در حال حاضر بسیاری از ما در خانه نیز از تلفن همراه بهجای تلفن ثابت استفاده میکنیم که همین امر باعث بالا رفتن اهمیت عمر و مقدار شارژ دهی موبایل شده است .
بسیاری از ترفندها برای افزایش شارژدهی ، بالا بردن عمر باتری و کاهش مصرف باتری وجود دارند که بهتمامی آنها اشاره خواهیم کرد .
افزایش زمان شارژدهی
گوشی موبایل خود را خاموشکنید . فقط درزمانی که چند ساعت نمیخواهید از گوشی استفاده کنید این کار را انجام دهید ؛ خاموش و روشن کردن موبایل میتواند انرژی زیادی مصرف کند .
اما چرا ؟
این کار به نگهداری شارژ و همچنین شارژ کردن گوشی شما کمک میکند . اگر برنامهای برای جواب دهی به تلفن ندارید ( مانند زمانی که میخواهید بخوابید یا در جلسه هستید ) ، موبایل خود را خاموشکنید . درزمانی که آنتن دهی موبایل ضعیف است ( مانند مترو ) نیز همین کار را انجام دهید .
بعضی از موبایلها بهصورت خودکار روی حالت ذخیرهسازی انرژی میروند ، اما این کار ۳۰ دقیقه طول میکشد که در این زمان باتری زیادی مصرف میشود . اگر موبایل شما آنتن نداشت ، آن را خاموشکنید یا روی حالت پرواز قرار دهید .
به دنبال سیگنال ( آنتن ) نباشید . زمانی که در مکانهایی با آنتن ضعیف یا بدون آنتن هستید ، موبایل شما مدام به دنبال اتصال و آنتن بهتر میگردد ، این کار تمامی باتری شمارا مصرف خواهد کرد . درصورتیکه هیچوقت موبایل خود را روی حالت پرواز نمیگذارید ، این مورد برای شما بسیار ملموستر است .
بهترین راه برای مطمئن شدن جهت عمر بیشتر باتری ، استفاده از موبایل فقط در مکانهایی که دارای سیگنال قوی است ، میباشد .
اگر سیگنال خوبی ندارید ، از تقویتکننده آنتن استفاده کنید یا گوشی خود را روی حالت پرواز بگذارید .
روش ” خالی کردن کامل باتری و پر کردن کامل ” را دنبال نکنید . نگذارید باتری موبایلتان کاملاً خالی شود ، سپس آن را شارژ کنید ، مگر اینکه از باتریهای قدیمی پایه نیکل استفاده میکنید .
باتریهای جدید لیتیومی هستند و برای شارژ کردن زودبهزود و مداوم طراحیشدهاند ، کاهش خیلی زیاد باتریهای لیتیومی میتواند باعث آسیب رساندن به باتری شود .
حواستان باشد که باتریهای لیتیومی ، جهت تخلیه سطحی و شارژ مکرر طراحیشدهاند .
حالت ویبره موبایل را خاموش کنید . فقط از صدا برای اعلام زنگ و پیام استفاده کنید . ویبره موبایل باعث مصرف بیشتر باتری خواهد شد . صدای زنگ گوشی را نیز تا حد امکان کم بگذارید .
نور صفحه موبایل را کاهش دهید . نور صفحه زیاد ، در مکانهای پرنور و بیرون از خانه میتواند باعث راحتتر دیدن صفحه موبایل شود ، اما باتری زیادی نیز مصرف میکند .
شما میتوانید با تنظیم درست نور صفحه و کم کردن آن ، عمر باتری را بیشتر کنید . همچنین بعضی از موبایلها نیز دارای سنسور نور هستند که میتوانند نور صفحهنمایش را نسبت به نور محیط تنظیم کنند .
از امکانات اضافی استفاده نکنید . درصورتیکه شارژ کم دارید یا تا شارژ کردن گوشی خود زمان زیادی مانده است ، از اینترنت و دوربین موبایل استفاده نکنید . فلش نیز میتواند در زمان کوتاهی باتری شمارا بخورد .
زمان مکالمه را کاهش دهید . خندهدار است ، اما در بسیاری از اوقات شنیدهاید که افراد میگویند باتری ندارم ، اما تا چند دقیقه بازهم صحبت میکنند . اگر میخواهید باتری شما عمر بیشتری داشته باشد ، مکالمات خود را کوتاه کنید .
بلوتوس را خاموشکنید . بلوتوس باعث خالی کردن سریع باتری میشود . فقط زمانی که نیاز به بلوتوس دارید ، آن را روشن کنید .
اینفرارد ، وای فای و GPS را خاموشکنید . درزمانی که به موارد گفتهشده نیازی ندارید ، آنها را خاموشکنید . بسیاری از برنامهها از وای فای استفاده میکنند ، حتی درزمانی که از آنها استفاده نمیکنید .
شبکه موبایل را تنظیم کنید . از ۳G یا ۲G بهجای ۴G استفاده کنید . استفاده از ۴G باعث کاهش سریعتر باتری نسبت ۳G یا ۲G میشود . درزمانی که سیگنال ( آنتن ) ۴G یا LTE ضعیف است ، آن را خاموشکنید . زمانی که از ۴G استفاده میکنید ، هر دو گیرنده ۳G و ۴G روشن هستند و باتری زیادی مصرف میکنند . حتی اگر سیگنال ۳G هم ضعیف بود میتوانید آن را خاموشکنید و موبایل را روی ۲G بگذارید .
از پسزمینه سیاه استفاده کنید . صفحهنمایشهای آمولد ( AMOLED ) مصرف باتری بسیار کمتری دارند ، زیرا روشنایی ، فقط از پیکسلی که موردنیاز است تأمین میشود ، بنابراین اگر عکس شما کاملاً سیاه باشد بیشتر این پیکسلها خاموش بوده و باتری مصرف نمیکنند .
از ویدیو و تصاویر متحرک نیز برای پسزمینه انتخاب نکنید . پسزمینههای متحرک باعث خالی کردن سریعتر باتری موبایل شما میشوند .
افزایش عمر باتری
چگونه با باتری نو رفتار کنیم ؟ باتری نو باید قبل از مصرف شدن کاملاً شارژ شوند تا به بیشترین ظرفیت خود برسند . باتریهای قدیمی با پایه نیکل ( Nickel ) ، باید قبل از مصرف ۱۶ ساعت شارژ شوند و ۲ تا ۴ بار کاملاً شارژ و خالی شوند .
باتریهای جدید لیتیومی باید بین ۵ تا ۶ ساعت شارژ شوند . به پیغام گوشی مبنی بر شارژ شدن کامل گوشی توجه نکنید ، زیرا درزمانی که باتری شما مقداردهی نشده باشد ، ممکن است این پیغام دقیق نباشد .
از خالی شدن کامل باتریهای لیتیومی اجتناب کنید . برعکس باتریهای قدیمی ، باتریهای لیتیومی را نباید کاملاً خالی کرد . با هر بار خالی شدن کامل باتری عمر باتری کاهش پیدا میکند .
درزمانی که یکخانه از نشانگر باتری باقیمانده آن را شارژ کنید . باتریهای لیتیومی مانند بیشتر باتریهای شارژی دارای تعداد دفعات مشخص برای شارژ شدن مجدد است .
باتری را خنک نگهدارید . باتری در دمای اتاق ( حدود ۲۵ درجه ) عمر بیشتری دارد و هر چیزی که روی موبایل باشد ( مانند قاب گوشی ) میتواند دمای آن را افزایش دهد .
با توجه به اینکه شما نمیتوانید دما را کنترل کنید ، موبایل خود را در داخل ماشین گرم یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید . همچنین درزمانی که دمای بدن شما بالاست موبایل را در جیب خود قرار ندهید .
همچنین در هنگامیکه گوشی خود را شارژ میکنید حواستان به دمای آن باشد ، ممکن است شارژر شما مشکل داشته باشد و عملکرد خوبی نداشته باشد .
باتری را بهدرستی و مطابق با نوعش شارژ کنید . بیشتر باتری گوشیهای جدید لیتیومی است ، درحالیکه باتریهای قدیمی با پایه نیکل بودند . مشخصات باتری ( برچسب روی باتری ) را مطالعه کنید تا نوع باتری خود را مشخص کنید .
همیشه از شارژری استفاده که مناسب باتری شما باشد ، همچنین از شارژری که باعث داغ شدن بیشازحد باتری شما میشود نیز خودداری کنید .
باتریهای قدیمی ( مثلا نیکلی ) ممکن است دچار ” اثر حافظه ” شوند ، یعنی شارژ کمتری در خود نگه دارند . مثلاً وقتی شما چند بار در ۲۰% باتری خود را شارژ کنید و زمانی که ۷۰% شد آن را از شارژ بکشید ، باتری فکر میکند که ۲۰% همان ۰% و ۷۰% همان ۱۰۰% است ، بنابراین فضای قبل از ۲۰% و بعد از ۷۰% را نادیده میگیرد و کامل شارژ نمیشود . شما با خالی کردن کامل باتری و شارژ کردن آن تا ۱۰۰ میتوانید دوباره این مقدارها را بازسازی کنید .
باتریهای جدید لیتیومی نیازی به بازسازی ندارند ، زیرا دچار اثر حافظه نمیشوند .
از باتری بهدرستی نگهداری کنید . اگر نمیخواهید برای مدتی از موبایل یا باتری خود استفاده کنید ، باید باتری آن را دربیاورید ( در صورت راحت بودن ) و در مکان خشک و خنک و بهدوراز یخزدگی ( مثلاً در ظرف دربسته در داخل یخچال ، اما نه در فریزر ) نگهداری کنید .
باتری را نزدیکی اجسام فلزی که ممکن است بچرخند و اتصال کوتاه ایجاد کنند ، نگه ندارید . قبل از مصرف دوباره باتری ، باتری را از یخچال خارج کنید و بگذارید تا به دمای محیط برسد ، سپس دوباره استفاده کنید .
باتریهای لیتیومی درزمانی که شارژ آنها حداقل ۴۰% باشد ، اکسیداسیون کمتری دارند . هیچوقت باتری لیتیومی را در ولتاژ پایین نگهداری نکنید . درزمانی که میخواهید دوباره باتری را مصرف کنید ، آن را دوباره شارژ کنید .
محل اتصال باتری و موبایل را تمیز کنید . باگذشت زمان ، محل تماس باتری و گوشی ممکن است باعث جمع شدن گردوخاک شده که میتواند باعث کاهش کارایی انتقال انرژی شود . بهوسیله پنبه و الکل میتوانید تمیز کردن آن را انجام دهید .
اگر محل اتصال باتری از ۲ فلز متفاوت مانند طلا و قلع ساختهشده بود ، ممکن است که مشکل شناختهشدهای مانند زنگزدگی رخ دهد . برای رفع این مشکل ممکن است نیاز به حلالهایی مانند : لاک پاککن یا آستون داشته باشید .
هشدار : لاک پاککن و آستون ممکن است پلاستیک را در خود حل کنند ، بنابراین بهوسیله گوش پاککن از آنها استفاده کنید .
نشانههای خرابی باتری موبایل :
۱ – زمان تمام شدن باتری بعدا از شارژ شدن کوتاه است .
۲ – در هنگام شارژ شدن ، باتری بیش از حالت معمولی داغ میشود .
۳ – در هنگام استفاده از موبایل ، باتری بیشتر از حالت معمولی داغ میشود .
۴ – باد کردن باتری
۵ – ایجاد شدن نقاط سفت روی باتری که باید با لمس کردن آنها را پیدا کنید .
نکات مهم
۱ – درزمانی که داخل خودرو زیادی گرم است از شارژ کردن گوشی بهوسیله شارژر فندکی یا پاور بانک در داخل ماشین خودداری کنید . مقداری صبر کنید تا ماشین خنک شود سپس گوشی خود را شارژ کنید .
۲ – mAh مخفف میلیآمپر بر ساعت است که واحد اندازهگیری شارژ است . باتریهای با ظرفیت بیشتر و ولتاژ مشابه ، نشاندهنده ظرفیت بیشتر آنها بوده که میتوانند زمان بیشتری شارژ نگه دارند .
۳ – حالت ذخیرهسازی باتری را فعال کنید و گوشی را نیز در حالت روشن شارژ کنید . همچنین از شارژ کردن بیشازاندازه موبایل نیز اجتناب کنید . شارژ کردن زیاد موبایل باعث کاهش عمر باتری شده که در نهایت نیازمند تعویض کلی باتری است .
۴ – گزینه ” Battery Save ” را روی گوشی خود فعال کنید . این کار باعث افزایش عمر باتری شما خواهد شد .
۵ – اگر میخواهید موبایل خود را برای آنتن دادن و مشکلات ارتباطی دیگر ری استارت کنید ، بهجای آن گوشی را روی حالت پرواز بگذارید و سپس به حالت عادی برگردانید . ری استارت کردن گوشی باتری زیادی مصرف میکند .
۶ – اگر برنامه ایمیل درگوشی خود نصب دارید ، مطمئن شوید که تنظیم آن روی بهروزرسانی مداوم ۱۵ دقیقهای یا ۳۰ دقیقهای نیست . این یعنی هر ۱۵ دقیقه مقداری از باتری شما استفاده میشود . میتوانید آپدیت کردن ایمیل را روی حالت دستی تنظیم کنید .
۷ – گوشی را در زمانیکه به ۸۰% شارژ رسید از شارژ بکشید و وقتی به ۴۰% رسید ، دوباره آن را شارژ کنید .
۸ – برنامهای را باز نگذارید . تمامی برنامههایی که باز میکنید را بعد از استفاده ببندید تا باتری کمتر مصرف شود .
۹ – به تنظیمات گوشی و سپس مصرف باتری ( Battery Usage ) بروید . اینجا میتوانید ببینید که کدام برنامه بیشترین مصرف باتری را دارد .
۱۰ – صفحه گوشی را بلافاصله بعد از تماس گرفتن یا تمام شدن کارتان با گوشی خاموشکنید .
۱۱ – در هنگامیکه گوشی در حال شارژ شدن است ، آن را روی اجناسی که گرما را جذب میکنند مانند : میز چوبی ، قفسه پلاستیکی و کتاب نگذارید .
۱۲ – باتریهای قدیمی نیکلی در هنگامیکه شارژ میشوند ، گرمای زیادی تولید میکنند که طبیعی است ، مگر اینکه آنقدر داغ شوند که با دست زدن به آن احساس ناراحتی کنید .
بدون دیدگاه