تاول پا میتواند به دلیل اصطکاک بین پا و کفش به وجود بی آید . تاولها معمولاً به دلیل رطوبت اضافی پوست به وجود میآیند . تاولها معمولاً جدی نیستند و میتوانند در خانه با استفاده از کرمهای آنتیبیوتیک و پانسمان درمان شوند .
عموماً بهتر است که تاول ترکانده نشود و بهخودیخود درمان شود اما اگر بسیار دردناک باشد ، با وسایل درست میتوانید آنها را خالی کنید که آموزش کامل آن گفته خواهد شد . اگر تاول خوب نشد یا عوارض دیگری مانند : چرک ، قرمزی ، رگهای قرمز خونی ، درد یا تب همراه بود به پزشک مراجعه کنید .
کاهش درد و عوارض جانبی
تاول را بپوشانید . تاول پا باید پوشانده شود تا التهاب آن کاهش و ریسک عفونت در آن از بین برود . تاول را بهوسیله گاز استریل یا پانسمان شل ببندید . اگر تاول خیلی سوزش دارد ، پانسمان یا گاز را دایره شکل مقداری بزرگتر از تاول ببرید و وسط آن را خالی کنید تا بهصورت مستقیم روی تاول فشار نیاورد .
بهصورت روزانه باید پانسمان را عوض کنید . همیشه بعد از دست زدن به تاول و اطراف آن دست خود را بشورید .
از وازلین یا پماد آنتیبیوتیک استفاده کنید . پماد آنتیبیوتیک به جلوگیری از ایجاد عفونت در تاول کمک میکند . پماد آنتیبیوتیک را میتوانید از داروخانهها تهیه بفرمایید . پماد را قبل از پوشیدن جوراب و کفش مستقیماً روی تاول بزنید .
یادتان باشد که دستان خود را بعد از تماس با تاول بشورید .
با پودر یا کرم اصطکاک را کاهش دهید . اصطکاک میتواند باعث بدتر شدن تاول و بیشتر شدن درد شود . برای کاهش اصطکاک در تاول پا ، از پودرهای طراحیشده برای پا که در داروخانه عرضه میشوند استفاده کنید . پودر را قبل پوشیدن جوراب داخل آن بریزید تا درد کاهش پیدا کند .
پودرها برای تمامی افراد مناسب نیستند و ممکن است با مصرف آنها دچار تحریک شدن پوست شوید ، که در این صورت باید مصرف آن را قطع کنید .
در صورت مقاوم بودن تاول از پای خود مراقبت کنید . در هنگامیکه پای دارای تاول در حال درمان است ، باید احتیاط بیشتری در مراقبت از پا انجام دهید . اگر تاول نسبت به درمان مقاوم بود ، ۲ عدد جوراب شل روی یکدیگر بپوشید . این کار باعث کاهش درد و کمک به درمان تاول میشود .
شما در هنگام درمان تاول پا باید تا میتوانید کفش نپوشید و بگذارید که تاول هوا بخورد .
سعی کنید برای کمک به پروسه درمان تاول ، روزی ۲ بار جورابهای خود را عوض کنید .
معمولاً استفاده از جورابهای پنبهای بهتر از پلیاستر جواب میدهند .
تاول را در مقابل عفونت کردن حفظ کنید . درصورتیکه تاول درد بسیار شدیدی گرفت باید اقدام به تخلیه آن شود و نباید در غیر این صورت اقدام به این کار کنید . ترکاندن تاول باعث افزایش ریسک ایجاد عفونت میشود . بگذارید تاول خودش پوستاندازی کند . از دست زدن و تحریک تاول اجتناب کنید تا زودتر از موعد نترکد .
از moleskin ( نوعی پارچه پنبهای نرم ) استفاده کنید تا در هنگام راه رفتن از تاول محافظت کرده باشید .
ترکاندن تاول
۱ – دستان خود را بشورید . در موارد نادر شما میتوانید تاولهایی که خیلی میسوزند و درد دارند را خودتان بترکانید . بازهم میگوییم که درصورتیکه درد بسیار زیادی دارید ، اقدام به ترکاندن تاول کنید .
قبل از ترکاندن تاول ، دستان خود را خوب با صابون آنتی باکتریال و آب بشورید . هیچوقت نباید با دست کثیف به تاول دست زد .
۲ – تاول را تمیز کنید . قبل از ترکاندن تاول ، تاول و اطراف آن را بهخوبی با آب تمیز کنید . استفاده از الکل ، آباکسیژنه یا ید میتواند پروسه بهبودی را طولانی کنید .
۳ – سوزن را استریل کنید . از سوزن معمولی میتواند برای ترکاندن تاول استفاده کنید ، اما باید آن را قبل از استفاده استریل کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود . بهوسیله پدهای الکلی یا خود الکل ، سوزن را ضدعفونی کنید .
همچنین میتوانید با استفاده از حرارت نیز سوزن را استریل کنید . سوزن را روی حرارت گرفته تا قرمز شود سپس بگذارید خنک شود . حواستان باشد که نمیتوانید سوزن را با دست روی حرارت بگیرید و باید آن را با وسیله دیگری مانند موچین نگهدارید .
۴ – تاول را سوراخکنید . شما باید سوزن را بهآرامی داخل تاول ببرید . چند بار سوزن را داخل مناطقی نزدیک نوک تاول بزنید . بگذارید مایع داخل تاول بهصورت طبیعی خارج شود .
۵ – پماد روی تاول بزنید . بعد از تخلیه تاول ، پماد روی آن بزنید . میتوانید از وازلین نیز روی تاول استفاده کنید که از داروخانهها قابل تهیه است . بهوسیله یک گوله پنبه تمیز پماد را روی تاول بزنید .
بعضیاوقات استفاده از پماد میتواند باعث تحریک پوست شود . اگر متوجه ضایعات پوستی شدید ، استفاده از پماد را قطع کنید .
۶ – تاول را بپوشانید . بهوسیله یکتکه گاز استریل یا باند ، روی تاول را بپوشانید . این کار باعث محافظت از تاول در مقابل عفونت میشود . روزی ۲بار پانسمان را عوض کنید ، در هنگام عوض کردن پانسمان دوباره پماد روی تاول بزنید .
حواستان باشد که حتماً قبل از دست زدن به تاول دستان خود را بشورید .
درمانهای پزشکی و تخصصی تاول
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
بیشتر تاولها بهخودیخود خوب میشوند . البته درصورتیکه تاول با دیگر علائم مانند زیر همراه باشد باید به پزشک مراجعه کنید :
- چرک سبز یا زرد
- برگشت دوباره تاول
- تب
- درد ، قرمزی و داغ شدن تاول
- رگهای خونی قرمز منتشرشده از تاول
داشتن بیماریهایی از قبیل دیابت ، مشکلات قلبی ، اختلالات خود ایمنی ، ایدز یا شیمیدرمانی میتواند باعث ایجاد تاول متوالی یا بدتر شدن و ایجاد سلولیت یا سپتیسمی شود .
وضعیت خود را بررسی کنید . بیشتر تاولها خوشخیم هستند ، بااینحال بعضی از تاولها میتوانند به دلایل دیگری مانند آبلهمرغان ایجاد شده باشند که درمانهای متفاوتی دارند .
با توجه به دیگر علائم و با انجام آزمایشات ، پزشک به علت تاول پی میبرد .
برنامه درمانی را دنبال کنید . با توجه به شرایط شما ، پزشک برنامه درمانی مناسب برای شما انتخاب میکند که باید طبق آن پیش بروید . هر سؤالی دارید حتماً از پزشک خود بپرسید . اصولاً بیماران در هنگام مراجعه سؤالهای خود را فراموش میکنند که برای جلوگیری از آن ، سعی کنید قبل را مراجعه آنها را روی کاغذ بنویسید .
جلوگیری از ایجاد تاول
کفشهایی که باعث تاول میشوند را نپوشید . تاول میتواند به دلیل نوع کفش جدید یا راحت نبودن کفش شما باشد که در این صورت نباید از آنها استفاده کنید . کفشی انتخاب کنید که راحت باشد و مقداری جا برای تکان خوردن داشته باشد . پوشیدن کفش مناسب از ایجاد تاول در آینده جلوگیری خواهد کرد .
از پد استفاده کنید . درست کردن بالشت در کفش در قسمتهایی که با پا اصطکاک ایجاد میکند ممکن است باعث کاهش تاول شود . بهوسیله پد یا moleskin میتوانید این کار را انجام دهید تا از تحریک پوست جلوگیری کنید .
از جورابهای جاذب رطوبت استفاده کنید . رطوبت میتواند باعث ایجاد تاول یا بدتر شدن تاولهای موجود شود . سعی کنید از جورابهای جاذب رطوبت استفاده کنید تا این مشکل را برطرف کنید . این جورابها با جذب عرق از پا باعث حذف رطوبت از تاول و دیگر جراحات میشوند .
نکات مهم
زمانی که تاول پادارید ، زیاد راه نروید . اگر هنوز تاول شما خوب نشده است شروع به ورزش کردن نکنید . اگر تاول درد هم ندارد ورزش نکنید زیرا باعث صدمه زدن به خود میشوید و ممکن است تاول دیگری نیز ایجاد شود .
از کبریت برای استریل کردن سوزن استفاده نکنید .
بدون دیدگاه