بیماری زونا

بیماری زونا چیست و روش های درمان آن


بیماری زونا چیست و روش درمان آن چگونه است؟ شاید تا به حال نام این بیماری را نشنیده اید و آشنایی زیادی با این بیماری، علائم، دلایل و درمان آن نداشته باشید. در رابطه با معرفی این بیماری می توان اینگونه بیان کرد که یک بثورات پوستی است که با درد و تاول مشخص می شود و معمولاً در یک طرف صورت یا بدن ایجاد می شود.

این بیماری در اثر ویروس به وجود می اید و افرادی که در برابر بیماری آبله مرغان واکسیناسیون نشده اند به صورت مستقیم و غیر مستقیم سریع سرایت خواهد کرد. در واقع این افراد زودتر با وارد شدن ویروس به بدنشان به این بیماری مبتلا خواهند شد. زونا توسط همان ویروس مسئول آبله مرغان ایجاد می شود و بروی پوست سورت و دیگر نواخی بدن ظاهر ناخوشایندی ایجاد می کند. در ادامه مجله بیماری گال با ما همراه شوید تا در رابطه با بیماری زونا اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.

بیماری زونا چیست؟

در رابطه با اینکه بیماری زونا چیست، می توان بیان کرد که این بیماری توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود که البته این ویروس همان ویروس بیماری آبله مرغان است. هر فردی که آبله مرغان داشته باشد ممکن است به زونا مبتلا شود. این به دلیل فعال شدن مجدد ویروس آبله مرغان است که پس از حمله آبله مرغان در سلول های عصبی بدن باقی می ماند.

به طور معمول از هر 3 نفر یک نفر در طول زندگی خود به زونا مبتلا می شود. زونا اغلب افراد مسن را مبتلا می کند و خطر عوارض آن با افزایش سن نیز افزایش خواهد یافت. البته در اثر بیماری زونا ممکن است بیماری های جدی تری از جمله ذات الریه، مشکلات شنوایی، تورم مغز و کوری نیز در فرد مبتلا به این بیماری به وجود بیاید.

بیشتر بخوانید:‌ برای درمان عفونت پوستی‌، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

علائم بیماری زونا

همان طور که بیان کردیم بیماری زونا یک بیماری پوستی است که در صورت و یک طرف بدن به وجود می آید. این بیماری می تواند هر قسمتی از بدن از جمله صورت را درگیر کند. این بیماری قفسه سینه و ناحیه کمر را بیشتر تحت تاثیر خود قرار می دهد. همچنین بثورات به وجود آمده بر روی پوست به طور معمول حدود 10 تا 15 روز طول می کشد در طول این مدت، ممکن است پوست بدن ، پوسته پوسته شود.

البته پس از پایان حمله ویروس به بدن ، پوست معمولاً به حالت عادی خود باز می گردد، اما در موارد جدی تر ممکن است مقداری اسکار یا عفونت باکتریایی بر اثر این بیماری بر روی صورت ایجاد شود.

یکی از مهمترین علائم بیماری زونا بر روی پوست ایجاد تاول ها بر روی پوست است. تاول هایی که اغلب با درد و سوزش همراه هستند و با درگیر شدن به این بیماری با احساس سوزش و درد سعی در خراشیدن آن ها دارید. اما بهتر است بدانید که خراشیدن این تاول ها نیز به نوبه خود موجب بدتر کردن وضعیت بیماری می شود.

علائم بیماری زونا
ایجاد تاول ها بر روی پوست از مهمترین علائم بیماری زونا

درمان زونا

داروهای ضد ویروسی می توانند به کاهش درد و کوتاه شدن حمله زونا کمک کنند. این دارو اگر در عرض 3 روز و در حالت ایده آل ظرف 24 ساعت پس از شروع بثورات تجویز شود، بهترین اثر را دارد.

بنابراین اگر علائم این بیماری را در پوست خود مشاهده کردید سریع به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک با در نظر گرفتن وضعیت بیماری برای شما داروهای مناسب آن را تجویز می کند.

درمان زونا با داروهای ضد ویروس

داروهای ضد ویروسی در جلوگیری از تکثیر ویروس در بدن عملکرد خوبی دارند این باعث می شود که بثورات سریع تر بهبود یابد و شدت و طول درد نیز به مراتب کاهش یابد. بنابراین اگر علائم بیماری زونا را در پوست خود مشاهده کردید بهترین کار رفتن به پزشک معالج است به این دلیل که تشخیص زود هنگام و استفاده از داروهای ضد ویروسی به طور یقین موثرتر خواهند بود.

اگر در زمان خوابیدن احساس درد زیادی دارد و این امر مانع از خواب راحت شما در شب می شود، بهتر است با پزشک خود در این رابطه مشور کنید. پزشک داروهایی همچون ادویل (ایبوپروفن)، آلو (ناپروکسن) و تیلنول (استامینوفن) را برای شما تجویز می کند.

بیشتر بخوانید:‌ برای درمان خارش بدن، دوش آب سرد بگیرید.

درمان های خانگی بیماری زونا

اما اینکه بیماری زونا چیست روش درمان آن نیز از موضوعاتی است که باید در رابطه با مواجه شدن با این بیماری بدانید. البته برای درمان و بهبود وضعیت بیمار نیز درمان های خانگی وجود دارد که می توان با توجه به شدت بیماری از هر کدام از درمان های خانگی در خانه استفاده کرد. درمان های خانگی این بیماری عبارت اند از:

کمپرس مرطوب

استفاده از یک پارچه سرد و مرطوب به عنوان کمپرس ممکن است به کاهش ناراحتی ناشی از بثورات زونا کمک کند. بنابراین در هر زمان استفاده از این روش بهتر است از پارچه تمیز و بهداشتی استفاده کنید.

لوسیون کالامین

لوسیون کالامین برای آرام کردن خارش پوست ناشی از نیش حشرات مفید است که البته از این لوسیون نیز می توانید برای آرام کردن محل بیماری زونا در بدن نیز استفاده کنید.

درمان های خانگی بیماری زونا
لوسیون کالامین برای آرام کردن خارش پوست

سخن پایانی

هر فردی در هر سنی به زونا مبتلامی شود، اما خطر و شدت زونا با افزایش سن به مراتب افزایش می یابد. این بیماری در قسمت های مختلف بدن به وجود می آید که البته در ناحیه شکم و قفسه سینه شایع تر است. علامت اصلی این بیماری احساس درد و سوزش است که بر اثر ظاهر شدن تاول های پوستی بر روی پوست ایجاد می شود.

داروهای ضد ویروسی می توانند به کاهش درد و کوتاه شدن حمله زونا کمک کنند. این دارو اگر در عرض 3 روز و در حالت ایده آل ظرف 24 ساعت پس از شروع بثورات تجویز شود، بهترین اثر را دارد. بنابراین اگر علائم این بیماری را ر پوست خود مشاهده کردید سریع به پزشک خود مراجعه کنید.

سوالات متداول درمان های خانگی بیماری زونا

  1. آیا استرس می تواند باعث زونا شود؟

استرس می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و ممکن است یکی از علت های بروز این بیماری در فرد مبتلا باشد. ویروس واریسلا زوستر یک عفونت ویروسی است که باعث ایجاد بثورات دردناک و نواری شکل با تاول های کوچک در یک ناحیه از بدن می شود.

  1. در صورت ابتلا به زونا چه کارهایی را نباید انجام داد؟

در صوورت مشاهده تاول های بر روی پوست باید نکات لازم را در پیشگیری از گسترش عفونت در سایر قسمت های بدن انجام دهد.

سعی کنید تاول ها را نخراشید یا نچینید. تاول ها را تا زمان بهبودی مرطوب نگه دارید. یکی از راه های انجام این کار این است که آنها را با یک لایه نازک ژله نفتی مانند وازلین و یک باند نچسب بپوشانید

  1. بهبودی زونا چقدر طول می کشد؟

بیماری زونا چقدر طول می کشد این بستگی به شدت و وضعیت بیماری و بثورات پوستی دارد که  ممکن است تا 4 هفته طول بکشد تا بثورات زونا بهبود یابد. البته پوست شما ممکن است تا هفته‌ها پس از برطرف شدن بثورات  همچنان دردناک باشد، اما معمولاً با گذشت زمان بهتر می‌شود بهبود می یابد.

  1. اولین علائم زونا چیست؟

افراد مبتلا ممکن است درد، خارش یا سوزن سوزن شدن در ناحیه‌ای که بثورات ایجاد می‌شود داشته باشند. البته این ممکن است چند روز قبل از ظاهر شدن بثورات رخ دهد. افراد همچنین می توانند قبل از ظاهر شدن بثورات تب نیز داشته باشند.

  1. چند بار احتمال مبتلا شدن به بیماری زونا وجود دارد؟

به طور معمول افراد یک بار به بیماری زونا مبتلا می شوند که البته با افزایش سن و در اثر مصرف برخی از داروها و شرایط سلامتی نیز ممکن است باز افراد به این بیماری مبتلا شوند.برای جلوگیری از گترش این بیماری در بدن افراد مبتلا باید دائم دست خود را بشویند تا در تماس با دیگران این بیماری سرایت نکند.

امتیاز شما به این محتوا post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.