با این روشها کلوئید را ۳ سوته درمان کنید !!!
اسکار ( جای زخم ) کلوئید بالاتر از پوست معمولی و اسکار معمولی روی پوست قرار میگیرد یعنی برآمدگی ایجاد میکند . علت جای زخمهای کلوئید میتواند آکنه ، سوختگی ، جراحی ، سوراخ کردن بدن ، واکسن ، حتی بریدگی و خراشهای جزئی باشد . اسکارهای کلوئید میتوانند همرنگ گوشت ، قرمز و صورتی که یکپارچه یا چندتکه ( مرزدار ) نیز میتوانند باشند . این اسکارها حتماً ایجاد درد نمیکنند ، اما میتوانند با مالیدن تحریک شوند . نام اصلی اسکار کلوئید ” فزونگوشت ” میباشد .
افرادی دارای پوست تیره هستند بیشتر مستعد ایجاد جای زخم کلوئید هستند اما مقدار آن در زنان و مردان مساوی است .
درمانهای جراحی گران هستند و ممکن است شما درمانهای طبیعی و خانگی را ترجیح دهید که به خودتان بستگی دارد ، به هر حال همگی موارد را بررسی خواهیم کرد .
از بین بردن کلوئید
پوست را تمیز و مرطوب نگهدارید . خوب مراقبت کردن از پوست در درمان هر نوع مشکل پوستی ضروری است که کلوئید را نیز شامل میشود . تمیز و مرطوب نگهداشتن پوست باعث جوانسازی آن میشود ، این بدان معناست که پوست دارای مشکل از بین رفته و پوست جدید و صاف جای آن را میگیرد .
جای زخم را حداقل روزی یکبار ( اگر روی صورت است روزی ۲ بار ) با شوینده ملایم بدون رنگ و عطر شستشو دهید . حواستان باشد که زیاد از حد پوست را شستشو ندهید زیرا میتواند باعث خشکی و تحریک پوست شود .
بعد از تمیز کردن پوست از مرطوبکننده استفاده کنید تا آبرسانی به پوست انجام شود . از کرم مرطوبکننده یا روغنزیتون و نارگیل میتوانید استفاده کنید .
از کرم ضد آفتاب استفاده کنید . جای زخم حساستر از پوست معمولی بوده و مستعد سوختن و تغییر رنگ به دلیل اشعههای مضر آفتاب است . بنابراین مهم است درزمانی که بیرون از خانه به سر میبرید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید .
از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظتی ۳۰ به بالا استفاده کنید و یادتان باشد که حداقل ۳۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن کرم بزنید .
اشعههای مضر آفتاب میتوانند به پوست آسیب برسانند و ربطی به وضعیت آبوهوا ندارد ، بنابراین همیشه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید .
زخم را نکنید . وقتیکه دچار بریدگی یا زخم میشوید ، خیلی وسوسه خواهید شد که آن را بکنید ، اما این کار را نکنید زیرا میتواند باعث ایجاد اسکار کلوئید و عفونت شود .
هرگونه بریدگی و زخم را به حال خود رها کنید تا از ایجاد کلوئید جلوگیری شود . از دست زدن به هرگونه اسکار کلوئید نیز خودداری کنید زیرا میتواند بهسادگی باعث تشدید شدن آن شود .
گذاشتن زخمها و بریدگیها به حال خود ، باعث بالا بردن احتمال خوب شدن خودبهخودی آن بدون نیاز به درمانهای پزشکی میشود .
از کرم ارگانیک ضد جای زخم استفاده کنید . سعی کنید کرمی را انتخاب کنید که دارای عصاره پیاز باشد . مطالعات جدید نشان دادهاند که کرمهای ضد جای زخم حاوی عصاره پیاز ، باعث کاهش ارتفاع بافت جای زخم میشوند . این محصولات همچنین به بالا آمدن بافت زخم کمک میکنند ، بنابراین اگر از کلوئیدی شدن جای زخم میترسید بعد از بهبود زخم روی آن از این کرمها استفاده کنید تا کلوئید ظاهر نشود .
برای روشن شدن جای زخم کلوئید از آبلیمو استفاده کنید . شما میتوانید آبلیمو روی جای زخمهای تیره بزنید تا رنگ آنها را روشنتر کنید . ویتامین C برای التیام زخم بسیار مهم است که در آبلیمو مقدار زیادی از این ویتامین موجود است و میتواند جای زخم را روشنتر کند .
یک گوله پنبه آغشته به آبلیمو را مستقیماً روی جای زخم قرار دهید . بگذارید آبلیمو بهصورت طبیعی خشک شود سپس با آب گرم آبکشی نمایید . روزی یکبار این کار را انجام دهید .
استفاده از آبلیمو ، پوست را در مقابل آفتاب حساس میکند .
اگر از روش آبلیمو استفاده میکنید روشهایی که در پایین گفته میشود را نباید با این روش ترکیب و استفاده کنید . اگر میخواهید از دیگر روشها نیز استفاده کنید ، بعد از آبکشی آبلیمو ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید سپس از روش بعدی استفاده کنید .
از روغن کرچک برای تجزیه بافت جای زخم استفاده کنید . روغن کرچک همچنین باعث سمزدایی پوست نیز میشود . روغن کرچک قابلیت نفوذ عمیق به پوست را دارد و باعث در هم شکستن بافت زخم میشود . در پوست سالم نیز روغن کرچک میتواند باعث افزایش گردش خون و حذف سموم شود .
برای درمان کلوئید یکتکه پارچه تمیز را در روغن کرچک خیس کنید سپس به مدت ۱ تا ۲ ساعت روی کلوئید فشار دهید . همچنین میتوانید فقط روغن کرچک را به صورت روزانه روی کلوئید بمالید .
با استفاده از روغن کرچک میتوانید از شکلگیری کلوئید نیز پیشگیری کنید . استفاده از روغن کرچک بهصورت مستقیم روی خراش و بریدگیها میتواند از کلوئید پیشگیری کند .
برای صاف کردن کلوئید از آلوئهورا استفاده کنید . نشان دادهشده است که آلوئهورا میتواند ظاهر جای سوختگی را کاهش دهد و میتوان آن را برای کاهش کلوئید نیز استفاده کرد . آلوئهورا یک گیاه ضدالتهابی است . کاهش التهاب مخصوصاً در اوایل شکلگیری جای زخم مهم است برای اینکه بافت تازه حالت کشسانی خوبی داشته باشد .
چای سبز روی زخم کلوئیدی قرار دهید . محققان بر این باورند که چای سبز میتواند باعث کاهش اثر زخم شود زیرا دارای آنتیاکسیدان است . یک عدد چای سبز کیسهای ارگانیک را در آب جوش بگذارید سپس صبر کنید تا خنک شود . چای کیسهای را روزی ۳ تا ۴ بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مستقیماً روی جای زخم بگذارید .
همچنین میتوانید حوله پنبهای را در چای کیسهای خیس کنید و آب اضافه آن را بچلانید ، سپس روزی ۳ تا ۴ بار به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی جای زخم کلوئید قرار دهید .
ویتامین E و D را امتحان کنید . نشان دادهشده است که هم ویتامین E و هم ویتامین D باعث بهبود ظاهر جای زخم میشوند .
برای هر دو نوع ویتامین ، یک عدد از کپسول مایع آن را بازکرده و محتویات آن را با چند قطره روغن کرچک مخلوطکنید . ترکیب بهدستآمده را روی جای زخم کلوئید ماساژ دهید . روزی ۳ الی ۴ بار این کار را انجام دهید .
ویتامین E : کپسول مایع حاوی IU 400
ویتامین D : کپسول مایع حاوی ۲۰۰۰ IU
روغن اسطوخودوس را امتحان کنید . روغن اسطوخودوس بهصورت سنتی برای کمک به کاهش جای زخم استفاده میشده است . ۲ تا ۳ قطره روغن اسطوخودوس را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کرچک مخلوطکنید و روی جای زخم کلوئید بزنید . این کار را روزی ۳ تا ۴ بار تکرار کنید .
ترکیبی از روغن کرچک و St. John’s wort روی اسکار بزنید . St. John’s wort باعث التیام زخم ، مخصوصاً جای جراحی سزارین میشود . ۲ تا ۳ قطره از این روغن را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کرچک مخلوطکنید و روی اسکار کلوئید ماساژ دهید . روزی ۳ تا ۴ بار در روز این کار را انجام دهید .
از سرکه برای کاهش قرمزی استفاده کنید . سرکه سیب عموماً برای کاهش قرمزی مرتبط با جای زخم کلوئیدی پیشنهاد میشود . استفاده مرتب از سرکه سیب ممکن است به کاهش سایز جای زخم کلوئید کمک کند . سرکه را مستقیم روی جای زخم زده و بگذارید بهصورت طبیعی خشک شود . ناحیه موردنظر را بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه آبکشی نمایید . این کار را روزی ۳ تا ۴ بار میتوانید انجام دهید .
عسل روی کلوئید بزنید . عسل یک مرطوبکننده طبیعی است که نشان دادهشده است باعث کاهش اندازه کلوئید میشود . یکلایه نازک از عسل را روی جای زخم کلوئیدی بزنید و به مدت ۵ دقیقه ماساژ دهید . بعد از ماساژ بگذارید ۱ ساعت بماند سپس آبکشی نمایید .
عسل مانوکا و Tualang معمولاً برای مصارف پزشکی پیشنهاد میشوند .
بهوسیله گاز استریل میتوانید روی عسل را بپوشانید تا لباستان به آن نچسبد .
روشهای مختلف را امتحان کنید . بسیاری از این روشها نیاز به چندین ماه استفاده دارند تا تأثیر آنها بر روی جای زخم کلوئیدی مشخص شوند . شما میتوانید چندین روش مختلف گفتهشده را بهصورت همزمان استفاده کنید تا شانس بهبود جای زخم کلوئید را بیشتر کنید .
اگر نمیخواهید بهصورت همزمان چندین روش مختلف را استفاده کنید ، روشی که بیشترین تأثیر را در بهبود جای زخم دارد را پیدا کنید . برای این کار هر روشی را به مدت ۲ هفته امتحان کنید و اگر تأثیری نداشت روشهای دیگر را به همین ترتیب تست کنید .
درمان پزشکی و تخصصی کلوئید
با پزشک خود مشورت کنید . درصورتیکه هیچکدام از روشهای گفتهشده در درمان جای زخم کلوئید مؤثر واقع نشد به پزشک مراجعه کنید ، شاید نیاز به درمانهای تخصصیتر داشته باشید .
در مورد تزریق کورتیکواستروئید با پزشک خود مشورت کنید . استفاده از این روش عموماً روی جای زخم کلوئید کوچک و تازه به وجود آمده استفاده میشود که میتواند باعث کاهش به همپیوستگی بافت کلوئید شود .
عموماً ۳ تا ۴ جلسه تزریق در طول دوره ۱ ماهه استفاده میشود ، البته جای زخمهای مختلف واکنشهای مختلفی نسبت به درمان از خود نشان میدهند .
کرایو تراپی را امتحان کنید . ممکن است پزشک به شما استفاده از کرایو تراپی را پیشنهاد بدهد که با استفاده از فریز کردن بافت کلوئیدی بهوسیله تزریق سعی در از بین بردن جای زخم میکنند .
در کرایو تراپی چه اتفاقی میافتد ؟
کرایوتراپی باعث آسیب به بافت کلوئید میشود که باعث مرگ بافت کلوئیدی میشود ، به همین دلیل باعث در هم شکستن آن شده که از روش تزریق کورتیکواستروئید سریعتر است . معمولاً نیاز به ۶ جلسه درمانی برای از بین بردن اسکار کلوئیدی نیاز دارید .
روش کرایو نیدل ( cryoneedle ) تکنیک جدیدی است که ممکن است توسط پزشک به شما پیشنهاد شود . در این روش متخصص با استفاده از سوزن نیتروژن مایع را داخل بالای بافت تزریق میکند . این کار میتواند پروسه درمان را کوتاه کند .
درمان با ۵-FU را امتحان کنید . یکی دیگر از گزینههای درمانی که معمولاً با تزریق کورتیکواستروئید وابسته است ، تزریق ۵-FU است . این دارو سلولهای فیبروبلاست را مهار میکند ( سلولهای مهم در روند بهبودی بافت زخمی شده ) به طریقی که کلوئید را کاهش دهد .
لیزر درمانی نیز یکی دیگر از گزینهها است . لیزر درمانی یک درمان معمول در درمان جای زخم کلوئید است . لیزر با در هم شکستن بافت مویرگها که بافت کلوئیدی را تغذیه میکنند و تغییر دادن تولید کلاژن در منطقه اطراف ، به درمان کلوئید کمک میکند .
عموما بین ۲ تا ۶ جلسه لیزر درمانی موردنیاز است و میتواند رنگ ، ارتفاع و بافت جای زخم کلوئید را درمان کند .
جراحی کلوئید را در نظر داشته باشید . بسته به ارتفاع و ناحیه کلوئید ، برداشت ( بریدن ) بافت توسط پزشک پیشنهاد شود . این روش معمولاً برای کلوئیدهایی که بیشتر از ۱ سال از آنها میگذرد پیشنهاد میشود ، زیرا عموماً بهخودیخود و در طول زمان این جای زخمها درست میشود .
بریدن کلوئید باعث ایجاد زخم تازه میشود که نیاز به مراقبتهای ویژهای دارد تا از پتانسیل ایجاد کلوئید دیگری جلوگیری شود . همیشه از دستورالعمل مراقبتی ارائهشده توسط جراح خود ، برای کمک به بهبود زخم و گرفتن بهترین نتیجه استفاده کنید .
نکات مهم
درمانهای طبیعی کلوئید نیاز به زماندارند تا تأثیر خود را نشان دهند .
درصورتیکه کلوئید شما تازه بوده و ایجاد مزاحمت کمی برای شما داشته باشد ، پزشک شمارا به زمان دادن برای تغییر رنگ و صاف شدن خودبهخودی ترغیب میکند .
همیشه جای زخم را با روغن کرچک مرطوب نگهدارید زیرا دارای ترکیبات ضدالتهابی است ، این کار ربطی به روشی که برای درمان انتخاب میکنید ندارد .
اگر کلوئید در ناحیهای از بدن است که زیر لباس قرار دارد ، حواستان را جمع کنید که لباسی که میپوشید از الیاف طبیعی درستشده باشد و باعث مالیده شدن و تحریک جای زخم کلوئید نشود .
بدون دیدگاه