آب رفتن داخل گوش هنگام شنا و حمام کردن طبیعی میباشد که باعث ناراحتی شخص خواهد شد . آب داخل گوش باید تخلیه شود زیرا خود به خود بیرون نخواهد آمد و باعث مشکلاتی مانند : خارش ، التهاب و چرک کردن گوش خواهد شد . روش های زیر را امتحان کنید و در صورت موفق نشدن حتما به دکتر مراجعه فرمایید .
استفاده از ترکیب الکل و سرکه سفید . این روش هم باعث جلوگیری از عفونت گوش و هم باعث خارج شدن آب اضافی داخل آن میشود . به مقدار مساوی یعنی ۵۰% الکل را با ۵۰% سرکه سفید مخلوط کنید و با قطه چکان چند قطره داخل گوش خود بریزید سپس آن را خارج کنید . اسید موجود در این ترکیب باعث از بین رفتن جرم گوش شده که باعث بیرون آمدن آب داخل گوش میشود همچنین الکل نیز باعث زودتر خشک شدن و بخار شدن سریعتر آب موجود در گوش خواهد شد .
ایجاد خلاء در گوش . سر خود را کج کنید سپس کف دست خو را روی گوش گذاشته و با حرکات رفت و برگشتی در گوش خلاء ایجاد کنید تا آب اضافی خارج شود . حواستان باشد در هنگام حرکت دست به سمت گوش هوا را فشرده نکنید زیرا اگر هوا با فشار داخل گوش شود امکان دارد آب بیشتر در گوش فرو برود .
در صورت موثر نبودن خلاء با کف دست از انگشت خود استفاده نمایید . سر خود را رو به پایین خم کنید ، انگشت خود را مستقیما روی سوراخ گوش قرار دهید و با حرکات سریع خلاء در گوش ایجاد کنید . حواستان باشد به گوش خود آسیب نزنید .
استفاده از سشوار با باد سرد . سشوار را روی باد سرد یا در کمترین درجه حرارت ممکن در فاصله ۳۰ سانتی متری از گوش خود قرار دهید تا زمانیکه آب داخل گوش بیرون بیاید . از نزدیک نگه داشتن سشوار یا استفاده از درجه گرمای زیاد خودداری کنید زیرا امکان دارد بخار آب گوش را بیشتر به داخل گوش هدایت کنید .
از قطره های مخصوص گوش نسخه آزاد استفاده کنید . بیستر قطره های نسخه آزاد گوش داری الکل هستند که باعث تبخیر شدن سریع آب داخل گوش میشوند . با توجه به طریقه مصرف درج شدن روی جعبه مصرف شود .
خشک کردن گوش با دستمال . سر خود را کج کنید و با یک دستمال یا حوله آب بیرون گوش را خشک کنید . حواستان باشد زیاد به گوش فشار نیاورید زیرا باعث فرو رفتن بیشتر آب در گوش می شوید .
ایستادن روی یک پا و کج کردن سر . روی یک پا ایستاده و سر خود را کج کنید سپس به بالا و پایین بپرید . اینکار باعث باز شدن کانل گوش و خارج شدن آب خواهد شد .
روی گوش بخوابید . جاذبه میتواند باعث خارج شدن آب گوش شود . چند دقیقه روی گوشی که آب داخل آن رفته بخوابید تا آب داخل گوش بیرون بیاید . اگر هم شب بود روی همان گوش تا صبح بخوابید .
جویدن . تظاهر به جویدن کنید یا آدامس بجوید سپس سر خود را کج کنید . آب های گیر کرده در ” شیپور استاش ” ( یک قسمت از گوش میباشد ) با حرکات چرخشی جویدن باعث در آمدن آن میشود . میتوانید برای اثر بخشی بیشتر این روش را با روش استادن روی یک پا و کج کردن سر به صورت هم زمان انجام دهید .
خمیازه بکشید . این روش نیز مانند روش قبل باعث آزاد شدن آب گوش در قسمت ” شیپور استاش ” ( یک قسمت از گوش میباشد ) میشود . سعی کنید چند خمیازه بکشید .
جلوگیری از آب رفتن در گوش
بعد از شنا و حمام گوش خود را خشک کنید . بعد از استخر ، حمام و دوش گرفتن حتما داخل و خارج گوش خود را با حوله کاملا خشک کنید . بعضی از افراد بیشتر با مشکل آب رفتن در داخل گوش خود مواجه میشوند که به دلیل فرم گوش آنها میباشد .
با گوش پاک کن گوش خود را تمیز نکنید . درست است که به نظر سر پنبه ای گوش پاک کن آب اضافی گوش را جذب میکند اما در عمل فقط باعث فشار دادن آب به داخل گوش خواهد شد . حتی امکان باعث وارد کردن جرم گوش به داخل گوش و ایجاد خراش در گوش نیز خواهد شد .
در هنگام گوش گرفتگی با پنبه و دیگر مواد جلوی گوش را نبندید . اینکار باعث فرو رفتن بیشتر آب به داخل گوش خواهد شد .
نکات و هشدارها
سوراخ های بینی خود را با دست گرفته و به آرامی هوا را به داخل گوش خود هدایت کنید . فشار زیادی به گوش نیاورید زیرا باعث آسیب دیدن آن خواهید شد .
تخلیه بینی از خلط به دلیل تغییر فشار هوا امکان دارد باعث بیرون آمدن آب از گو ش بشود .
به مدت ۱۰ ثانیه سر خود را بچرخانید .
قطره های مخصوص اینکار حاوی ۹۵% الکل در داروخانه ها موجود میباشند .
در هنگام انجام هر روشی حواستان باشد به گوش خود آسیب نزنید زیرا باعث چرک کردن آن خواهید شد .
روش ایستادنرویه یک پا و کج کردن سر و بالا پایین پریدن رو ش بسیار عالی بود ممنون
ایجاد خلاروش خیلی خوبی انجام بدید خوب میشید ممنون
سلام.روش لی لی کردن عالی بود .ممنون.