراد غیر سیگاری انجام دهید .

فعالیتی که باعث تحریک شدن شما به مصرف سیگار می‌شود یا سیگاری‌ها در آن حضور دارند را انتخاب نکنید .

ترک سرعتی سیگار

به خودتان جایزه بدهید . شما با جایزه دادن به خود بعد از ترک سیگار ، می‌توانید به خودتان انگیزه بدهید . بعد از ترک سیگار شما احساس غمگین بودن می‌کنید ، که این کار باعث وسوسه شدن برای سیگار کشیدن دوباره می‌شود . به‌جای این کار ، سعی کنید قسمت لذت در مغز خود را با انجام کاری که دوست دارید فعال کنید . غذای موردعلاقه خود را بخورید یا به انجام سرگرمی‌ای که دوست دارید بپردازید .

حواستان باشد که چیز یا کار دیگری که اعتیادآور است را جایگزین سیگار کشیدن نکنید 🙂 .

پولی که با آن سیگار می‌کشیدید را جمع کنید و خرج جایزه داده به خود بکنید . بیرون شام بخورید ، سینما بروید ، چیز زیبایی برای خود بخرید و غیره .

ترک راحت سیگار

مثبت بی اندیشید و سخاوتمند باشید . به یاد داشته باشید که ترک سیگار سخت بوده و یک پروسه زمان‌بر است . شما در یک روز مشخص سیگار را ترک می‌کنید و باید بدانید که تازه اول راه هستید و وارد یک پروسه خاصی شده‌اید ، تا بدن و ذهنتان بتواند به‌صورت کامل سیگار را کنار بگذارد .

تمرکز روی ترک سیگار و نکشیدن آن می‌تواند باعث ایجاد اضطراب در شما شود و میلتان به سیگار را بیشتر کند ، بنابراین حواستان به قضیه باشد .

تکنیک‌های ذهن آگاهی مانند مدیتیشن می‌تواند به شما کمک کند روی ذهن خود تمرکز کنید و در آن لحظه احساس موفقیت کنید .

کمک گرفتن برای ترک سیگار

درخواست کمک کنید !!!

ترک کردن سیگار با همراهی خانواده و دوستان می‌تواند این کار را بسیار راحت‌تر کند . درزمانی که برای ترک کردن سیگار تلاش می‌کنید ، بگذارید دیگران نیز بدانند و به شما کمک کنند . تمام بار مسئولیت را لازم نیست خودتان به دوش بکشید .

با خانواده و دوستان خود صحبت کنید تا بتوانید با آن‌ها برنامه‌ای برای ترک کردن سیگار تنظیم کنید . واردکردن آن‌ها در برنامه ترک سیگار می‌تواند باعث بهبود و توسعه استراتژی‌های ترک سیگار شود .

برنامه‌ریزی برای ترک سیگار

درمان دارویی میکروب معده

ترک تدریجی سیگار را امتحان کنید . درصورتی‌که نتوانستید یک‌دفعه‌ای سیگار را ترک کنید ، برنامه‌ای بلندمدت برای این کار بریزید . برنامه‌ریزی و بالا بردن اطلاعاتتان در مورد ترک سیگار می‌تواند باعث شود که برنامه‌ای خوب و علمی برای ترک سیگار بریزید .

همچنین می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید تا برنامه ترک سیگار بلندمدتی برای شما برنامه ریزی کند .

مزایای ترک سیگار

تصمیم گرفتن برای ترک سیگار : در مورد اینکه چرا می‌خواهید سیگار را ترک کنید و اینکه چه مفهومی برای شما دارد خوب فکر کنید . مزایا و معایب آن را بنویسید و اگر خود را متعهد به ترک کردن سیگار دیدید ، آن را با خانواده و دوستان خود در میان بگذارید .

برای کمک به تصمیم خود درباره ترک سیگار به مضرات آن فکر کنید ، مضراتی مانند :

1 – در صورت ادامه سیگار با چه خطراتی مواجه می‌شوید ؟

2 – چه میزان پول برای سیگار پرداخت می‌کنید ؟

3 – سیگار کشیدن شما چه ضربه‌ای به دوستان و خانواده شما میزند ؟

فهرستی از دلایلی که می‌خواهید سیگار را ترک کنید بنویسید و درزمانی که بعداً وسوسه به کشیدن سیگار شدید ، آن را بخوانید .

زمان ترک سیگار

روزی را برای ترک مشخص کنید . روزی را برای ترک مشخص کرده و به آن پایبند باشید . زمان آن را طوری مشخص کنید که به‌اندازه کافی وقت برای آماده شدن داشته باشید ، اما آن‌قدر هم پشت گوش نیندازید تا علاقه خود را از دست بدهید ؛ 2 هفته زمان مناسبی است .

معین کردن ضرب‌الاجل برای ترک سیگار ، به شما کمک می‌کند که به‌صورت ذهنی برای ترک آماده شوید . متعهد ماندن و چسبیدن به وضعیت جدید ، تنها راه غلبه بر وابستگی شما است .

از تغییر روز ترک خودداری کنید !!! این کار باعث خراب شدن سابقه شما و عدم توانایی در تنظیم کردن روز ترک سیگار در آینده می‌شود .

برنامه ریزی برای ترک سیگار

برنامه‌ای برای ترک سیگار بریزید . روش‌های مختلف ترک سیگار را بررسی کنید ، و با پزشک خود مشورت کنید که کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است . مزایا و معایب روش‌های مختلف را بنویسید و تأثیر آن روی زندگی خود را بررسی کنید . در آخر تصمیم بگیرید که کدام روش برای شما از همه بهتر است .

روش‌های پیش و روی شما شامل : ترک یک‌دفعه‌ای ، ترک تدریجی ، ترک با دارو ، ترک با نیکوتین درمانی و غیره است .

مشکلات ترک سیگار

برای روز ترک آماده شوید . تمامی اقلام و ادواتی که به سیگار و نیکوتین وابسته است را دور بریزید . حواستان به زمانی که همیشه تمایل به کشیدن سیگار پیدا می‌کردید ( مثلاً بعد از غذا یا چای ) باشد و در آن زمان از جایگزین‌های نیکوتین ، داروها و دیگر استراتژی‌هایی که آماده کرده‌اید استفاده کنید .

مقدار زیادی استراحت کنید و از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که باعث ایجاد استرس در شما می‌شوند ، خودداری کنید .

شاید به نظر ایده خوبی باشد که در روز ترک سیگار فعالیت‌های جدیدی که برنامه‌ریزی کرده‌اید را آغاز کنید ، اما این کار باعث ایجاد استرس بیشتر در شما می‌شود . بنابراین همیشه در یک‌زمان فقط 1 کار را انجام دهید .

استرس ترک سیگار

پیش‌بینی استرس را بکنید . ترک سیگار یک تغییر بزرگ در سبک زندگی افراد است که با عصبانیت ، افسردگی ، اضطراب و ناامیدی همراه است . برنامه‌ای برای غلبه بر این مشکلات داشته باشید و اگر بیشتر از 1 ماه طول کشیدند به پزشک مراجعه کنید .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.