بعد از حمام و شنا ممکن است آب درون گوش شما برود و شما را دچار مشکل کند ، مخصوصاً در ماههای گرم سال که حمام و شنا کردن بیشتر میشود .
بهغیراز احساس ناخوشایندی که وجود آب داخل گوش ایجاد میکند ، اگر آن را خارج نکنید ممکن است باعث ایجاد التهاب ، تحریکشدگی یا عفونت در گوش بیرونی یا کانال گوش شما شود .
خوشبختانه راههای زیادی برای بیرون آوردن آب داخل گوش وجود دارد که بسیار هم ساده و قابلاجرا هستند . اگر روشهای خانگی کارساز نبود و گوشتان درد میکرد ، به پزشک مراجعه کنید .
درمانهای خانگی
ترکیب خانگی درست کنید . بهاندازه مساوی الکل ( ایزوپروپیل الکل ) و سرکه سفید را مخلوطکنید . این ترکیب علاوه بر کمک به خلاصی از آب اضافی ، باعث جلوگیری از عفونت نیز میشود . بهوسیله قطرهچکان تمیز ، ۵ میلیلیتر حدوداً ۱ قاشق چایخوری از ترکیب را داخل گوش خود بریزید ، سپس با دقت آن را خارج کنید .
اسید موجود در مخلوط باعث تجزیه جرم گوش شده که ممکن است آب را نگهداشته باشد میشود ، الکل نیز باعث خشک شدن سریعتر آب خواهد شد . همچنین الکل به بخار شدن سریعتر آب موجود در گوش کمک میکند .
هشدار : اگر پارگی پرده گوش دارید ، از این روش استفاده نکنید .
در گوش خود خلأ ایجاد کنید . گوشی که آب داخل آن رفته را روی کف دست خود بگذارید ، سپس بهآرامی به سمت داخل و خارج فشار دهید تا آب داخل گوش بیرون بیاید . حواستان باشد که سر خود را به سمت گوشی که آب داخل آن است کج کنید و حواستان باشد که این کار را برعکس انجام ندهید ، زیرا ممکن است آب را بیشتر به داخل گوش فرو ببرید . این کار باعث ایجاد حالت خلأ شده و آب را به خارج از گوش هدایت میکند .
همچنین میتوانید سر خود را کج کنید ، انگشت خود را داخل گوش کرده و مرتباً آن را فشار بدهید و رها کنید . در این صورت سریعاً آب از گوشتان خارج میشود . اما استفاده از این روش پیشنهاد نمیشود ، زیرا کانال گوش ممکن است خراش برداشته و چرک کند . اگر کف دست کار نکرد و خواستید از انگشت استفاده کنید ، حتماً مطمئن شوید که دستانتان تمیز بوده و ناخنهایتان کوتاه باشد .
بهعلاوه ، درزمانی که در حالت فروبردن هستید ، ممکن است ماساژ دادن ملایم گوش در جهت عقربههای ساعت یا برعکس آن ، مفید باشد . این کار ممکن است به رساندن آب به موم گوش کمک کند و مقداری رطوبت را آزاد کند .
با سشوار گوش را خشککنید . شاید باورش سخت باشد که با استفاده از سشوار بتوان آب داخل گوش را از بین برد ، اما بعضی از افراد آن را ثابت کردهاند .
طریقه استفاده :
بهسادگی سشوار را روی کمتری گرما یا حتی روی حالت سرد بگذارید و حداقل ۳۰ سانتیمتر از سر خود دورتر نگهدارید . آن را داخل گوش خود بدمید تا زمانی که احساس کنید آب در حال بیرون آمدن است . حتماً مطمئن باشید که زیاد داغ نباشد یا زیاد آن را نزدیک گوش قرار ندهید تا خود را بسوزانید .
همچنین میتوانید بهجای اینکه آن را داخل گوش خود بگیرید ، سشوار را در راستای گوش بگیرید . گرما و خشکی هوا به آب رسیده و آن را بخار میکند .
از قطره مخصوص گوش استفاده کنید . به دنبال قطرهای باشید که دارای ۹۵% محلول ایزوپروپیل الکل باشد ، اینگونه قطرهها در داروخانهها موجود هستند . طبق نوشته روی قطره ، چند قطره داخل گوش ریخته و گوش خود را به سمت پایین بگیرید تا آب داخل گوش بیرون بیاید .
گوش خود را با دستمال خشککنید . بهآرامی و نرمی بیرون گوش را با دستمال یا حوله نرم خشککنید ، گوش خود را رو به پایین بگیرید در این حالت شاید مقداری آب از گوشتان بیرون بیاید .
فقط حواستان باشد که دستمال را به داخل گوش فشار ندهید ، زیرا ممکن است که باعث شوید که آب بیشتر در گوش شما فرو برود .
روش ابتکاری برای خارج کردن آب از گوش : یک ترفند این است که سر خود به سمت گوشی که آب داخلش رفته کج کنید ، روی یک پا باستید . نرمه گوش را مقداری بکشید تا کانال گوش را گشادتر کنید یا اینکه میتوانید بالای گوش را به اطراف سر بکشید تا به بیرون آمدن آب کمک کنید .
روی گوشی که آب داخلش رفته دراز بکشید . جاذبه ممکن است باعث شود که بهصورت طبیعی آب از داخل گوش خارج شود . بهسادگی روی گوشی که آب داخلش رفته روی بالشت بخوابید . حداقل به مدت چند دقیقه در این حالت بمانید .
اگر در شب آب داخل گوشتان رفته بود ، بهسادگی روی همان گوشتان بخوابید تا شانس بیرون آمدن آب را بالا ببرید .
جویدن را امتحان کنید . تظاهر کنید که چیزی مانند غذا را میجوید تا استخوانهای فک اطراف گوش تکان بخورند . سر خود را به سمت گوشی که آب داخلش نیست خمکنید ، سپس یکدفعهای سرتان را به سمت دیگر ببرید .
همچنین شما میتوانید با جویدن آدامس شانس بیرون آمدن آب داخل گوش را افزایش دهید . آب داخل گوش در شیپور استاش داخل گوشگیر میکند ، که قسمتی از گوش داخلی است و جویدن میتواند به آزادسازی آن کمک کند .
البته میتوانید در هنگام جویدن سر خود را نیز به سمت گوشی که آب داخلش رفته کج کنید تا تأثیر آن بیشتر شود .
خمیازه بکشید . بعضیاوقات یک خمیازه ساده میتواند کمک زیادی به شما بکند و آب داخل گوش را تخلیه کند . هرگونه حرکتی که روی آب داخل گوش تأثیر بگذارد ، ممکن است به کاهش تنش و تخلیه آب کمک کند .
اگر احساس کردید آب داخل گوش تکان خورد به معنای تأثیر مثبت این کار است . این کار نیز همانند جویدن آدامس باعث کمک به آزادسازی آب از شیپور استاش میشود .
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟
درزمانی که شما احساس درد گرفتن گوش را داشتید درحالیکه آب داخل گوشتان رفته ، وقت مراجعه به پزشک است . همچنین باید بدانید که عفونت گوش میانی علائمی مانند آب رفتن داخل گوش را دارد و نیاز به درمان خواهد داشت .
اگر علائم زیر را داشتید ، سریعاً به پزشک مراجعه کنید :
- ترشحات چرکی مانند زرد یا زرد و سبز
- بوی بد ترشحات
- از دست دادن شنوایی
- خارش گوش و کانال گوش
جلوگیری از رفتن آب داخل گوش
بعد از شنا ، گوش خود را خشککنید . بعدازاینکه از آب خارج شدید ، استخر یا دریا و حتی حمام فرقی نمیکند ، شما باید گوش خود را خشککنید . خارج گوش خود را بعد از خروج از آب با دستمال تمیز خشککنید .
کج کردن سر به ۲ طرف یا تکان دادن سر به خارج کردن آب اضافی داخل گوش کمک میکند .
اینیک واقعیت است که بعضی از افراد بیشتر از دیگر افراد مستعد رفتن آب داخل گوششان هستند که بیشتر آن به شکل فیزیکی گوش بستگی دارد . اگر شما تمایل زیادی به ماندن آب در گوش خود دارید ، باید بیشتر مراقب باشید .
از گوش پاککن استفاده نکنید . بیشتر افراد فکر میکنند که با گوش پاککن میتوانند آب داخل گوش را تخلیه کنند ، اما درواقع تأثیر برعکس دارد و میتواند ، آب ، جرم گوش یا جسم خارجی را بیشتر به داخل گوش فروببرد . همچنین اینکار باعث میشود تا داخل گوش خراش بردارد و درد را بیشتر کند .
استفاده از دستمالکاغذی نیز برای تمیز کردن گوش میتواند باعث ایجاد خراش در داخل آن شود .
همچنین شما میتوانید در صورت نیاز از چند قطره روغن بچه برای شل کردن موم گوش استفاده کنید . درصورتیکه میخواهید بیرون گوش خود را پاککنید ، بهآرامی و پارچه نمدار این کار را انجام دهید .
از گوشگیر و پنبه در داخل گوش استفاده نکنید . درزمانی که آب داخل گوشتان هست ، از این چیزها استفاده نکنید ، زیرا باعث میشوید که آب بیشتر به داخل گوش فرو رود . اگر گوشدرد هم دارید از گوشگیر و پنبه استفاده نکنید .
همچنین تا زمان از بین رفتن درد ، از هدفون استفاده نکنید .
نکات مهم
۱ – استفاده از گوشگیر در هنگام شنا ، میتواند از رفتن آب به داخل گوش جلوگیری کند .
۲ – داخل گوشتان را فوت کنید ( البته فرد دیگری باید این کار را بکند 🙂 . تغییر فشار هوا میتواند ترفند خوبی برای بیرون آمدن آب داخل گوش باشد .
۳- درحالیکه روی گوشی که آب داخل آن است خوابیدهاید ، آدامس نیز بجوید . بعد از چند دقیقه آب داخل گوشتان خالی خواهد شد .
۴ – مقداری نرمه گوش را درزمانی که بالا و پایین میپرید بکشید . یک حوله نیز در نزدیکی گوش قرار دهید تا آب را جذب کند .
۵ – با انگشت یا چیز دیگری داخل گوش را فشار ندهید ، این کار ممکن است باعث ایجاد خراش و عفونت گوش شود .
۶ – بینی خود را بگیرید و سعی کنید بهآرامی هوا را با داخل گوش هدایت کنید . حواستان باشد که این کار را خیلی محکم انجام ندهید ، زیرا ممکن است به پرده گوش آسیب وارد کنید .
۷ – سر خود را به مدت ۱۰ ثانیه تکان دهید .
۸ – اگر هیچکدام از روشها کارساز نبود ، با پزشک خود تماس بگیرید .
۹ – جسم خارجی را وارد گوش خود نکنید ، زیرا ممکن است باعث خراش پوست و ایجاد عفونت شود .
بدون دیدگاه