مصرف بیشازحد باتری و تخلیه سریعتر از معمول باتری گوشیهای اندرویدی میتواند مأیوسکننده باشد و باعث ناراحتی شما شود . بعضیاوقات فکر میکنید که تنها راه شارژ کردن بیشتر گوشی یا استفاده از پاور بانک است ، اما ترفندهای زیادی وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها مصرف باتری خود را کم کنید .
تغییر تنظیمات اتصال
اتصالات را خاموشکنید . درصورتیکه اتصالات ( وای فای ، بلوتوث و GPS ) را استفاده نمیکنید ، آنها را بهصورت دستی خاموشکنید . فقط درزمانی که میخواهید از آنها استفاده کنید آنها را روشن کنید ، روشن گذاشتن مداوم آنها میتواند باعث مصرف بیشازحد از باتری شما شود .
برای خاموش کردن تمامی اتصالات گوشی اندرویدی ، میتوانید آن را روی حالت پرواز ( airplane mode ) قرار دهید .
از برنامه برای مدیریت اتصالات خود استفاده کنید . برنامههایی مانند Net Blocker میتوانند بهصورت کامل اینترنت را خاموش یا روشن کنند تا از همیشه وصل بودن به اینترنت اجتناب شود .
این برنامهها به شما اجازه میدهند تا تنظیمات اتصال گوشی خود را برای هر یک از برنامههای گوشی خود تنظیم کنید . مثلا برای هرکدام از برنامهها میتوانید تنظیم کنید که به دیتای گوشی ، وای فای یا هردوی آنها دسترسی داشته باشند .
تازهسازی سرویسهای خود را کاهش دهید . سرویسهای خود ( پیامرسان و ایمیل ) مانند : تلگرام ، جی میل ، ایمیل ، توییتر ، فیسبوک و غیره را روی بهروزرسانی بهصورت دستی ( manual ) قرار دهید . با این کار شما بهروزرسانی مکرر را حذف کرده و انرژی بیشتری ذخیره میکنید ، همچنین از نیاز مداوم جهت متصل بودن به اینترنت نیز رهایی پیدا میکنید .
برای تغییر تازهسازی مکرر به تنظیمات برنامههای موردنظر رجوع کرده و گزینه ” SYNC ” را پیدا کنید ، سپس آن را روی مقداری که تمایل دارید قرار دهید .
از حالت ذخیره باتری ( power saving ) استفاده کنید . در حال حاضر بیشتر تلفنهای همراه دارای این حالت هستند ، حتی بعضی از آنها دارای ذخیره فوقالعاده باتری ( ultra power saving ) نیز میباشند .
این حالت ، گوشیهای هوشمند را محدود به مواردی مانند : پیامک ، تلفن ، مرورگر وب و جی میل میکنند .
کاهش مصرف اضافی باتری
صدایی کوتاه برای پیامهای خود انتخاب کنید . استفاده از صداهای کوتاه برای تماس و پیام میتواند مقدار زیادی از انرژی باتری را برای شما صرفهجویی کند . همچنین میتوانید از تنظیمات بدون صدا برای پیام و کارهای غیرضروری استفاده کنید .
ویبره موبایل خود را تنظیم کنید . شما میتوانید موبایل خود را فقط روی ویبره بهجای زنگ خوردن تنظیم کنید . در قسمت تنظیم اعلان ( notification ) واقع در تنظیمات گوشی میتوانید این گزینه را تنظیم کنید .
اعلانهای غیرضروری را خاموشکنید . فقط اعلانهایی ( نوتیفیکیشن ) را باز بگذارید که برای شما مهم هستند و بقیه اعلانهای غیرضروری مانند : ایمیل ، فید ، خبرنامه و غیره را خاموشکنید . همچنین مطمئن شوید که اعلانهایی که بر بستر اینترنت هستند ، تنظیمات بهینهای ( مانند تازهسازی زمانبندیشده ) داشته باشند .
برنامههای غیرضروری را ببندید . گوشی شما ممکن است برنامههای زیادی را در بک گروند اجرا کند که شما از آنها بیخبرید . شما میتوانید این برنامههای اضافی را که بستن آنها برای گوشی شما ضرری ندارند را ببندید .
۳ روش بستن برنامهها :
۱ – دکمه برنامهها اخیر ( Recent Apps ) را بزنید و هر برنامهای را که نمیخواهید یا تمامی آنها را ببندید .
۲ – App Info سپس Force Stop را بزنید و در انتها OK را فشار دهید .
۳ – به تنظیمات گوشی بروید ، برنامه مرود نظر را انتخاب کنید و Stop یا Force Stop را بزنید .
تنظیمات مختلف را امتحان کنید . اگر نمیدانید که کدامیک از تنظیمات باعث خالی کردن سریع باتری شما میشود ، باید تکتک آنها را تست کنید . باتری خود را کاملاً شارژ کنید و نور صفحهنمایش خود را کم کنید و ببینید که چه تأثیری در سرعت خالی شدن باتری دارد . با این تکنیک و تست کردن برنامههای مختلف میتوانید بفهمید کدام برنامه باتری زیادی مصرف میکند .
بهینه کردن تنظیمات صفحهنمایش
مقدار نور صفحهنمایش را تغییر دهید . بعد از عادت کردن و تنظیم شدن چشم روی نور کمتر ، شما تفاوت زیادی را احساس نمیکنید ، اما تغییر نور صفحهنمایش میتواند تأثیر قابلتوجهی روی عمر باتری داشته باشد .
تنظیم نور خودکار را امتحان کنید . شما میتوانید تنظیم نور صفحه را به گوشی اندرویدی خودتان بسپارید و ببینید که نتیجه چه میشود . گزینه تنظیم نور خودکار ( Automatic Brightness ) را فعال کنید و نتیجه را ببینید .
با فعال کردن این تنظیم ، بهاندازه تنظیم دستی و کاهش نور همیشگی صفحه نمایش ، مصرف باتری کم نمیشود ، اما ممکن است از حالت معمولی و روشنایی زیاد ، کمتر باتری مصرف کند .
عکس پسزمینه خود را عوض کنید . پسزمینههای متحرک به معنی مصرف بیش انرژی باتری هستند . اگر از پسزمینه متحرک استفاده میکنید ، مطمئن شوید که مقدار زیادی باتری و رم مصرف نمیکند .
به قسمت منو ( Menu ) ، سپس پسزمینه ( Wallpaper ) بروید و تنظیمات لازم را انجام دهید .
بهینهسازی باتری
ظرفیت باتری را افزایش دهید . شما با استفاده از باتری با ظرفیت بالاتر یا قاب موبایل دارای باتری میتوانید عمر باتری را افزایش دهید . همچنین همراه داشتن پاور بانک نیز میتواند به شما کمک کند .
حواستان به مقدار آنتن موبایل باشد . اگر در مکانی هستید که سیگنال آنتن موبایل شما ضعیف است ، موبایل شما انرژی بیشتری برای گشتن به دنبال سیگنال و انجام وظایفش مصرف میکند .
در مکانهایی که آنتن کمی دارید ، از اینترنت کمتر استفاده کنید . در این مواقع میتوانید گوشی خود را روی حالت پرواز قرار دهید .
دکمه پاور گوشی را نگهدارید یا از منوی بالایی اندروید گزینه ( Airplane Mode ) را فعال کنید . در صورت فعال کردن حالت پرواز ، تمامی اتصالات مانند : وای فای و بلوتوث نیز قطع میشوند که در صورت نیاز باید آنها را دوباره روشن کنید .
باتری خود را تست کنید . اگر تمامی موارد گفتهشده با شکست مواجه شد ، باتری خود را تست کنید ، شاید باتری نیاز به تعویض داشته باشد . اگر باتری اضافه دارد یا کسی از اطرافیان شما باتری گوشی مشابه شمارا دارد ، یکبار با باتری جدید موبایل خود را تست کنید .
درصورتیکه باتری جدید ندارید با مراجعه به مراکز تعمیرات موبایل ، از تعمیرکار بخواهید باتری شمارا تست کند .
بدون دیدگاه