خواندن نیز مانند بقیه چیزها نیاز به آموزش دارد . یادگرفتن طریقه مطالعه باعث سرعت بالاتر ، فهم بهتر ، یادگیری خلاصه نویسی و بسیار از مزایای دیگر میباشد . برای تمامی مقاطع مثل راهنمایی ، دبیرستان ، دبستان و دانشگاه اصول یکسانی برای مطالعه وجود دارد که اگر ۱بار آن را یا بگیرید تا آخر عمر بدردتان میخورد . حتی برای شب امتحان نیز باید به همین گونه مطالعه فرمایید .
روش عاقلانه درس خواندن را یاد بگیرید
چیزهایی که حواس را پرت می کنند حذف کنید . مواردی مانند کامپیوتر ، موبایل ، تبلت ، تلویزیون و هر چیز دیگری که حواس شما را پرت کند را دور کنید به خاطر اینکه دقت شما بین مطالعه و آنها تقسیم میشود .
همچنین میتوانید از نوشیدن و خوردن در هنگام مطالعه استفاده کنید . شمع خوشبو نیز میتواند به شما کمک کند .
اول کل مطلب را اجمالی نگاه کنید . اگر چیز سختی را مطالعه میکنید یکبار تا آخر مطلب را مطالعه کنید سپس به ابتدای آن برگشته و کامل آن را بخوانید .
چیزی را که می خوانید را تصور کنید . اینکار هم سرگرم کننده است و هم یادآوری مطلب خوانده شده را راحت تر میکند . همیشه چیزی را که میخوانید رد ذهن خود مجسم کنید .
با صدای بلند مطالعه کنید . بسیاری از افراد با مطالعه با صدای بلند بهتر میتوانند تمرکز کنند و یادگیری آنها افزایش پیدا میکند . سعی کنید در اتاق با صدای بلند مطالعه کنید مخصوصا اگر شعر میخوانید .
به دنبال لغات ، مکان ها و دیگر مواردی که نمی فهمید باشید . همیشه به دنبال چیزهایی باشید که دفعه اول است آنها را میبینید بعد از پیدا کردن آنها به درک و یادگیری آنها بپردازید سپس یادگیری کل مطلب را از اول انجام دهید .
درست استراحت کنید . به ازای هر ۴۵ دقیقه مطالعه ۱۵ دقیقه استراحت کنید یا به فعالیتی که دوست دارید بپردازید تا مغز شما از تمرکز روی مطالعه خارج شود . اینکار باعث میشود بعد از استراحت مشتاق و با خستگی کمتری به مطالعه بپردازید .
نوت برداری درست از مطالب خوانده شده
جاهای مهم را علامت بزنید . حد تعادل را در علامت گذاشتن رعایت کنید و زیاد از حد علامت گذاری نکنید . اینکار برای دوره کردن بسیار مهم میباشد .
چند خط خلاصه مطلب را در پایین صفحه بنویسید . اگر به جای سختی رسیدید و خواستید آن را رد کنید اما نگران هستید که حتما بعدا آن را دوره کنید میتوانید بعد از هر پاراگراف یا در آخر صفحه یک خلاصه از آن را بنویسید تا در هنگام دوره کردن بدانید در آن صفحه چه مطالبی است .
یک سوال درباره چیزی که خواندید بنویسید . اگر چیزی بود که دچار سردرگمی شما شد و یا سخت بود بعد از خواندن آن یک سوال درباره آن بنویسید تا بتوانید بیشتر به آن فکر کنید یا بعدا از کسی بپرسید .
خلاصه نویسی کنید . بعد از خواندن یک بخش یا قسمت از کتاب خلاصه آن را بنویسید و حتما قسمت هایی که بعدا به مطالعه آنها نیاز دارید را در آن بگنجانید .
مطالب خوانده شده را کاملا حفظ کنید
با دوست یا هم کلاسی خود درباره مطلب خوانده شده بحث کنید . اینکار باعث درک بهتر مطلب و بیشتر ماندن آن در ذهن ما خواهد شد . با دوست یا یکی از خانواده خود درباره آن صحبت کنید .
صفحات مهم را علامت گذاری کنید . اینکار باعث صرفه جویی در وقت شما در هنگام دوره یا دوباره خوانی مطلب میباشد . حتما صفحات مهم را علامتگذاری کنید تا به سرعت بتوانید آن را دوره کنید .
عالی بود ممنون.
بدک نبود
خوب بود