سوختگی و سیاه شدن کف بیرونی ( پشت ) قابلمه ، ماهی تابه و دیگر ظروف هم باعث زشت شدن ظرف و هم باعث چسبندگی آن بعد از گذشت چند وقت خواهد شد . بنابراین بهتر است که تمام ظروف سیاه شده و چسبنده خود را با روشهای گفته شده کاملا تمیز کنید .
مراحل شستشو و جرم گیری پشت ظروف سیاه شده
شستشو کف ظرف سوخته یا سیاه شده . بوسیله آب داغ ، مایع ظرفشویی و ابر یا اسکاچ کف ظرف را شروع به ساییدن بکنید .
شستشو ظرف با جوش شیرین . کف ظرف را جوش شیرین بریزید و شروع به شستن نمایید سپس ۱۵ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید . این روش برای ظروف با لایه نچسب تفلون و یا دیگر لایه های نچسب توصیه نمیشود .
استفاده از سرکه . سرکه را مستقیما به کف ظرف بزنید و با اسکاچ یا ابر شروع به شستشوی آن نمایید .
استفاده از آب اکسیژنه و جوش شیرین . این ۲ ماده را با هم ترکیب کرده و یک لایه ضخیم روی قسمت سوخته به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند .
شستشو با مواید شوینده آشپزخانه . خیلی از مواد شوینده آشپزخانه هستند که به راحتی میتوانند ظرف سوخته یا سیاه شده را تمیز کنند موادی مانند : سفید کننده و گاز پاک کن . گاز پاک کن بسیار موثر میباشد و باید به مدت نیم ساعت روی ظرف باقی بماند .
واکس فلز . خیلی از صنایع غذایی حرفه ای از این ماده برای از بین بردن لکه های ظروف استفاده میکنند . در موقع خرید حواستان باشد که واکس فلز مخصوص ظرف خود را بخرید . بعد از استفاده با آب و مایع ظرفشویی کاملا ظرف را شستشو دهید .
استفاده از آمونیاک . از این روش برای ظرف های آلومینیومی استفاده نکنید . حتما در محیط باز و با دستکش اینکار را انجام دهید . مقدار کمی آمونیاک را به دستمال زده و روی منطقه مورد نظر بکشید . اگر باز هم از بین نرفت کف ظرف را در آمونیاک به مدت ۲۴ ساعت بگذارید .
نکات
- اگر هیچکدام از روش های گفته شده کار موثر نبود ، ظروف را در مواد گفته شده به مدت ۱۲ ساعت بخوابانید سپس شستشو دهید .
- تفلون سوخته میتواندگازهای سمی از خود متساعد کند که برای سلامتی انسان مضر میباشد .
بدون دیدگاه