تشخیص و درمان آنفولانزای پرندگان !!! ( با عکس )

آنفولانزای مرغی

آنفولانزای پرندگان چیست ؟

آنفولانزای پرندگان که به نام آنفولانزای مرغی نیز شناخته می‌شوند، نوعی آنفولانزای کشنده است که از پرندگان به انسان منتقل می‌شود. باوجوداینکه منشأ این بیماری پرندگان است، اما می‌تواند به‌راحتی در بدن انسان تکثیر یابد. تشخیص هرچه سریع‌تر این بیماری می‌تواند برای بیماران بسیار کمک‌کننده باشد. ویروس آنفلوانزای مرغی همان ویروس‌های آنفلوانزای A است که عمدتاً در پرندگان مشاهده می‌شود، اما عفونت‌های ناشی از این ویروس‌ها می‌تواند انسان‌ها درگیر کند. در اکثر موارد، کسانی دچار آنفولانزای پرندگان می‌شوند که با پرندگان اهلی (برای مثال جوجه، اردک، بوقلمون،…) یا با سطوح آلوده به ترشحات و فضولات پرندگان عفونی، سروکار داشته‌اند. این مقاله به شما در شناسایی علائم بیماری آنفولانزای پرندگان کمک خواهد کرد.

تشخیص آنفولانزای پرندگان

آنفولانزای پرندگان

اگر در معرض خطر هستید، آگاه باشید. اگر در تماس با هر یک از موارد زیر قرارگرفته‌اید، احتمال دارد با این ویروس آلوده‌شده باشید:

۱ – پرندگان اهلی آلوده مانند جوجه، اردک و بوقلمون

۲ – قفس یا ظروف آلوده آب و غذای پرندگان بیمار

۳ – خاک و محلی که پرندگان در آن می‌خوابند

۴ – لاشه پرنده‌ای که در اثر ابتلا به ویروس آنفولانزای A مرده است.

علائم آنفولانزای پرندگان

از علائم آنفولانزای پرندگان آگاه باشید. موارد زیر را شناسایی کنید:

  • تب
  • سرفه
  • درد عضلانی
  • گلودرد
  • عفونت چشم
  • ذات‌الریه
  • بیماری حاد تنفسی

علت گرفتن آنفولانزای پرندگان

به خاطر داشته باشد که علائم آنفولانزای پرندگان بستگی به نوع ویروسی دارد که شما را مبتلا کرده است.

تشخیص آنفولانزای پرندگان

این نکته را بدانید که آنفولانزای پرندگان را به‌سادگی نمی‌توان از روی علائم ظاهری آن تشخیص داد، بلکه ضروری است آزمایش‌هایی انجام گیرد. معمولاً برای تشخیص بیماری، در روزهای اولیه بیماری، به کمک یک گوش پاک‌کن از گلو و دهان شما نمونه گرفته می‌شود.

علائم آنفولانزای پرندگان

ممکن است سرفه‌هایتان طولانی شوند. بسیاری از علائم آنفولانزای پرندگان در انسان‌ها مشابه علائم رایج آنفولانزای انسانی است. سرفه‌هایی که پس از گذشت چند روز درمان‌نشده‌اند می‌توانند نشان‌دهنده این بیماری باشند خصوصاً اگر با مصرف داروهای ضد سرفه بدون نسخه یا تجویزی، همچنان برطرف نشده‌اند.

نشانه های آنفولانزای پرندگان

ممکن است مشکلات تنفسی داشته باشید. در بسیاری از موارد عفونت، بدن برای جلوگیری از انتشار عفونت ترشحات مخاطی زیادی را تولید می‌کند. زمانی که ترشحات مخاطی به‌طور غیرمعمولی بیش‌ازحد ترشح شوند، تنفس کردن مشکل می‌شود، زیرا ترشحات و مایعات مانع از عملکرد ریه‌ها می‌شوند.

تشخیص خانگی آنفولانزای پرندگان

ممکن است تب کنید. تب کردن یکی از راهکارهای بدن برای محافظت از خود است. اگر دمای بدنتان ناگهان طوری بالا رفته که خارج از محدود نرمال است، می‌تواند نشانه ابتلا به آنفولانزای پرندگان باشد. اگر باوجود مصرف دارو و استراحت کردن همچنان تب دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علائم آنفولانزای پرندگان

ممکن است احساس درد داشته باشید. آنفولانزای پرندگان موجب سردرد و بدن‌درد می‌شود. اگر این علائم با سایر علائم آنفولانزای پرندگان همراه هستند و در اثر ورزش کردن یا سایر عوامل به وجود نیامده‌اند، ممکن است خطرناک باشد. بااین‌وجود، عوامل دیگری را که ممکن است موجب سردرد یا بدن‌درد در شما شوند را بررسی کنید.

درمان سریع علائم آنفولانزای پرندگان

ممکن است دچار اسهال بشوید. اسهال، یکی از علائم رایج و ناراحت‌کننده آنفولانزای پرندگان است. اگر اسهال بیش از چند روز طول بکشد و با سوءهاضمه و مشکلات گوارشی همراه باشد، بسیار اهمیت دارد.

قرص برای علائم آنفولانزای پرندگان

به پزشک مراجعه کنید. درصورتی‌که با چنین علائمی مواجه شدید، حتماً نزد یک پزشک متخصص بروید. اگرچه، آنفولانزای پرندگان معمولاً از شخصی به شخص دیگر منتقل نمی‌شود، ولی می‌تواند سریعاً به فرم حاد تبدیل شود. پزشک معمولاً با انجام آزمایش‌ها، سریعاً وجود آنفولانزای پرندگان یا سایر آنفولانزاها را تشخیص خواهد داد.

درمان آنفولانزای پرندگان

آنفولانزای پرندگان نوعی آنفولانزا است که از پرندگان به انسان منتقل می‌شود. آنفولانزای مرغی بیماری بسیار خطرناکی است که می‌تواند مشکلات جدی به وجود آورده و در موارد حاد باعث مرگ شود. به همین دلیل، بسیار مهم است که بدانید چگونه از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.

 

واکسن علائم آنفولانزای پرندگان

هرسال، به یک کلینیک ارزان یا مرکز بهداشت شهر خود مراجعه کرده و واکسن آنفولانزا تزریق کنید (شما نیازی به پرداخت هزینه یا ویزیت پزشک ندارید). این واکسن، شما را مبتلابه آنفولانزا نمی‌کند، بدن‌درد و آبریزش بینی نشانه دهنده این است که بدنتان در حال ساخت آنتی‌بادی (پادتن) در برابر ویروس کشته‌شده است. هرساله، بر اساس این‌که چه سویه‌هایی در سال گذشته وجود داشته و چه جهش‌هایی کرده‌اند، نوع ویروس کشته‌شده واکسن‌ها تغییر می‌کند. برای ساخت واکسن جدید، نه ماه زمان نیاز است و به مدت یک سال بدن را ایمن می‌کند. حتی اگر به نوع دیگری از ویروس آنفولانزا مبتلا شده باشید، همچنان برخی از پادتن‌های محافظت‌کننده از واکسن را خواهید داشت، بنابراین به فرم حاد آن سویه جدید مبتلا نخواهید شد.

درمان آنفولانزای مرغی

چهار ساعت پس از تزریق واکسن، بازوی شما داغ شده و به لمس کردن حساس می‌شود. تایلانول (استامینوفن) مصرف کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، یک کمپرس خیلی گرم را بر روی محل تزریق قرار دهید. به یاد داشته باشید که برای جبران آب ازدست‌رفته در اثر تب، مقدار کافی مایعات مصرف کنید.

درمان خانگی آنفولانزای مرغی

از افراد بیمار فاصله بگیرید. سعی کنید به‌اندازه چهار قدم از این افراد فاصله داشته باشید. از دست دادن خودداری کرده و دستان خود را بشویید. در روزهای شلوغ ‌کاری، همراه داشتن ضدعفونی‌کننده‌های دست بسیار مفید خواهند بود.

درمان آفولانزای مرغی در طب سنتی

اگر براثر عامل دیگری بیماری شدید، سعی کنید روز اول را در خانه بمانید، سیستم ایمنی شما ضعیف شده است و ممکن است به بیماری‌های دیگر مبتلا شوید.

 

نکات مهم

۱ – در سال ۲۰۰۷، سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریکا (FDA)، خبر تأیید واکسن آنفولانزای پرندگان را در صورت شیوع همه‌گیری جهانی آنفولانزای مرغی، اعلام کرد.

۲ – اگر شما مسافر هستید و قرار است به کشورهایی سفر کنید که با این ویروس آلوده‌شده‌اند، مراقبت‌های زیر را انجام دهید:

۳ – از تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی خودداری کنید.

۴ – از مزارع مرغداری یا بازارهایی که پرندگان در آن به فروش می‌رسند یا به نمایش گذاشته می‌شوند بازدید نکنید.

۵ – از مصرف تخم‌مرغ یا گوشت پرندگانی که به‌خوبی پخته نشده‌اند، خودداری کنید.

۶ – هرگز گوشت پرندگان نیم‌پز یا خام را مصرف نکنید.

۷ – هرگز به سطوحی که با ترشحات یا فضولات پرندگان آلوده‌شده است، دست نزنید.

۸ – تمامی توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنید.

۹ – به‌تمامی مواردی که در مورد بدنتان طبیعی به نظر نمی‌آیند توجه کنید. در صورت مواجهه با یک علامت غیرطبیعی، به پزشک مراجعه کنید.

۱۰ – کسانی که با پرندگان کار می‌کنند یا به‌طورمعمول در تماس با آن‌ها هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزای پرندگان هستند.

۱۱ – خود تشخیصی نکنید. برخی از علائم آنفولانزای پرندگان به‌طور رایج در سایر بیماری‌های کم‌خطرتر دیده می‌شود. همیشه اجازه دهید یک پزشک شما را معاینه کند.

۱۲ – واکسن‌های آنفولانزای فصلی، در برابر آنفولانزای پرندگان ایمنی ایجاد نمی‌کنند.

۱۳ – مراقب باشید. برای محافظت در برابر عفونت احتمالی اقدامات زیر را انجام دهید:

۱۴ – قبل و بعد از حمل کردن تخم‌مرغ و گوشت خام طیور، دستان خود را با آب گرم و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.

۱۵ – تخم‌مرغ‌ها را تا جایی که زرده و سفیده آن کاملاً سفت شود، بپزید.

۱۶ – تخته‌گوشت، کارد و چنگال و همه سطوح را با صابون و آب گرم تمیز کنید تا از آلودگی طیور خام جلوگیری شود.

۱۷ – از دماسنج غذا استفاده کنید. گوشت پرندگان را در دمای ۱۶۵ درجه بپزید.

۱۸ – در صورت عدم دسترسی به آب گرم و صابون، از ضدعفونی‌کننده دست الکلی بدون آب (حداقل الکل ۶۵%) استفاده کنید.

۱۹ – داروهای تجویزشده برای ویروس‌های آنفولانزای انسانی باید در درمان آنفلوانزای مرغی در انسان مؤثر باشند.

۲۰ – مرغ‌ها و تخم‌مرغ‌هایی که به‌طور صحیح حمل و پخته شوند، نمی‌توانند ویروس را منتقل کنند.

۲۱ – ویروس آنفولانزا می‌تواند نسبت به برخی از داروها مقاوم شود، بنابراین برخی از داروها ممکن است مؤثر واقع نشوند.

۲۲ – اگر به تخم‌مرغ آلرژی دارید از پزشک خود در مورد ضرورت تزریق واکسن سؤال کنید، فقط تماس بگیرید، هزینه ویزیت ندهید.

۲۳ – مسئله‌ای که مهم‌تر است این است که هر ۵ تا ۸ سال، واکسن ذات‌الریه خود را تجدید کنید. در صورت ابتلا به فرم حاد آنفولانزا، بسیار احتمال دارد که دچار ذات‌الریه باکتریایی شوید. در این صورت واکسن از شما محافظت خواهد کرد. اکنون، ذات‌الریه ویروسی مشکل دیگری است. اگر در خانواده خود ازلحاظ مالی مشکل‌دارید، ببینید کدام‌یک از اعضای خانواده شما احتمال بیشتری دارد که این ویروس را به خانه منتقل کند، تمامی کودکان و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند بایستی واکسینه شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *