با توجه به آمارهای زیاد حملات هکرها به اطلاعات کاربران ، کسی شما برای محافظت کردن از موبایل ، ملامت نمیکند . شما با امن کردن موبایل خود میتوانید تا حدود زیادی دست هکرها را از هک کردن موبایل خود کوتاه کنید ، هرچند هیچ راه قطعی برای جلوگیری از هک وجود ندارد .
همیشه به یاد داشته باشید که هکرها به دنبال طعمههای ساده میگردند و در صورت سخت بودن ، سوژه موردنظر را رها میکنند .
ایمن کردن گوشی
سیستمعامل ( اندروید یا IOS ) موبایل خود را بهروز نگهدارید . هرزمانی که اندروید یا IOS پیغام بهروزرسانی داد ، آن را دانلود و نصب کنید . بسیاری از هکرها با استفاده از سیستمعاملهای قدیمی و استفاده از حفرههای امنیتی آن ، اقدام به هک کردن موبایل شما میکنند .
روی گوشی خود برنامه امنیتی نصب کنید . هر برنامهای را نصب نکنید ، و به دنبال برنامهای معروف و از منابع تأییدشده باشید . اگر به دنبال برنامه امنیتی رایگان و قابلاعتماد هستید Avast را نصب کنید .
اگر حاضر به پرداخت پول هستید و میخواهید امنیت بسیار بالایی را تجربه کنید به دنبال نصب McAfee یا Norton باید . البته به دنبال نصب نسخه کرک شده این برنامههای پولی نباشید ، زیرا ریسک هک شدن گوشی خود را به مقدار زیادی بالا میبرید .
سیستمعامل IOS به دلایلی میتوان گفت که هک کردن آن سخت است . بههرحال ، بعضی از نسخههای آن آسیبپذیر است . بهترین کاری که میتوانید بکنید ، بهروزرسانی سریع و دقت در برنامههایی که نصب میکنید است .
در صورت امکان روی برنامه امنیتی خود نیز رمز بگذارید .
روی گوشی خود رمز بگذارید . رمزی انتخاب کنید که بتوان بهسادگی آن را حفظ کرد ، اما مواردی مانند : تاریخ تولد ، اسم حیوان خانگی ، رمز بانک یا قسمتی از شماره تلفن شما نباشد .
رمزی انتخاب کنید که شامل اعداد و حروف باشد و معنای خاصی نیز نداشته باشد .
از برنامههای معتبر و از منابع معتبر استفاده کنید . همیشه از مکانهای معتبر مانند App Store و Google Play برنامههای خود را دانلود و نصب کنید .
البته گوگل بهاندازه اپل روی تأیید برنامهها سختگیر نیست و بهتر است قبل از نصب در مورد برنامه موردنظر تحقیق کنید .
یاد بگیرید که چگونه موبایل را بهصورت بیسیم کنترل کنید . بسیاری از برنامهها و تنظیمات موبایل به شما اجازه میدهند که اطلاعات خود را پاککنید و موبایل خود را بهصورت کنترل از راه دور قفل کنید .
با استفاده از برنامه find my phone میتوانید تنظیمات لازم و فعال کردن کنترل از راه دور را برای موبایل خود فعال کنید . در بعضی از گوشیها این برنامه بهصورت پیشفرض روی گوشی نصب است .
حواستان به وای فایهای غیر ایمن باشد . وای فایهای غیر ایمن دارای آیکون قفل نیستند ، از اتصال به اینگونه اتصالات اجتناب کنید و به دنبال یک اتصال ایمن باشید . اتصالات ایمن ( وای فای ) دارای آیکون قفل در امتداد اسم خود هستند .
GPS ، بلوتوس و وای فای را در زمانی که استفاده نمیکنید ، خاموشکنید . این موارد به هکرها اجازه میدهد تا با یک اسکن ساده ، موبایل شمارا پیدا کنند . بنابراین حواستان باشد که آنها را درصورتیکه استفاده نمیکنید خاموشکنید ، وقتیکه دسترسی نباشد هکرها به دنبال سادهترین گزینهها میروند و شما ایمن خواهید ماند .
از روشهای راحت برای باز کردن موبایل خودداری کنید . از اثرانگشت و تشخیص چهره برای باز کردن گوشی خود استفاده نکنید . هکرها با کپی کردن اثرانگشت شما از لیوانتان یا بهوسیله عکس میتوانند این قفلها را باز کنند .
از تنظیم کردن گوشی برای باز شدن قفل درزمانی که منزل هستید یا زمانی که در نزدیکی دستگاه هوشمندی ( مثلاً ساعت هوشمند ) هستید اجتناب کنید . اگر شخصی به خانه شما بیاید یا نزدیک ساعت هوشمند شما شود ، موبایل شما آسیبپذیر میشود .
انتخاب درست پسورد
پسوردی انتخاب کنید که حدس زدنش سخت باشد . ترکیبی پیچیده از اعداد ، حروف و علائم را برای انتخاب پسورد استفاده کنید . هرچقدر این ترکیب پیچیدهتر باشد ، موبایل شما ایمنتر است . از حروف بزرگ و علائم در میانه ( وسط ) پسورد استفاده کنید تا آن را پیچیدهتر کنید .
از پسوردهای واضح مانند : تاریخ تولد ، سالگردها ، نام حیوان خانگی ، گروه موسیقی موردعلاقه و رمزهای خیلی آسان مانند ۱۲۳۴ ، استفاده نکنید .
روی ویس میل ( voicemail ) ، وای فای و هر برنامهای که دارای ایمیل است نیز پسورد بگذارید .
پسورد خود را محرمانه نگهدارید . این قانون را در مورد تمامی افراد رعایت کنید ( بهترین دوست ، خانواده ، فرزند و غیره ) . درزمانی که در مکانهای عمومی هستید به اطراف خود نگاه کنید تا کسی رمز شمارا نبیند .
همچنین در مقابل دوربینهای مداربسته نیز رمز خود را وارد نکنید ، زیرا مشخص نیست چه کسی در حال نگاه کردن به آنها است .
از ورود خودکار ( در مرورگر ) استفاده نکنید . درست است که کار را برای شما راحت میکند ، اما برای هکرها نیز کار را راحت میکند و با باز کردن مرورگر شما به پسوردها دسترسی دارند . مقداری زمان بگذارید و نام کاربری و پسوردهای خود را وارد کنید ، مخصوصاً در سایتهایی مانند بانک و کارهای بیزنسی خود ، حتماً هر بار بهصورت دستی نام کاربری و پسورد را وارد کنید .
اگر زمان برای شما خیلی مهم است یا در حفظ کردن پسوردهای زیاد مشکلدارید ، از برنامههای مدیریت پسورد ( password manager ) استفاده کنید . این برنامهها پسوردهای شمارا نگهداری میکنند و در صورت مراجعه به سایتهای موردنظر ، یوزر نیم و پسورد را وارد میکنند . درصورت لزوم و زمانی که نمیخواهید از پسوردها استفاده کنید ، میتوانید برنامه را قفل کنید که در این صورت شما فقط نیاز به حفظ کردن ۱ پسورد دارید .
از پسوردهای متنوع استفاده کنید . گذاشتن رمزهای مشابه روی ایمیل ، حساب بانکی و شبکههای اجتماعی ، کار هکرها را بسیار راحت میکند .
سعی کنید روی پسوردهای خود وقت بگذارید و آنها را ترکیبی از حروف ، اعداد ، علائم خاص و همچنین متنوع انتخاب کنید .
پسوردهای خود را مکرراً عوض کنید . برنامهای منظم برای تغییر پسوردهای خود داشته باشید . برنامهای ۳ ماهه ، ماهیانه یا هفتگی برای تغییر پسوردهای خود داشته باشید . برای جلوگیری از فراموشی تغییر رمز ، میتوانید روی تقویم خود علامت بگذارید .
محافظت از اطلاعات
اطلاعات شخصی خود را در شبکههای اجتماعی زیاد به اشتراک نگذارید . گذاشتن اسم واقعی در شبکههای اجتماعی مشکلی ندارد ، اما گذاشتن آدرس ، شماره تلفن و غیره در پروفایل شما میتواند برایتان مشکلاتی را به وجود بیآورد .
حتی در مورد آهنگ موردعلاقه و کتاب موردعلاقه خود نیز اطلاعاتی از خود نگذارید . هکرها با استفاده از این اطلاعات میتوانند شمارا هک کنند و هویت شمارا بدزدند .
اطلاعات شخصی خود را از موبایل حذف کنید . عکسها میتوانند خیلی از چیزها را در مورد شما آشکار سازند ، که به هکرها در دزدیدن هویت شما کمک میکند . مثلاً : یادداشتهای جلسه صبح شما ، میتواند اطلاعات فراوانی را برای جاسوسان صنعتی ارائه دهد .
عکسهای خود و نوشتههای حساس را به کامپیوتر یا لپتاپ خود منتقل کنید .
درزمانی که میخواهید موبایل خود را دور بی اندازید یا بفروشید ، آن را ریست فاکتوری ( factory reset ) کنید تا تمامی اطلاعت شما بهصورت کامل حذف گردد .
ایمیلهای مشکوک را باز نکنید . کلیک کردن روی یک لینک کافیست تا اینکه بک دور ( backdoor ) برای فرستنده باز شده و اطلاعات شخصی شما برای هکر فرستاده شود .
اگر فرستنده پیغامی را نمیشناسید ، سریعا پیغام را پاککنید . اگر آنها را میشناسید روی اسم آنها کلیک کنید تا مطمئن شوید که ایمیل قانونی است .
وب میلهایی مانند جیمیل به شما نام و آدرس ایمیل فرستنده را نمایش میدهند که میتوانید از آنها برای تشخیص فرستنده استفاده کنید .
اطلاعات شخصی خود را با موبایل نفرستید . بدترین سناریو این است که گوشی هک شود ، سپس به دنبال ریکاوری و درست کردن آن باشید ، بنابراین همیشه جلوی هک شدن را بگیرید که بسیار سادهتر است .
از تلفن همراه خود برای اطلاعات محرمانه استفاده نکنید ، اگر اطلاعات مهمی برای شما ارسال شد ، بعد از مطالعه سریعا آن را پاککنید .
از اطلاعات خود نسخه پشتیبان ( BACKUP ) تهیه کنید . بک آپ را روی کامپیوتر یا لپتاپ خود ذخیره کنید ، سپس اطلاعات را روی فلش یا هارددیسک اکسترنال بریزید .
اگر اطلاعات زیاد و مهمی روی گوشی خود ذخیره میکنید از بک آپ اتوماتیک استفاده کنید تا در زمان شما صرفهجویی شود .
و نکته پایانی اینکه ، همیشه موبایل خود را در کنار خود یا در مکانی که میدانید نگهدارید .
بدون دیدگاه