بسیاری از افراد میگویند که به رانندگی علاقه ندارند یا اینکه از پشت فرمان نشستن میترسند . اگر شما خیلی از پشت فرمان نشستن و رانندگی میترسید و باعث ناراحتی شدید شما میشود ، ممکن شما دچار ترس از رانندگی شده باشید .
این ترس میتواند به دلیل این باشد که شما فکر میکنید اگر پشت فرمان بنشینید یا در ماشین باشید زندگی شما در خطر است . شما ممکن است حتی وحشتزدگی ، افزایش ضربان قلب ، تنفس سریع یا احساس وحشت زیادی بکنید .
اگر اضطراب شما در هنگام نشستن پشت فرمان از رانندگی کردن شما جلوگیری کند ، خیلی مهم است که با ترس خود روبهرو شوید !!!!
با سایت کوروک همراه باشید تا بر این ترس غلبه کنید !!!
تمرین تکنیکهای آرامش
محیطی آرام در داخل ماشین ایجاد کنید . شما باید احساس راحتی درون ماشین داشته باشید ، حتی در حالت بدون حرکت ، یعنی قبل از شروع به حرکت ماشین . لباس و کفش راحتی بپوشید . تمرین نشستن و ریلکس کردن قبل از شروع به حرکت ماشین را انجام دهید . سعی کنید آهنگ آرامی بگذارید ، زیرا این کار باعث کمک به غلبه بر احساس ترس و کاهش نویز ( صدای ) دیگر ماشینها میشود .
بههمریختگی و پر سر و صدا بودن مسافران میتواند حتی رانندگان با اعتمادبهنفس بالا را نیز دچار مشکل کند .
احساس امنیت را با تعمیرات موردنیاز ماشین در خود تقویت کنید .
تمرین تنفس شکمی را انجام دهید . اگر متوجه احساس حمله روی عضلات گردن و سینه خود شدید و آنها سفت شدند ، سعی کنید نفس عمیقی بکشید . هوا را بهآرامی و از طریق بینی تنفس کنید و روی پر شدن کل ریه و مخصوصا پایین ریه تمرکز کنید . بگذارید شکمتان باد شود و لحظهای نفس را نگهدارید ، سپس بهآرامی هوا را خارج کنید و بگذارید کل بدن ریلکس شود .
شما باید بین انجام این کار ۱۰ ثانیه فاصله بی اندازید . ۳ مرتبه انجام این کار کافی است .
آرمیدگی پیشرونده عضلانی ( PMR ) را انجام دهید . سفت و شل کردن گروهی از عضلات بدن میتواند باعث آزادسازی تنش شود . دست خود را به مدت ۷ تا ۱۰ ثانیه مشت کنید . به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه دست را رها کنید درحالیکه روی تنشی که روی دستتان باقیمانده است تمرکز میکنید . این تمرین را با دیگر گروهای عضلات خود را انجام دهید دستان خود را بالابرده و روی سر بگذارید ، سپس به پشت بدنتان برده ، سپس به سمت پا ببرید .
شما میتوانید هرروز به مدت ۲۰ دقیقه تمرین PMR را انجام دهید حتی اگر دچار وحشتزدگی نشدهاید . این کار باعث بهبود کنترل کردن خلق و خو ، کاهش تکرار وحشتزدگی و افزایش تمرکز میشود .
از جملات و اظهارات مثبت استفاده کنید . اظهارات مثبت ، جملات کوتاهی هستند که به شما چیزهایی را یادآوری میکنند که میتوانید یا باید انجام دهید . جملاتی مانند :
۱ – من رانندهای هوشیار هستم و با سرعت مجاز رانندگی میکنم ، بنابراین رانندگی من ایمن است .
۲ – رانندگی را همه بلندند ، بنابراین من نیز میتوانم آن را یاد بگیرم .
۳ – من مجبور نیستم تند حرکت کنم ، حرکت کردن با سرعت مطمئنه چیز بدی نیست .
۴ – من نباید ریسکی رانندگی کنم ، اگر پیچی را جا گذاشتم از خروجی بعدی میروم .
۵ – من تمامی برنامه سفر را چیدهام و جای هیچ نگرانیای نیست .
غلبه بر ترس با رانندگی کردن
با ترس خود رودررو شوید . بالاخره شما باید با ترس خود روبهرو شوید . اگر شما با ترس خود روبهرو نشوید فقط باعث بدتر شدن اوضاع خواهید شد . روبهرو شدن با ترس یکی از مهمترین راهها برای غلبه بر ترس شما از رانندگی است . البته شما قبل از این کار میتوانید از تکنیکهای ریلکسیشن گفتهشده نیز استفاده کنید .
دوری کردن از ترس درواقع باگذشت زمان ترس شمارا بیشتر میکند و میتواند دیگر ترسها را نیز به وجود بی آورد .
برای اضطراب خود معیاری درست کنید . آشنا بودن با میزان اضطراب ؛ در شرایط مختلف میتواند باعث شود که بتوانید قبل از آشفتگی زیاد در خودتان ، جلوی آن را بگیرید . معیار شما باید مشخصات فیزیکی و ذهنی شمارا در هنگام اضطراب مشخص کند .
مثالی از معیار گفتهشده
آرامش کامل : بدون تنش ، آرام بودن و داشتن احساس خوب و صلح
مقدار خیلی کمی اضطراب : احساس کمی عصبی بودن ، آگاه و گوشبهزنگی بیشتر
اضطراب خفیف : تنش عضلانی ، احساس ناراحتی درمعده
اضطراب متوسط : افزایش ضربان قلب و تنفس سریعتر ، احساس مقداری ناراحتی که قابلکنترل است
اضطراب علامتدار : تنش عضلانی واضح ، افزایش احساس ناراحتی ، شروع به احساس تعجب در مورد کنترل کردن خود
شروع وحشت ( ترس ) : بالا رفتن ضربان قلب یا نامنظم کار کردن آن ، سرگیجه ، ترس واضح برای از دست دادن کنترل ، تمایل به فرار کردن
وحشت متوسط : بهسختی نفس کشیدن ، ضربان قلب شدید ، احساس به هم خوردگی
وحشت کامل : ترس از مرگ ، احساس ترس شدید ، افزایش احساسات گفته شده در وحشت متوسط
ترسهای خود را بنویسید . بهصورت ویژه ترسهای خود را در مورد رانندگی بنویسید . سپس به ترسهای نوشتهشده رتبه بدهید و معلوم کنید که کدامیک کمترین و بیشتری ترس را در شما به وجود میآورند . این کار باعث کمک به شما برای روبرو شدن تدریجی با ترسهایتان میشود . با این کار و مواجهشدن با آنها بهصورت آرام و تدریجی باعث میشود که هیچوقت این ترس نتواند از کنترل شما خارج شود .
بهعنوانمثال دندهعقب گرفتن در سرپایینی میتواند یکی از ترسهای زیاد شما باشد ، یا زیر گرفتن کسی یا چیزی !!!
قدمهای تدریجی بردارید . با مواجهشدن با کمترین ترس خود شروع کنید و بهتدریج انتظارات خود را بالا ببرید و به سراغ ترسهای بیشتر خود بروید ، البته زمانی که احساس اضطراب نمیکنید . درزمانی که دریکی از ترسها استاد شدید و مشکلی در آن نداشتید به سراغ غلبه بر ترس بعدی خود بروید .
بهعنوانمثال میتوانید از لیست زیر استفاده کنید :
۱ – سویچ را در دستان خود بگیرید و به ماشین و جاده نگاه کنید .
۲ – داخل ماشین بنشینید و تا ۵ دقیقه با ماشین کارکنید .
۳ – اطراف خانه و در ساعت خلوت فقط رانندگی کنید .
۴ – اول پیچیدن به راست و سپس پیچیدن به چپ را انجام دهید .
۵ – در خیابان اصلی رانندگی کنید و بعد از چراغ به سمت چپ بپیچید .
۶ – در بزرگراه در سمت راستبرانید .
۷ – در بزرگراه در سمت چپبرانید .
۸ – در بزرگراه چند بار لاین عوض کنید .
به همراه راننده دیگری که به آن اطمینان دارید ، رانندگی کنید . اگر ترس شما بهگونهای است که حتی نمیتوانید در ماشینی که راننده آن کس دیگری است بنشینید باید قسمت بعدی را بخوانید . شما ممکن است بخواهید بهصورت تدریجی به همراه راننده دیگری که به آن اعتماد دارید بر ترسهای خود غلبه کنید .
شخصی را انتخاب کنید که رانندگی خوبی داشته باشد ، شمارا آرام کند و نهایت ایمنی را رعایت کند . درزمانی که با نشستن بهعنوان مسافر و در جادههای شهری احساس راحتی کردید به راننده بگویید به اتوبان یا بزرگراه برود تا آن را نیز تجربه کنید .
اولازهمه باید بفهمید که در کجای ماشین بیشترین احساس راحتی دارید و همانجا بنشینید . بعضی از افراد صندلی عقب را به صندلی جلو و کنار راننده ترجیح میدهند .
خودتان را متعهد به یادگیری رانندگی کنید . بیشتر افراد از نشستن پشت فرمان برای اولین بار میترسند که امری طبیعی است . برای کاهش این ترس ، مربی حرفهای و کار بلدی را انتخاب کنید و با او شروع به یادگیری رانندگی کنید . مربی خوب باعث ایجاد احساس راحتی بیشتر در شما میشود .
میتوانید از مراکز آموزشی نیز کمک بگیرید . ممکن است ترس از رانندگی شما به دلیل مربی قبلی شما بوده باشد و رفتار مربی جدید شمارا در یادگیری کمک کند .
کمک بیشتر
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟
اگر ترس از رانندگی در زندگی شما اختلالی ایجاد کرده ، شما میتوانید کمک پزشکی یا روانپزشکی دریافت کنید . اگر نمیدانید که از چه کسی باید کمک بگیرید با پزشک خود تماس بگیرید . شما میتوانید با پزشک خود ، روانشناس ، روانپزشک و مشاوران آموزشدیده در حوضه ترس مشورت کنید .
اگر احساس افسردگی ناشی از ناتوانی در رانندگی دارید ، حتماً از کسی کمک بگیرید . این ترس فقط در رانندگی شما تأثیر ندارد ، بلکه میتواند باعث ایجاد ترسهای دیگری نیز بشود .
معالجه را امتحان کنید . بهصورت گامبهگام با پزشک خود کارکنید و به جلو بروید . بهعلاوه میتوانید از تکنیکهای ریلکسیشن و درمان با مواجه شده با ترس خود نیز استفاده کنید ، البته با پزشک خود نیز در این باره صحبت کنید . صحبت کردن یکراه مهم برای مغز است تا یاد بگیرد که چگونه ترس را مدیریت کند .
از پزشک خود نخواهید که شمارا نصیحت کند . بسیاری از پزشکان فقط به حرفهای شما گوش میدهند و به سؤالات شما پاسخ میدهند ، بنابراین پاسخهای درست بدهید و علت ترس خود را کشف کنید !!!
به گروههای حمایتکننده بپیوندید . اگر ترجیح میدهید که درباره ترس خود با دیگران صحبت کنید ، افراد دیگری که مثل شما هستند را در شبکههای مجازی و غیره پیدا کنید . این کار باعث میشود که فکر نکنید که تنها هستید و این کار به غلبه بر ترس شما کمک خواهد کرد .
همچنین میتوانید با دوستان و خانواده خود نیز صحبت کنید . در مورد ترسهای خود بگویید و توضیح دهید تا رانندگی چگونه شمارا به چالش میکشد . این کار به دوستان و خانواده شما کمک میکند تا بفهمند که شما درگیر چه چیزی هستید .
اینا همش چرته من راننده مسابقات شبانه ام ماشینمم فول تقویته
هرکی از رانندگی میترسه :
۱ . ساعت ۳ شب یه جاده ۳ بانده اتوبان یا ازادراه پیدا کنه
۲ . پاشو بزاره رو گاز تا به پیچ نزدیک نشده ول نکنه
سه شب اینجوری تا ۱۸۰ ۲۰۰ تا بره ترسش پریده از فردا تو خیابونا میبینمش
ضمنا مگه تصادف داخل شهری چیه بابااا فووووق فوووووقش ۱ میلیون خرج ماشینت میکنی تموم میشه میره
تو اگه واقعا راننده مسابقات بودی زیر این پست کامنت نمیذاشتی ؟ :))))))))
کسی که رانندگی بلد نیست پس نمیتونه ماشین با سرعت بالا را کنترل کنه. ولی در رابطه با رانندگی داخل شهر با شما موافقم