راهنمای خرید ، تمرین دادن و دستی کردن کبوتر ( با عکس )

دستی کردن کبوتر

دستی کردن کبوتر


انتخاب و مراقبت از کبوتر

دستی کردن کفتر

۱ – تصمیم بگیرید که چقدر میخواهید هزینه کنید . شما باید با کیفیت ترین پرنده ای که میتوانید را خریداری نمایید ، توجه داشته باشید که خرید تعداد کبوتر کمتر با کیفیت بسیار بهتر از خرید تعداد زیادی کبوتر با کیفیت پایین است . شما باید کبوتر ها را بصورت جفت خریداری کنید مگر اینکه کبوتر خاص یا نژاد خاصی را بخواهید خریداری کنید .

  • اگر کبوتر را برای مسابقه میخواهید باید کبوتری را خریداری نمایید که از کارایی لازم برخوردار باشد به همین منظور باید از نژاد خاص یا اصلاح شده در این مورد استفاده کنید .
  • اگر کبوتر را فقط برای زیبایی میخواهید باید بر روی نژادهای ترکیبی تمرکز کنید که فقط اندام و زیبایی خوبی داشته باشند .
  • سعی کنید از فروشگاهها و دوستان نزدیک به منزل خودتان خرید کنید چون اگر از جای دور خریداری نمایید هزینه حمل و نقل نیز به هزینه ها اضافه میشود .

۲ – قبل از خرید کبوتر قفس آن را بسازید یا تهیه کنید . لانه ها انواع مختلفی از قبیل : پیش ساخته و دستی دارند که شما با توجه به نیاز و مقدار هزینه میتوانید گزینه مناسب را انتخاب کنید البته لانه های پیش ساخته کیفیت و کارایی بالاتری دارند . هر جفت کبوتر تقریبا به ۲۷ متر مربع فضا احتیاج دارند بنابراین سایز لانه به تعداد کبوترهای شما بستگی دارد .

  • یکی از مهمترین فاکتورهای لانه امن بودن آن نسبت به شکارچیان کبوتر ( مثلا گربه همسایه یا ولگرد ) میباشد ، ایمنی هم باید در محیط داخلی و هم محیط خارجی قفس رعایت شود ، لانه خوب باید مشخصات زیر را داشته باشد :
  • ایمنی خوبی داشته باشد
  • دارای تهویه مناسب باشد
  • دارای جای اضافی برای غذا و آب
  • جای اضافی برای جفت گیری و تولید مثل ( در صورت نیاز )
  • کبوترهای مسابقه ( مسافتی ) نباشد زیاد در قفس یا جای صاف بمانند به همین علت سعی کنید که کف پشت بام کاملا مسطح نبوده تا برای پرواز و فرود مشکلی برای آنها پیش نیاید .

کفتر فروش

۳ – پیدا کردن فروشنده کبوتر . فروشندگان زیادی هم در اینترنت و هم در محل سکونت شما هستند که میتوانید خرید خود را از آنها انجام دهید مگر اینکه نژاد و یا گونه ای خاص مد نظر شما باشد که با پرس و جو و یا در اینترنت میتوانید آنها را پیدا کنید .

  • بیشتر فروشندگان وقتی کبوتر ها جوان هستند آنها را میفروشند بنابراین نگران سن کبوتر نباشید .
  • برای خرید حتما فروشنده ای را انتخاب نمایید که دارای شهرت خوبی باشد .

تمرین کفتر

۴ – آشنا کردن کبوتر با خانه جدیدش . اگر آنها اولین کبوتر های شما هستند به راحتی میتوانید بدون مشکل خاصی آنها را در قفس بگذارید اما اگر کبوتر های دیگری نیز دارید باید آنها را در جایی جدا از کبوترهای قدیمی خود به مدت چند هفته نگهداری نمایید .

دستی کردن کبوتر

۵ – خوب نگه داری کردن از کبوترها . کبوترها نیاز به آب تمیز دارند که باید به صورت روزانه تعویض گردد ، غذا را به کبوترها به صورت روزانه دو وعده و هر وعده به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بدهید ، بعد از ۲۰ دقیقه غذا و هرچیزی که آنها نخورده اند را جمع کنید . آنها برای هضم غذا ، مواد معدنی و ویتامین ها نیاز به شن ( یا سنگ ریزه ) دارند .

  • حواستان باشد که همیشه قفس را تمیز نگه دارید مخصوصا کف قفس را .
  • کبوترها در زمان جفت گیری و تولید مثل به پروتئین بیشتری نیاز دارند اما در زمان مسابقه ( مسافتی ) به انرژِی ( چربی و کربوهیدرات ) نیاز بیشتری دارند . مقدار پروتئین را میتوانید در ارزش غذایی ، غذای کبوتر خود پیدا کنید .
  • دامپزشک ها نیز مانند دکتر انسانها دارای تخصص های مختلفی هستند در مورد مراجعه به دامپزشک در مواقع مورد نیاز همیشه سعی کنید دامپزشکی را پیدا کنید که تخصص آن در مورد پرنده ها باشد تا بتوانید در کمترین زمان بهترین نتیجه را بگیرید .

تمرین دادن کبوتر

تمرین دادن و دستی کردن کبوتر

۱ – تمرین دادن کبوتر را در سن ۶ هفتگی آغاز کنید . شما باید رفت و آمد از دریچه قفس را اول از همه بهش یاد بدهید ، درچه قفس برای اینکه کبوتر هر موقعی که بخواهد بتواند وارد قفس بشود طراحی شده است ، درچه در اول کار باعث گیج شدن کبوتر میشود لذا باید کبوتر را کمک کنید .

  • داشتن برنامه برای تمرین دادن خیلی کمک میکند ، سعی کنید یک برنامه برای تمرین دادن و کارهایی که باید به صورت روزانه انجام بدهید را تهیه کنید چون در این صورت میدانید که هر روز چه کاری یا تمرینی را باید انجام دهید . تمرین دادن را باید حداقل روزی یک بار و تمرین پرواز را هفته ای یک بار انجام دهید . برای مثال : هفته اول هر روز ورود و خروج از دریچه را با کبوتر تمرین کنید ، هفته دوم هر روز تمرین بازگشت به لانه را در فاصله ۱۵۰۰ متری تمرین کنید .
  • خواندن وبلاگ ها و سایتهای مربوط به این کار . از وبلاگ های مخصوص تمرین دادن کبوتر و همچنین تالارهای گفتگو شرکت و بازدید کنید ، آنجا نکات خوب و کاربردی را میتوانید پیدا کنید و هچنین سوالات خود را نیز مطرح کنید .

تمرین دادن کبوتر

۲ – مطمئن باشید که کبوترها انگیزه کافی برای برگشت را داشته باشند . غذای خوب و جای راحت از جمله چیزهایی میباشند که باعث بازگشت کبوترها میشوند بنابراین از غذاهای باکیفیت و جای خوب برای آنها استفاده کنید .

تمرین دادن کبوتر مسافتی

۳ – تمرین دادن برای بازگشت کبوترها به قفس بعد از پرواز دادن آنها . این تمرین در سن ۶ تا ۸ ماهگی کبوتر شروع میشود . کبوترهای خود را درون یک قفس قابل حمل گذاشته و در فاصله ۱۵۰۰ متری از منزل یا محل نگهداری آنها رها کنید ، آنها خودشان به قفس باز خواهند گشت ، این کار را هفته ای چند بار تکرار کنید .

کبوتر مسافتی

۴ – فاصله رها سازی را هفته ای ۵ کیلومتر افزایش دهید . هر هفته در فاصله بیشتری از خانه کبوترها را رها کنید ور هر دفعه در جهت متفاوتی نسبت به قبل حرکت کنید .

  • خیلی سریع و زود فاصله را زیاد نکنید . اگر کبوترهای شما مشکلی داشتند فاصله را افزایش ندهید و در همان فاصله ای که آنها به راحتی به خانه برمیگردند تمرین را ادامه دهید .
  • بعضی از مسابقات بیش از ۳۰۰ کیلومتر هستند که شما باید قبل از مسابقه توانایی پرنده خودتون را تست کنید و مطمئن باشید که این مسیر طولانی را میتواند طی کند ، اما اگر پرنده شما نتوانست که این مسیر ها را طی کند به هیچ عنوان فاصله را زیاد نکنید و با همان فاصله کمتر تمرین را ادامه دهید .

کفتر

۵ – مراقب گم شدن کبوترهای خود باشید . گم شدن کبوتر ناراحت کننده است اما دور از انتظار نیست . اگر کبوتری را گم کردید فاصله تمرین را کم کنید مثلا از ۱۵۰۰۰ متر به ۷۵۰۰ متر کاهش دهید و برای چند هفته فاصله را زیاد نکنید .

  • بعضی از کبوترها ممکن است که در راه برگشت خسته شوند و استراحت کنند بنابراین امکان دارد که در روزهای بعدی به خانه برگردند .

تمرین پرنده

۶ – درست کردن خانه ( قفس ) دوم برای کبوترها . برای اضافه کردن تمرینها میتوانید از روش پرواز دادن آنها بین ۲ مکان ( خانه ) استفاده کنید ( مثل : خانه خود و یکی از دوستان یا خانه خود و خانه خارج از شهر خود ) . در هر ۲ خانه به آنها غذا و آب بدهید تا تمایل برگشت به هر ۲ خانه را داشته باشند . اگر آنها در یکی از خانه ها باشند و گرسنه شوند به خانه دیگری خواهند رفت .

14 دیدگاه

  • سلام به روش گرسنه نگه داشتن هروقت پرید و روی بوم خودت نشست بهش غذا بده اینطوری یاد میگیره که روی بوم دیگه نشینه

  • سلام من یک کفتر دارم که کاملن جلد شدن ولی وقتی ان هارو بیرون میارن که پرواز کنن میدن روی خونه دیگری میشینن من باید چیکار کنم که نشینن

  • با سلام و خسته نباشید. من فکر میکنم یک ماه میشه که یه جفت کبوتر بلژیکی گرفتم. میخوام دستی شون کنم، ولی کبوترا خیلی ترسو اند. حتی بعضی وقتا از لونه شون بیرون نمیان.اگه میشه بهم بگید که چجوری میتونم دستی شون کنم. ممنون میشم

  • با سلام و خسته نباشید. میخواستم بگم من یه جفت کبوتر بلژیکی دارم. میخوام دستشون کنم، ولی خیلی ترسو اند. حتی از لونه شون بعضی وقتا بیرون نمیان. الان فکر کنم یک ماه بشه خریدم.اگه میشه روش دستی کردنشون رو بهم بگید ممنون میشم

    • سلام معمولا کبوتر نر تو سن بلوغ وقتی که ماده میبینند شروع میکنه به اصطلاح غور زدن این یکی از راهها هست .راه دیگه اینکه اگر کبوتر پیش خودتون تخم گذاری کرده معمولا تخم اول که جوجه میشه نر هست و تخم دوم ماده و معمولا جوجه اول بزرگتر هم هست.

  • سلام و درورد به عشق باز عزیز من یه جفت کله ای دارم سیاهن اماروز به روز دارن سفیدتر میکنن از کبوتر بازی هم که خریدم گفته اینا کله ای هستن دارن سفید میکنن فقط سرشون سیاه میمونه خواستم ببینم راست میگه یانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *