نگه داری جوجه مرغ عشق

اگر شما یک بچه مرغ عشق تازه به دنیا آمده را دارید میتوانید آن را با وسایل و انجام دادن کارهای درست کاملا سالم پروش دهید . در هفته اول اجازه دهید که والدین پرنده این کار را انجام دهند اما شما باید همه چیز را کنترل نمایید و حواستان به همه چیز باشد . وقتیکه بچه مرغ عشق شروع به ترک آشیانه ( در ادامه توضیح داده خواهد شد ) کرد شما میتوانید که آن را از پدر و مادر جدا کنید و وقتیکه کاملا آماده شد اون رو باید از آشیانه بیرون بیارید .

تهیه بهترین وسایل

بزرگ کردن جوجه مرغ عشق

1 – به والدین اجازه دهید تا از آن مراقبت نمایند . اگر بچه مرغ عشق را شما با جفت اندازی مرغ عشق هاتون در خانه به دنیا آوردید حتما به والدین آن اجاره مراقبت از جوجه را بدهید . والدین در این زمینه واقعا استاد هستند و همچنین این کار را از روی غریزه انجام میدهند که بسیار تاثیرگذار و مطلوب است . شما باید اجازه دهید تا کار خودشون را انجام دهند البته باید همیشه حواستان به آنها باشد .

  • سعی کنید حتما در هفته های اول پس از تولد جوجه اون رو حالا هرچقدر کوتاه و کم در دستتون بگیرید ، حواستان باشد که این کار بسیار مهمی میباشد .
  • جوجه ها بسیار ظریف و آسیب پذیر هستند ، آنها گردن بلندی دارند که هنوز توانایی تحمل وزن سر آنها را نیز ندارد بنابراین بسیار با ظرافت و آرام آنها تکان دهید و حمل کنید .

مراقبت از جوجه مرغ عشق

2 – مطمئن شوید که آشیانه کاملا تاریک ، گرم و خشک باشد . جوجه ها کور و بدون پر به دنیا می آیند بنابراین نسبت به محیط بسیار حساس هستند عواملی مانند : نور ، گرما یا سرما و رطوبت . آنها باید در هفته های اول بعد از به دنیا آمدن در جای محافظت شده با امکانات مشخص شده ای به اسم آشیانه باشند . مطمئن شوید که آشیانه در مقابل نور مستقیم قرار نداشته باشد و همچنین در داخل آن هوا جریان داشته باشد اما گرم و در مقابل رطوبت ، سرما و گرد و خاک ایمن باشد .

  • آشیانه باید پر از کاغذهای خرد شده باشد . والدین خودشان آشیانه رو میسازند اما داشتن یک لانه امن و کوچک مانند آشیانه چوبی میتواند به آنها کمک بکند تا احساس امنیت بکنند .
  • آشیانه با جنس مقوا خیلی سست و شل و ول هستند ، آشیانه با جنس چوب پیشنهاد میشود .
  • آشیانه باید به اندازه ای باشد که جوجه بتواند به راحتی در داخل آن حرکت کند اما باید به اندازه ای کوچک باشد که پرنده احساس امنیت در داخل آن داشته باشد .
  • جعبه ( آشیانه ) را در داخل قفس بگذارید اما در کار والدین مداخله نکنید و بگذارید که خودشون داخل آشیانه رو درست کنند .

پرورش بچه مرغ عشق

3 – همیشه آشیانه رو تمبز نگه دارید . والدین جوجه همیشه سعی میکنند که آشیانه رو تمیز نگه دارند اما شما هم میتونید به آنها کمک کنید ، مطمئن شوید که نوک و پاهای جوجه با خاک و گل و یا چیزهای دیگری گرفته نشده باشد . وقتی که جوجه شروع به پر در آوردن میکند شما باید مرتبا تمیز کردن آشیانه رو انجام دهید . همیشه حواستان به کثیف شدن کف آشیانه باشد و در صورت کثیف بودن آن کاغذ های خرد شده کف آشیانه را حتما عوض کنید .

  • حداقل هفته ای یک بار آشیانه رو تمیز کنید و در صورت نیاز دفعات عوض کردن کاغذ های کف را نیز انجام دهید .
  • موقع تمیز کردن آشیانه جوجه را در یک کاسه بزرگ که کف آن را با یک حوله نرم پوشیده شده است قرار دهید .

کمک به پرورش جوجه مرغ عشق

مراقبت از بچه مرغ عشق

1 – در هفته های اول حواستان کاملا به جوجه باشد . والدین جوجه از آن به بهترین شکلی که بتوانند مراقبت میکنند اما شما باید مرتبا اون رو چک کنید تا از سلامت اون مطمئن شده و در صورت بیماری به دکتر دام پزشک مراجعه کنید . وقتیکه جوجه چند روزه میشود باید رنگ آن کمی روشن شود و افزایش وزن آن هم باید شروع شود . عموما جوجه های لاغر مستعد بیماری هستند .

  • اگر جوجه شما نشانی از رشد و یا افزایش وزن ندارد حتما با یک دامپزشک مشورت نمایید .
  • وقتیکه جوجه شما شروع به پر در آوردن کرد و طول آن به 1 سانتیمتر رسید ، وقتیکه به آنها دست میزنید باید قوی و مستحکم باشند .

بزرگ کردن جوجه

2 – چک کردن جوجه برای مشکلات احتمالی پیش آمده . اگر شما فکر میکنید که جوجه به درستی بزرگ نمیشه حتما اون را به یک دامپزشک نشان دهید اما چند چکاپ هست که میتوانید آنها در خانه نیز انجام دهید تا از سلامت جوجه اطمینان حاصل کنید . اولین کاری که باید انجام بدهید این هست که زیر منقار بالایی را نگاه کنید اگر غذا یا چیز دیگر در اینن ناحیه گیر کرده بود باید مشکل را رفع کنید .

  • اگر مقداری غذا در آن ناحیه گیر کرده بود با یک خلال دندان به آرامی آن را خارج کنید .
  • مشکل بازشدگی پاها : این مشکلی است که در خیلی از مرغ عشق ها بوجود می آید و قابل درمان است .اگر جوجه نمیتواند به راحتی مستقیم بایستد ، بنشیند یا راه برود ممکن است که دچار مشکل باز شدگی پاها را داشته باشد ، به پاهای پرنده نگاه کنید و ببینید که پاهای پرنده به سمت برون تمایل شده اند یا اینکه به سمت داخل ، اگر به سمت داخل باشند که دچار این مشکی نیستند اما اگر به سمت بیرون باز شده باشند به احتمال زیاد دچار این است .
  • اگر از سلامتی پرنده مطمئن نیستید یا در سلامت آن شک دارید حتما به دام پزشک مراجعه کنید .

grow budgie baby

3 – به جوجه برای مستقل شدن از والدین کمک کنید . وقتیکه جوجه برای اولین بار با پای خودش از آشیانه بیرون آمد شما باید کمکش کنید تا بتواند برای همیشه آشیانه را ترک کند . اولین کاری که باید انجام دهید اینکه یک ظرف غذا برای آن تهیه کنید و جلوی قفس قرار دهید ، جوجه شروع به خوردن غذا داخل ظرف میکند و پروسه شروع میشود .

  • شما باید اجازه بدید تا جوجه خودش شروع به غذا خوردن بکن ولی باید از دور حواستان به آن باشد تا به اندازه کافی غذا بخورد .
  • یک ظرف آب جلوی او قرار دهید تا جوجه نوشیدن آب را یاد بگیرد .

جوجه مرغ عشق

4 – برداشتن جوجه از آشیانه . وقتیکه جوجه نزدیک به 42 روزش شد شما میتوانید آن را از آشیانه به طور کامل در بیاورید ، این کار هم باعث پیشرفت خود جوجه و هم دیگر جوجه های داخل آشیانه میشود . جوجه را در یک قفس بزرگ که از قبل آماده کرده اید قرار بدهید و مطمئن باشید که غذا و آب کافی داخل قفس وجود داشته باشد غذا و آب را حتما در کف قفس قرار دهید .

  • حواستان حتما به جوجه باشد تا به اندازه کافی آب و غذا بخورد .
  • قبل از پوشاندن قفس در شب مطمئن باشید که ظرف غذا و آب پرنده پر باشد .

بزرگ کردن جوجه مرغ عشق

5 – با دام پزشک مشورت کنید . وقتیکه جوجه شما رشد کرد میتوانید آن را پیش دامپزشک ببرید و از بیماری ها و مشکلات احتمالی پیشگیری کنید ، در ضمن دامپزشک میتواند نکات خوبی در مورد چگونگی نگهداری از جوجه به شما بگوید . قبل از رفتن پیش دامپزشک به نکات زیر توجه کنید :

  • یک لیست از تمام غذاها و مکمل هایی که به پرنده خود میدهید تهیه کنید .
  • از محیط نگهداری جوجه مرغ عشق  و خود جوجه عکس تهیه کنید .
3.5/5 - (4 امتیاز)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.