قرمزی چشم ، التهاب ملتحمه یا کنژنکوتیویت به التهاب چشم گفته میشود که علتهای آن عبارتند از : آلودگی ویروسی ، باکتریایی یا آلرژی . حتما باید برای درمان قرمزی چشم ، نوع یا همان علت ایجاد قرمزی چشم بررسی شود که در ادامه مقاله گفته شده است . بسیاری از افراد به طور مکرر دچار قرمزی چشم میشوند که علت آن آلوده بودن لوازم شخصی میباشد بنابراین بعد از درمان بیماری تمام آنها را شستشو دهید .
اول از همه باید علت و نوع قرمزی چشم را تشخیص دهید . قرمزی چشم به دلیل ویروس ، باکتری و آلرژی بوجود می آید . قرمزی چشم به هر علتی که باشد باعث خارش ، قرمز شدن و اشک آلود شدن چشم خواهد شد .
آلودگی ویروسی : میتواند یک یا هر دو چشم را درگیر کند و چشم را نسبت به نور حساس میکند . این نوع قرمزی چشم واگیردار میباشد و درمان آن ۱ تا ۳ هفته طول میکشد . درمان اینگونه از قرمزی چشم سخت میباشد .
آلودگی با باکتری : باعث قی کردن ( چرک گوشه چشم ) چسبناک و زرد یا سبز میشود . یک یا هر دو چشم را میتواند آلوده کند .
داشتن آلرژی : معمولا اینگونه قرمزی چشم با علائم دیگر آلرزی مانند آبریزش بینی همراه است . هر دو چشم حتما قرمز میشوند .
قرص ضد آلرژی مصرف کنید . از قرص های آنتی هیستامین یا دیگر ضد آلرژی های بدون نسخه استفاده نمایید . بعد از مصرف قرص از چند ساعت تا چند روز امکان دارد درمان طول بکشد . در صورتی که قرمزی چشم بعد از چند روز خوب نشد احتمالا به باکتری یا ویروس آلوده شده است .
چشم آلوده شده را مرتب پاک کنید . برای جلوگیری از چرک کردن چشم توسط باکتری اینکار لازم میباشد . هر زمانی که ترشح غیر عادی در چشم خود مشاهده کردید اینکار را انجام دهید .
روش تمیز کردن : قبل از شروع به تمیز کرن حتما دست خود را شستشو دهید سپس یک دستمال تمیز برداشته و از قسمت بیرونی چشم ( مانند شکل ) شروع به دستمال کشیدن کرده تا قسمت داخلی چشم که در طرف بینی قرار دارد . ترشحات را خارج کنید .
از قطره چشم نسخه آزاد استفاده کنید . اشک مصنوعی میتواند باعث بهتر شدن قرمزی چشم شود . بیشتر قطره های چشم بدون نسخه دارای مقدار متعادلی از روان کننده ها هستند که باعث کاهش خشکی چشم و در نهایت کاهش قرمزی آن میشود . قطره های چشم در هر ۳ نوع آلودگی چشم کاربرد دارند زیرا باعث شستن چشم و خارج کردن آلودگی میشوند . بعضی از قطره های چشم حاوی آنتی هیستامین هستند که برای درمان قرمزی چشم آلرژیک بسیار سودمند میباشند .
از کمپرس گرم یا سرد استفاده نمایید . یک تکه پارچه بدون پرز تمیز را در آب خیس کنید سپس آب آن را گرفته و روی چشم بسته بگذارید . با فشار ملایم مقداری آن را فشار دهید . استفاده از کمپرس سرد برای آلرزی و کمپرس گرم برای آلودگی ویروسی و باکتریایی مناسب میباشد . در صورت آلودگی ویروسی یا باکتریایی با دستمال های سوا و منبع آب سوا اینکار را انجام دهید زیرا امکان انتقال بیماری از یک چشم به چشم دیگر وجود دارد .
اگر لنز دارید آن را در بیاورید . لنزهای تماسی میتوانند باعث تحریک چشم ها و آسیب بیشتر به آنها بشوند همچنین باکتری ها میتوانند در داخل لنز گیر کنند . لنزهای چند بار مصرف در صورتی که چشم آلوده به ویروس یا باکتری بوده و در چشم بوده اند باید دور انداخته شوند .
در صورت درمان نشدن قرمزی چشم بعد از ۲ هفته حتما به دکتر مراجعه کنید . در صورت مراجعه به دکتر نسبت به بیماری شما داروهایی مانند : قطره چشم مخصوص ، پماد آنتی بیوتیک و ضد ویروس برای شما تجویز میشود .
دیگر نکات مهم برای درمان قرمزی چشم :
دستان خود را مرتب بشویید تا دیگران را آلوده نکنید .
چشمان خود را نمالید و به آنها دست نزنید .
بعد از درمان باید تمام وسایل شخصی خود را شستشو دهید .
در طول بیماری چشم های شما حساس میشوند بنابراین از عینک آفتابی استفاده کنید .
در هنگام قرمزی چشم استخر نروید زیرا باکتری ها در آب به راحتی منتشر میشوند .
اگر نوزاد شما دچاری قرمزی چشم گردید سریعا به دکتر مراجعه فرمایید .
بدون دیدگاه