به دلیل راحتی ، نداشتن پدال کلاچ و بسیاری مزایای دیگر خودروهای دنده اتوماتیک طرفداران زیادی هم دربین رانندگان تازه کار و هم حرفه ای ها پیدا کرده اند . میتوان گفت که دیگر ماشین های دنده دستی فقط برای مسابقات کاربرد دارند و در زندگی شهری و حتی مسافرت گیربکس های اتوماتیک از همه لحاظ بر گیربکس های دستی برتری دارند . در این مقاله انواع حالت های و علائم گیربکس اتوماتیک را بررسی میکنیم .
آشنایی با دنده اتوماتیک . علائم روی دسته دنده اتوماتیک به شرح زیر است :
P : در صورت قرار دادن دنده در این حالت و روشن کردن ماشین ، ماشین حرکت نخواهد کرد و مهم نیست که چقدر گاز بدهید .
N : در صورت قرار دادن دنده در این حالت ماشین به راه خود به سمت جلو بدون تغییر ادامه خواهد داد .
R : در صورت قرار دادن دنده در این حالت ماشین روی دنده عقب قرار خواهد گرفت .
D : در صورت قرار دادن دنده در این حالت اگر پای خود را از روی ترمز بردارید ماشین به جلو حرکت خواهد کرد .
۱ ، ۲ ، ۳ : این حالت ها برای زمانیکه نیاز به قدرت زیاد از ماشین دارید مثل سربالایی ها کاربرد دارند که نسبت به شماره از ۱ قویتر و تا ۳ ضعیف تر میشوند .
دنده را روی D قرار داده و پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید سپس استارت بزنید . برای تغییر دنده یک دکمه در کنار دنده وجود دارد که با فشار دادن آن دنده آزاد میشود و شما میتوانید آن را عوض کنید .
پای خود را از روی ترمز بردارید و ترمز دستی را بخوابانید . با برداشتن پا از روی پدال ترمز ماشین با سرعت کم شروع به حرکت خواهد کرد ، حالا میتوانید به ماشین به مقدار مورد نیاز گاز بدهید و حرکت را آغاز کنید . برای جاده های معمولی دنده را روی D قرار دهید و نیازی به استفاده از دیگر دنده ها ندارید .
پارک کردن ماشین . با ترمز ماشین را نگه دارید سپس دنده را در روی P قرار داده و ماشین را خاموش کنید .
استفاده از دنده عقب . اول از همه ماشین باید کاملا ایستاده باشد . پای خود را روی ترمز قرار دهید سپس دنده را روی حالت R بگذارید و به آرامی پای خود را از روی ترمز برداشته و گاز بدهید .
استفاده از N . استفاده از این حالت برای مواقعی است که شما نیازی به کنترل کردن ماشین ندارید مثلا برای مدت کوتاهی پارک کرده اید . در حالت رانندگی به هیچ وجه روی این حالت دنده را قرار ندهید .
استفاده از دنده های سنگین . در زمانیکه نیاز به قدرت زیاد دارید مثلا در سربالایی ها میتوانید از این دنده ها استفاده نمایید . که به افزایش شماره آنها قدرتشان کم میشود . یعنی شماره ۱ بیشترین قدرت و کمترین سرعت را دارد . برای عوض کردن دنده بین دنده های سنگین و D نیازی به ایستادن نمی باشد .
نکات مهم
از پای راست خود برای ترمز گرفتن و گاز دادن استفاده نمایید و آن را بین پای راست و چپ خود تقسیم نکنید .
همیشه بعد از توقف کامل خودرو را در دنده P قرار دهید ، در غیر اینصورت باعث آسیب جدی به گیربکس خواهید شد .
بدون دیدگاه