غذای دیابتی

رژیم غذایی دیابت نوع دوم شامل جایگزینی کربوهیدرات ساده با نوع کامل و جایگزینی مواد غذایی فرآوری شده با میوه و سبزیجات غنی از مواد مغذی می‌شود .

رعایت رژیم غذایی دیابت نوع دوم باعث بالانس کردن سطح قند خون و کاهش عوارض دیابت می‌شود . رژیم غذایی دیابتی بعضی‌ اوقات تغذیه‌درمانی نیز نامیده می‌شود .

توصیه‌های دکتر

برنامه غذایی دیابت نوع 2

با پزشک خود درباره پیشنهادات تغییر رژیم غذایی دیابت نوع 2 مشورت کنید . از پزشک خود درخواست نمونه رژیم غذایی کنید تا به شما پیشنهاداتی بدهد .

اگر شما برنامه‌ای برای کاهش وزن داشته باشید ، پزشک شما ممکن است برنامه غذایی با کالری محدود به شما بدهد . به‌هرحال پزشک شما ممکن است به شما فقط رژیم غذایی سالم بدون قندهای فرآوری شده و کربوهیدرات را پیشنهاد بدهد یا اینکه تغذیه‌درمانی ( MNT ) را دنبال کند .

پزشک مخصوص دیابت

درمان با مراجعه به متخصص تغذیه را امتحان کنید . اگر آلرژی دارید ، سرتان شلوغ است یا نمی‌توانید آشپزی کنید ، یک متخصص تغذیه می‌تواند در چند جلسه مشاوره مفیدی به شما بدهد . پیاده‌سازی یک برنامه مشخص ممکن است آسان‌تر باشد ، اگر شما بتوانید به‌طور منظم مشاوره بگیرید .

برنامه غذایی دیابتی نوع دوم

هر چیزی که می‌خورید را بنویسید . دنبال کردن مواد غذایی که مصرف می‌کنید باعث می‌شود تا از مواد غذایی که باعث بدتر شدن دیابت نوع 2 می‌شود اطلاع پیدا کنید .

شما باید به‌صورت روزانه هر چیزی را که می‌خورید بنویسید و احساسی که بعد از خوردن آن داشتید را نیز یادداشت کنید . همچنین کیفیت خواب و تغییرات قابل‌مشاهده در خود را که ممکن است به غذای شما مربوط باشد را نیز بنویسید .

یادداشت کردن مواد غذایی مصرفی می‌تواند به شما کمک کند تا چیزهایی که می‌خورید را دنبال کنید و میزان استفاده روزانه از آن‌ها را بدانید . این کار باعث افزایش آگاهی شما از چیزی که می‌خورید می‌شود و به شما کمک می‌کند تا در صورت لزوم بعضی از مواد غذایی مصرفی خود را حذف کنید .

به‌عنوان‌مثال : اگر هر دفعه که غذای خاصی می‌خورید دچار نفخ یا هرگونه مشکل دیگری می‌شوید ، می‌توانید در آینده دیگر از آن غذا مصرف نکنید .

فهرستی از مواد غذایی که به آن‌ها حساسیت دارید را بنویسید . مواد غذایی حساسیت‌زا ممکن است باعث مستعد شدن شما در ابتلا به چاقی و بالا بردن ریسک ابتلا به دیابت شود . اگر میدانید که به بعضی از مواد غذایی حساسیت دارید ، آن مواد غذایی را حداقل به مدت 2 هفته مصرف نکنید .

شایع‌ترین حساسیت در مواد غذایی گلوتن ( پروتئینی که در گندم یافت می‌شود ) ، لبنیات ، شیر/لاکتوز ، صدف ، تخم‌مرغ ، سویا و فندق است .

بالا بردن اطلاعات

درمان سریع دیابت نوع دوم

کتاب‌های مربوط به افراد دیابتی را مطالعه کنید . مطالعه کتاب‌ها و مجلات مربوط به دیابت می‌تواند اطلاعات زیادی در مورد مواد غذایی مفید و مضر به شما بدهد .

گروه‌ها و کانال‌های دیابتی‌ها را دنبال کنید . این‌گونه کانال‌ها می‌توانند اطلاعات به‌روز را به شما داده و از تجربیات دیگر افراد نیز شمارا آگاه کنند .

شاخص گلیسمی در دیابت

در مورد شاخص گلوکز مطالعه کنید . شاخص گلوکز مقدار قندی را نشان می‌دهد که پس از مصرف کربوهیدرات‌ها در واحد زمان در بدن آزاد می‌شود که این شاخص رقمی بین 1 تا 100 را دارد .

متخصصان پیشنهاد می‌کنند که از کربوهیدرات‌هایی استفاده کنید که شاخص گلوکز آن‌ها کمتر از 50 باشد .

اطلاعات درباره کربوهیدرات‌ها

کربوهیدرات و دیابت نوع دوم

میزان مصرف کربوهیدرات خود را دقیق دنبال کنید . کربوهیدرات‌ها بیشترین تأثیر را روی سطح گلوکز خون شما دارند ، بنابراین به‌طور دقیق میزان و نوع مصرف کربوهیدرات خود را دنبال کنید .

همچنین می‌توانید از برنامه‌های موبایلی که کربوهیدرات مصرفی شمارا محاسبه می‌کنند استفاده کنید تا بتوانید وعده‌های غذایی خود را مدیریت کنید .

نشاسته و بدتر شدن دیابت نوع 2

کربوهیدرات‌های سالم‌تری را برای آشپزی انتخاب کنید . به‌عنوان‌مثال : ماکارونی و نان تولیدشده با غلات کامل را به‌جای نان و ماکارونی معمولی خریداری کنید . به دنبال خرید غلات صبحانه ، نان ساندویچ و دیگر کربوهیدرات‌های سالم باشید .

انتخاب مواد غذایی را نسبت به‌اندازه قند و فیبر انجام دهید . مواد غذایی با فیبر بالا باعث کمک به کنترل سطح گلوکز خون می‌شوند ، بنابراین به دنبال کربوهیدرات‌هایی باشید که حداقل 5 گرم فیبر یا بیشتر در هر وعده غذایی داشته باشند .

کاهش سطح قند در دیابت نوع دوم

میزان مصرف کلی کربوهیدرات را کاهش دهید . میزان مصرف کربوهیدرات را در هر وعده 1/3 پیمانه در نظر بگیرید . کاهش مصرف کربوهیدرات کمک زیادی به شما در کنترل دیابت نوع دوم خواهد کرد ، بنابراین مصرف کربوهیدرات خود را مدنظر داشته باشید .

اضافه کردن مواد غذایی سالم

درمان طبیعی دیابت نوع دوم

ماهی غنی از امگا 3 به رژیم غذایی خود اضافه کنید . سالمون ، ماهی تن ، ساردین ، خال‌خالی و ماهی روغن پروتئین‌های کم‌چرب و سالمی هستند . گوشت مصرفی خود را با گوشت ماهی عوض کنید و حداقل هفته‌ای 2 بار در هفته ماهی بخورید .

برنامه غذایی خوب در دیابت نوع 2

چربی‌های ترانس و اشباع را با نوع سالم آن عوض کنید . به‌جای مصرف چربی‌های حیوانی و لبنیات پرچرب ، موادغذایی مانند : زیتون ، بادام ، کانولا ، مغز گردو و روغن آووکادو بخورید ، البته سعی کنید مواد غذایی گفته‌شده را به‌صورت کامل مصرف کنید .

بهبود دیابت نوع دوم با رژیم غذایی

لبنیات کم‌چرب بخورید . به‌عنوان میان وعده می‌توانید مثلاً از ماست بدون چربی یا کم‌چرب استفاده کنید . مطالعات نشان داده‌اند که آن‌ها می‌توانند باعث بهبود توده استخوانی شده و به کاهش وزن کمک کنند ، البته اگر قسمتی از رژیم غذایی سالم باشند .

تنظیم وعده‌های غذایی

برنامه درست غذایی در دیابت

بشقاب را تقسیم‌بندی کنید . به‌وسیله قلمی که سمی نیست یا به‌صورت فرضی بشقاب را مانند شکل به 3 قسمت تقسیم کنید . اول‌ازهمه بشقاب را نصف کنید و سپس یک‌ قسمت‌ را دوباره نصف کنید . در این صورت شما 1 قسمت بزرگ و 2 قسمت کوچک خواهید داشت .

مسزلت سبزجات در رژیم غذایی دیابتی

قسمت بزرگ بشقاب را فقط با سبزیجات پرکنید . از سبزیجات بدون نشاسته مانند : هویج ، گل‌کلم ، قارچ ، شلغم ، کلم بروکلی ، لوبیا سبز ، پیاز ، خیار ، گوجه ، کاهو و دیگر سبزیجات و فلفل‌ها برای قسمت سبزیجات بشقاب استفاده کنید .

برنامه غذایی مناسب دیابت

قسمت کوچک دیگر را با غلات کامل یا سبزیجات نشاسته دار پرکنید . این قسمت را می‌توانید با نان ، ماکارونی ، سیب‌زمینی ، سیب‌زمینی شیرین ، نخودفرنگی و غیره پرکنید .

میزان مناسب پروتئین در غذا

در قسمت کوچک آخر از پروتئین کم‌چرب استفاده کنید . این قسمت را می‌توانید با بوقلمون ، مرغ ، گوشت قرمز ، ماهی و غیره پرکنید . حواستان باشد که حتماً پوست مرغ و بوقلمون را جدا کنید و گوشت قرمز دارای مقدار زیادی چربی نباشد .

میوه مناسب دیابتی ها

از میوه ، لبنیات و اسنک‌های کم کربوهیدرات به‌عنوان میان وعده استفاده کنید . همچنین شما می‌توانید قسمتی کوچکی از میوه یا ½ پیمانه از سالاد میوه را بعد از غذا مصرف کنید .

سبزیجات مناسب دیابتی ها

بشقاب را با مواد غذایی خام پرکنید . اول‌ازهمه بشقاب خود را با مواد غذایی خام پرکنید ، سپس آن‌ها را بپزید و بخورید . البته بعد از مدتی مقدار آن دستتان می‌آید .

وعده‌های غذایی را طوری تنظیم کنید که دارای چربی زیادی نباشند .

صبحانه ، ناهار و شام خود را به همین صورت تنظیم کنید . در زمان مشخص وعده‌های غذایی خود را بخورید و بین آن‌ها میان وعده نیز میل کنید . مصرف میان وعده‌های سالم در قبل از ظهر‌ و عصر‌ می‌تواند باعث فرونشاندن قند خون شوند .

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.